La restaurant

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Din când în când îl observ pe Mircea cu câtă delicateţe mănâncă. Zâmbesc, amintindu-mi de grădina de vară unde înfulecase mititeii pe nerăsuflate. Acum mânca elegant, folosea cantități mici ca să nu-și umple gura. Ospătarul pare că e telecomandat. După vreo zece minute, apare cu “tocăniţa fermierului” comandată de mine. În farfurie am julien de legume cu carne de porc, viţel şi pui, înmănuncheate cu un sos dulce picant. Abia aştept să le gust. Lui Mircea îi adusese “Terina de Foi Gras“ pregătită cu cogniac şi Jeleu Grenadine, servită cu dulceaţă de ceapă roşie şi baghetă crocantă. După care ospătarul ia sticla de vin pe care scria “Rusalcă Albă”, scoate dopul şi i-l dă lui Mircea. El îl apropie ne nas, miroase ca un adevărat degustător de vinuri. Satisfacţia mirosului îi dă o mină relaxată şi mulţumită. Vinul are o aromă excelentă.

Ia paharul îl rotește, îl duce la nas, apoi îl degustă ca la carte. Ridică ochii la ospătar și dă aprobator din cap. Chelnerul toarnă vin în  paharul fiecăruia, umplându-le doar trei sferturi, apoi se retrage discret. Iau cuţitul şi furculiţa mare şi încep să mănânc delicat, tăind bucăţi mici, mestecând încet, aşa, ca în marile restaurante. Simt aroma şi fineţea bunătăţilor. Este o mare diferenţă între ce se mănâncă acasă în mod obişnuit, unde nu lipsește carnea, iar tușica gătea foarte bine. Dar aici se vedea mâna maestrului, care ştie să dozeze şi să îmbine aromele ca un mare artist.

Mă uit la Mircea. E mulţumit, adulmecă mirosul, admiră forma şi gustul, ia câte puţin delectându-se cu bunătăţile din fața lui, bucurându-se mai ales de prezenţa mea care completa un cadru aproape senzual. Nu-i lipsește nimic, fericirea se vedea pe faţa lui. Ia şervetul, se şterge la gură, după care ridică puțin paharul, uitându-se fix la mine.

-Mă simt foarte bine, Catia!

Întinde mâna, o prinde pe a mea, apoi se apleacă şi mă sărută. Îl privesc surprinsă, îmi face mare plăcere. Ospătarul apare din nou cu două farfurioare cu câte trei sărmăluţe fiecare: erau verzi, alături câteva roşioare mici scoase de la cuptor, cu un miros uşor de vin.

-Mă bucur că suntem împreună, draga mea.

-Eu sunt fericită, îi spun fără să mă gândesc prea mult.

Între timp, ospătarul aduce desertul. Pentru mine “Musul de ciocolată albă şi neagră” şi pentru el “Papanaşi“ care erau cu smântână cremoasă şi dulceaţă: arătau foarte bine. După ce am terminat desertul, ospătarul a adus o sticla de whisky “Chivas Regal”, toarnă la fiecare câte puțin. Ce parfum, ce aromă, ce plăcere! Când beau, simt că mi se duce prin toate cotloanele corpului. Nu mi-am închipuit că există asemenea bunătăţi. Mircea mă privește cu drag, mă vede deconectată, frumoasă şi veselă.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.