O seară de neuitat, super concertul Rock n Violin!

289006096_710035703616078_8829811378345961772_n

O seară de neuitat, super concertul Rock n Violin!

 

Printr-un ultim viraj am  intrat  în parcarea vădit aglomerată a Domeniului Roman ”Colțul nostru de rai românesc”din Berthierville, Quebec, Canada.Am strecurat bolidul înfocat de tempoul alert ce i-l impusesem pe drum, între doi brazi seculari ce stăteau ca doi străjeri la poarta unei cetăți rugându-i să-i țină de umbră, apoi ne-am îndreptat cu pași repezi spre interior. 

O sală arhiplină învăluită într-o atmosferă magică de exaltație colectivă ne întâmpină parcă rostind la unison : Bine ați venit, la super concertul formației ROCK N VIOLIN! Câteva acorduri de chitară  semnalau că, începutul concertului se apropia. Membrii formației erau așezați la o masă alăturată scenei discutând ultimele detalii tehnice înainte de show-ul mult așteptat.Ne-am instalat confortabil la locurile rezervate, nu înainte de a ne îmbrățișa cu amicii care se aflau deja la masă.

În doar câteva minute membri trupei se aflau pe scenă cu instrumentele în mâini pregătiți trup și suflet  să ofere un concert memorabil de zile mari.Artistul George Șomle în postura de lead singer al trupei verifica acuratețea microfonului său, iar în dreapta sa fondatorul trupei Călin Rotar cu o superbă chitară dublă,  de un rubiniu sidefat  ce  dădea un puternic impact vizual, era gata să ciupească cu energie corzile pentru un debut exploziv.Doar la un pas în spatele lui, talentatul instrumentist  Cristian  Cojocaru instalat în spatele clapelor, îl asigura din priviri pe Călin că totul este sub control în materie de acompaniament și are toată susținerea lui, pot începe. În partea opusă a scenei Codruț Carvațchi violonist virtuoz, cu arcușul pe poziție pregătit să mângâie strunele viorii sale așteptând doar semnalul de începere.Un rol pe care l-am considerat mereu magic revenea bateristului  Ovidiu Pușcaș, instalat deja în spatele tobelor cu cele două bețe în aer. Doar o ultimă privire de ”double check”strecurată subtil spre basistul trupei Anatol Solodchi confirma faptul că băieții sunt gata ”to rock the scene” în forță și cu entuziasm.Sala s-a redus la tăcere iar bețele bateristului s-au încrucișat în trei lovituri scurte dar energice ce au declanșat atmosfera incendiară pentru tot parcursul serii.

Toată sala a explodat într-un extaz de bucurie la unison, aplaudând frenetic, pompând astfel atmosfera la cote greu de descris în cuvinte. Hit-urile curgeau unul după altul iar întreaga sală se afla în picioare.Ringul de dans din fața scenei devenise neîncăpător semn că băieții animaseră spiritele de-a binelea. Abia după o serie de melodii superbe, George anunță finalul primei părți și o pauză binemeritată preț de câteva zeci de minute a mai calmat spiritele.

Grădina de vară al Domeniului Roman era feliată de razele soarelui ce se strecurau printre falnicii arbori în drum spre apus.Nici chiar țânțarii înverșunați ce roiau în liziera pădurii nu au reușit să disturbe atmosfera celor prezenți formând cercuri și grupuri în care socializau cu bucurie la revederea cunoștințelor dragi din frumoasa noastră comunitate româneasca.

Un ton hotărât care invita publicul în sală pentru partea a doua a pus capăt pauzei iar tot restul concertului s-a derulat într-un crescendo bine clădit de membrii trupei, băieții deveniseră de nestăvilit ,sala vibrând și rezonând la unison cu ei.Solistul George Somle  a fost într-o formă de zile mari, vasta sa experiență și-a spus cuvântul  iar profesionalismul cu care aborda fiecare melodie acompaniat de băieți a fost rețeta perfectă pentru a încununa o seară magică în compania trupei Rock n Violin.

 

Dacă mă refer la celebra expresie ”Repetiția este mama învățăturii” atunci conchid spunând Repetiția este cuvântul cheie care i-a  consolidat pe acești artiști în trupa de succes ce sunt în prezent.Au fost serioși și perseverenți la repetiții și rezultatul este pe măsură.Călin Rotar liderul trupei, alternând chitarele a oferit publicului o suită de solo-uri demne de cele mai prestigioase concerte rock.Particularitatea acestei minunate trupe este faptul că au reușit să insereze vioara perfect în cadrul pieselor din vastul lor  repertoriu, lucru care conferă unicitate acestei trupe de succes.Scurtele filme postate pe rețelele de socializare redau minunata atmosferă de care au avut parte cei prezenți. Gama diversificata de genuri muzicale abordate de către  membri trupei a satisfăcut și cele mai rafinate gusturi muzicale.Concertul din 11 iunie al  trupei Rock n Violin s-a încheiat târziu în noaptea cu promisiunea că vor reveni cu alte concerte.

Rând pe rând s-au stins și luminile din camerele oaspeților ce au rămas să doarmă la domeniul Roman  iar liniștea nopții s-a lăsat peste pădurea de arțari canadieni..Motorul torcea calm spre Montreal în noapte, iar eu chiar și după câteva  zeci de minute  încă mai fredonam refrenele melodiilor, semn ca un astfel de concert nu se poate uita prea ușor. 

 

Johnny Ciatlos -Deak 

 jurnalist, membru UJIR

Mai citește:

Bătătorii de cuie 

Evenimentul ”Să iubim în orice anotimp” la Hanul Moldovenesc din Canada

Impresii după lansarea cărții PRIN OCHII MEI autor Mihaela CD

O ÎNTÂLNIRE DE  BUN AUGUR CU NOUA ECHIPĂ A CONSULATULUI ROMÂN DE LA MONTREAL 

Ce mai e nou prin librărie?

ÎNSCRIERILE la Antologia GALAXY-volumul 2-3-4- au început!Vă asteptăm cu drag!

 

TRIO! Cadoul tau de suflet! FORMAT TIPARIT (softcover)

Cumpara cele TREI ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format tiparit si ofera-ti un cadou de suflet tie, sau celor dragi tie! Comanda acum la pret promotional de 95$ (Pret intreg 115$) Pachetul TRIO contine 750 pagini color pentru sufletul tau!

95,00 CAD

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.