Pe banca din parcul copilăriei

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Paula se așează mai comod pe banca din parcul copilăriei. Catia începu să povestească.

-Știi că eu am dat examen la arhitectură și am intrat. M-a ajutat Mircea, soțul meu de atunci, care este  arhitect. Un arhitect foarte competent și îndrăgostit de meseria lui, pasiune pe care mi-a transmis-o și mie. Spunea că arhitectura este meseria vizionarilor, fiind știința și arta vizualizării de spații necesare desfășurării vieții și activității umane. „Arhitectura este unica artă care îmbină frumosul  cu utilul”, îi plăcea lui să  spună. Mircea a observat repede că am talent la desen, că am  mână, că am înclinații artistice. Cred că a fost surprins când a văzut asta, probabil că nu se aștepta. În ceea ce mă privește, studiul arhitecturii începuse să mă fascineze. Studiam mult, devenisem stăpâna elementelor fundamentale ale reprezentărilor vizuale, adică linia, suprafața și volumul. Înțelesesem repede că imaginele arhitectonice sunt organizate într-o anumită ordine și într-un anumit ritm, care definesc stilului perioadei istorice respective. De asemenea, nu mi-a trebuit mult să  înțeleg cum anumite construcții, prin eleganța formei lor, stabilesc o legătură invizibilă, dar clară, cu divinitatea. Mă refer la catedralele și bisericile creștine, la moschee și minaretele musulmane și la templele altor religii monoteiste, cum ar fi iudaismul și budismul.

-Ce multe știi, Catia! Se vede că stai cu un bărbat inteligent.

-Mulțumesc, Paula. Și eu am notat o transformare de când am plecat la București. Dar dă-mi voie să  continui, te rog.

-Mircea îmi plăcea din ce în ce mai mult. În martie 1961 am plecat în București și în august ne-am căsătorit. Eram fascinată de el, de maturitatea și precizia lui atât ca om, cât și ca soț. Avea răbdare cu mine, era tandru, era loial. Voia să mă ajute, să am și eu un rost în viață. Mă pregătește, și în 1963 intru la facultate.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.