VIZITA de la ora două

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Râde și iese în balcon de teamă să nu-l ia coana mare la rost. Eu nu cred nimic. Tușa mai spune că o să cunosc un bărbat de familie bună şi că o să mă mărit cu el. Mai vede un alt bărbat legat la ochi care parcă stă cu ei, că îi iese corpul doar jumătate din casă, şi că e posibil să aibă două căsnicii. După trei puncte vei avea o mare cumpănă, încheie tușica. Ea spunea, ea auzea…

Se apropie ora două, aştept cu nerăbdare să vină Mircea. Mă duc în sufragerie şi caut în bibliotecă o carte pe care o văzusem cu horoscopul anului şi cu semnificaţia numelor. O găsesc repede. Sigur o mai răsfoise cineva de curând. Deschid, caut numele lui. Mircea, este un nume de origine slavă. Ştie să apercieze frumuseţea, este iubitor şi ştie să aibă grijă de partenerul de viaţă. Este loaial, organizat, muncitor, creativ. Îi place să trăiască într-o lume imaginară, unde se ascunde de cei din jur. “Măi, să fie!”, spun cu voce tare. “Măcar de-ar fi aşa!” Nu mai eram sigură că vine. Mă duc în balcon la unchiul Carol, are binoclu, vedea tot. Între timp, tuşica pregătește farfuriile pentru plăcintă, ceştile pentru cafea. Paharele pentru apă sunt pe o tavă rotundă, din inox.

-Nu te schimbi, Catia? Pune-ţi o fustă sau o rochie frumoasă, că ai destule.

-Să mă schimb? Ce crezi că el vine la costum? Oricum eu sunt în casă şi nu e nevoie să fiu elegantă, cred.

-Vine, strigă unchiuleţul, dar nu a venit cu autobuzul, a venit cu maşina pe care a parcat-o în faţa blocului vecin. Are flori și prăjituri.

-Ia să văd şi eu, chiar aşa e?

Tuşica se grăbi spre terasă, dar nu avu norocul să-l mai vadă, intrase în scara blocului. Schimbă direcţia spre bucătărie. Între timp se aude soneria.

-Deschid eu, spuse unchiul Carol.

-Poftim înăuntru, spune cu politețe. Între timp ajunse şi tușica în  hol. Ea se rujase ca să arate mai bine.

-Soţia mea, Ileana, spuse unchiul Carol arătând cu mâna spre ea.

-Sărut mâna doamnă!

Îi sărută mâna şi îi pune în braţe un buchet cu flori de câmp frumos colorate. Dă mâna cu unchiul Carol şi îi întinde cartonul cu dulciuri.

-Catia, vino să-l saluţi pe Mircea!

Când mă vede, i se luminează fața. Îmi ia mâna şi o sărută cu eleganță. Mă învăluie un miros misterios de parfum care încercă să îmi vorbească despre personalitatea bărbatului din fața mea. Încerc să ghicesc. O fi oare un Tom Ford-Noir pe care-l folosesc bărbaţii stilaţi? Are un miros fin, de piper negru, dă o notă serioasă şi mistică în același timp. Emană eleganță, stabilitate și rafinament. Lucrasem la raionul cu parfumuri, într-un magazin de la noi din oraş, aşa că mă pricep. Eram în vacață.

-Poftiţi în sufragerie, îl invită tuşica, privindu-l cu mare interes pe tânărul musafir. Era curioasă să audă ce are de spus.

Masa din sufragerie e rotundă, cu o faţă de masă verde brotac. Tușica ne invită să luăm loc, pe mine mă trimite lângă Mircea.

-E tare cald şi astăzi, pare că o să plouă, începu Mircea conversaţia.

-Poate se mai răcoreşte dacă plouă, spuse unchiul Carol.

-Să sperăm, spuse repede şi tuşica. Serviți plăcinte, vă rog, sunt proaspete gustoase.

Mircea îşi drege glasul ca să ne atenţioneze că vrea să înceapă discursul referitor la scopul vizitei.

-Doamna Ileana, domnule Carol, apoi mă privi pe mine, domnişoara Catia, mai întâi vreau să mă prezint. Mă numesc Mircea Manolescu, am douăzeci şi cinci de ani, sunt arhitect şi locuiesc în Bucureşti. Am serviciu, un apartament cumpărat de părinţii mei şi o maşină pe care am primit-o tot de la ei când am terminat facultatea. Mai am doi fraţi şi o soră mai mare. Toţi sunt la casele lor. Fratele meu mai mic, Mihai, locuieşte singur şi nu e căsătorit. Sunt o persoană serioasă şi vreau să mă căsătoresc cu Catia, deşi abia am cunoscut-o.

Mie îmi vine să râd, daaa, e serios, se ascundea pe după copaci în parc şi se pupa cu Elena. Mă potolesc şi devin serioasă.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.