Lucian Ciuchita -Curățarea planetei de paraziți-fragment din romanul Cercul Negru

lucia ciuchita
 

Curățarea planetei de paraziți

fragment din romanul Cercul negru, de Lucian Ciuchiță,
Ed Libris, februarie 2020
 
Lumea a fost adusă în pragul haosului cu bună știință, sub masca progresului tehnologic atât de des trâmbițat, cu un plan diabolic bine pus la punct. Din aceste experimente traumatizante au rămas doar cei mai puternici, foarte puțini, cei care au demonstrat că „inițiatorii” sau cei care au tras frâiele nu dețin acele calități pe care și le arogă. Nu sunt nici puternici, nici curajoși și nici inteligenți. Toate aceste calități le lipsesc cu desăvârșire. Sunt niște paraziți. Se laudă între ei de proști ce sunt! De fapt, sunt o rușine pentru specia umană. Sunt lipsiți total de valoare și doar influențează în mod negativ evoluția firească a omenirii. O impiedică voit să evolueze în plan spiritual.
Vor rămâne cu buza umflată, căci oricâți bani ai avea, nu poți să conduci Lumea ca pe o turmă de vite, decât cel mult pe termene scurte.
Oamenii posedă inteligență și, mai devreme sau mai târziu, își vor da seama de manipulare.
Nicio văgăună, niciun buncăr, cu atât mai mult „orașele groazei” nu îi vor putea ascunde sau proteja pe acești infractori de drept comun. Tăvălugul istoriei și al civilizației o să–i facă una cu pământul. Vor rămâne profund dezamăgiți că au irosit resurse și timp și că și–au creat iluzii că vor răsturna planeta, când, de fapt, vor închide ochii ca niște oameni mici… cu suflet negru de întristare că n–au înțeles rostul existenței.
Indiferent de ce ai, de ce n–ai, indiferent de cine ai fost, tot vei închide ochii la un moment dat.
Da, dar unii pleacă fericiți de ce lasă în urma lor, în schimb, ei degeaba au avut bani cu nemiluita, vor primi ceea ce merită. Indiferența maselor!
Era consumerismului trebuie să dispară o dată pentru totdeauna. Procesul aberant de decădere spirituală trebuie să înceteze imediat. Preaplinul grotesc al capitalismului rapace, care distruge omul și sentimentele, ne transformă încet, dar sigur, în neoameni… roboți fără imaginație… sau oameni fără suflet?!
( frag. roman Cercul negru, de Lucian Ciuchiță, Ed Libris, februarie 2020) Roman interzis!
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.