Eu sunt amețită.

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Eu sunt amețită. Unchiul Carol mă ia de braț și ne îndreptăm în tăcere spre scara blocului. Cred că și el e uimit de toată povestea asta. Nu ştiu dacă să mă bucur sau să fiu îngrijorată. Nu ştiu dacă ce se întâmplă e normal, nici dacă îmi face plăcere sau e o situaţie jenantă. Ajunşi în faţa uşii, mătuşa Ileana ne aşteptă. Ăsta era semn că văzuse toată faza de pe balcon.

-Bună seara, tanti Ileana! îi spuse cu glas stins. Nu am curaj să o privesc în faţă de parcă am făcut cine ştie ce.

Intrăm. Înăuntru e răcoare şi e un miros îmbietor de plăcintă cu caise. Tanti Ileana se ţinuse de cuvânt, promisese că o va face şi o făcuse. Desigur, plăcinta nu mai era fierbinte, era nouă seara. Ne îndreptăm cu toţii spre sufragerie. Pe masă sunt trei farfurii frumoase, cu margini albastre, pe care sunt desenate două prune cu frunze verzi. Păreau adevărate.

Mă aşez la masă timid, parcă mă arde scaunul de sub mine. Îmi fixez privirea pe cele două prune. Aştept să înceapă interogatoriul sau să se audă un zgomot de undeva. E o linişte apăsătoare. Pare că trecuse un an de când plecase mătușa în bucătărie să aducă plăcinta. În sfârşit, se aude uşa cuptorului, semn că trebuia să ajungă cu tava. După puţin timp e în faţa mea, pe masă. Îmi pune o bucată pătrăţoasă care acoperise una din cele două prune. Iau furculiţa şi o împing mai deoparte ca să văd prunele, pare că sunt salvarea mea, parcă se jucau de-a v-aţi ascunselea, aşa cum făcea Mircea în parc. Îmi venise în minte el, de ce oare?

-Ei, începe mătuşa Ileana. Cum a fost plimbarea cu Doina? Ați mai cunoscut și alți tineri? Văd că astăzi nu ai mai venit singură acasă.

Eu cu nasul în farfurie ridic ochii şi zâmbesc în semn că nu pot să-i răspund. Am gura plină. Mătuşa Ileana așteaptă să termin.

– Ei, și tu, sigur că a cunoscut! intervine unchiul Carol ca să mă ajute. Ilenucă, să ştii că mâine avem musafiri, aşa că dacă mai rămâne plăcintă o să-i dăm şi musafirului.

Nu e greu de înţeles despre cine e vorba. Unchiul Carol începe să povestească cu lux de amănunte despre Mircea. Amănunte pe care eu nu le notasem.

-Mircea e un tânăr înalt, cu ochii căprui, cu părul cam mare pentru gustul meu, dar aşa sunt tinerii de astăzi. Părul e deschis la culoare, şaten spre blond. Are mâini destul de mari, cu degete lungi, fine. Pare aşezat, spune că e arhitect, cred că nu minte. O să vedem mâine unde lucrează și ce intenţii are. Să sperăm că e serios, încheie unchiul Carol.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.