In curând-Catia gustul amar al trădării -Cuvântul editorului Johnny Ciatlos-Deak

final CATIA

Cuvântul  editorului

JOHNNY CIATLOS DEAK”Catia gustul amar al trădării” face parte din colecția  „Dragostea, arză-o-ar focul!” ediția  a 2-a corectată și  adăugită,  Editura Globart Universum 2022, Montreal, Canada.

Fericirea este hrana sufletului pentru  noi toți, iubirea, înțelegerea și armonia reprezentând  drumul pavat cu flori către fericire. Atunci când există comunicare, respect și prietenie există și încredere, iar atunci când intervine trădarea, dispare și încrederea dispare armonia și  florile fericirii se vestejesc, sufletul se sfâșie lăsând un gust amar, gustul trădării.

 Mara Popescu-Vasilca ne prezintă și în acest nou roman al său  o altă poveste de viață. Pornind de la povești reale care s-au întâmplat  cu adevărat, autoarea  ne prezintă  o istorie, interesantă, tristă dar  inedită, plină de zbateri și plină  de neprevăzut.

Așa cum ne-a obișnuit în romanele sale de dragoste,  scriitoarea ne invită să reflectăm asupra  propriei noastre vieți prin prisma poveștii romanului, prin studierea atentă a vieților personajelor sale, aplecându-ne asupra deciziilor pe care acestea le iau la un moment dat, asupra modului în care aleg să își trăiască viața, să riște, să încerce gustul fericirii.

 În romanul ”Catia gustul amar al trădării”, autoarea ne prezintă viața tumultoasă a Catiei, o femeie care trece prin experiențe de viață, temeri, ganduri, vise, frustrări, bucurii și  tristeți căutând armonia vieții  și fericirea.Cu un suflet fragmentat de schijele ascuțite și nemiloase ale trădării viața devine un calvar și nu de puține ori anumite persoane cu o construcție interioară fragilă sucombează sub presiunea durerii sufletești, busola interioară a ființei umane fiind grav afectată eșuarea sau plutirea în derivă este iminentă. Catia face excepție de la regula firească,cu o personalitate puternică ea nu cedează la luptele ce destinul i le-a rezervat ci cu multă tărie de caracter se avântă în valurile învolburate ale vieții și val după val răzbate spre liman.

Cărările vieții nu sunt întotdeauna simple de urmat și nicidecum nu sunt cele pe care le cunoști deja.Viața în cuplu are întotdeauna  scenariul său și te poartă prin cotloane nebănuite încercând și gustând  experiențe  din cele mai diverse.

 Scriitoarea Mara Popescu-Vasilca prin clădirea unor profile psihologice complexe ne prezintă viața Catiei și pe cei care  fac parte din ea pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, precum un întreg film  care se derulează în fața ochilor noștri ținându-ne fascinați, hipnotizați  și  interesați  să aflăm ce se va mai întâmpla.

 Povestea de viață a Catiei este una zbuciumată, încărcată de emoții, de sentimente din cele mai diverse și de mult neprevăzut. Catia  reușește să treacă peste episoadele  grele din viața sa, peste traumele psihice și  traumele fizice, peste neîncredere și deznădejde, mergând mai departe, mereu cu speranța că va fi mai bine data viitoare. Viața sa se complică din ce în ce mai mult lăsându-i urme adânci, amintiri pe care nu le poți uita, fiind vorba de  copii. Deși deznădăjduită având  patru copii cu patru  bărbați diferiți Catia își crește copiii și le oferă iubire necondiționată, ținând  ascunsă identitatea acestora pentru a-i proteja pe copii.

Povestea acestui roman  este o lectie de viață, o lecție de învățat din greșelile altora,  dar și o lecție de iertare, o lecție a iubirii, a împăcării.  

 Vă invit așadar dragi  cititori să o descoperiți pe talentata și  neobosita   scriitoare Mara Popescu-Vasilca împreună cu  personajele create de aceasta  în romanul ”Catia gustul amar al trădării”

 

Johnny Ciatlos-Deak

 senior editor

membru al Uniunii Jurnalistilor Independenti din Romania

Mai citește

Menirea poetului în vers de poem-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-PRIMA IUBIRE, POEZIA, Aurelia Rînjea

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

IN CURAND : Străinii -Cuvântul editorului-Mara Popescu Vasilca    

IN CURAND : ”Paula, împlinire târzie”-Cuvântul editorului-Mara Popescu Vasilca    

Invitație de participare la revista de colecție numărul 9/2022

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.