O ÎNTÂLNIRE DE  BUN AUGUR CU NOUA ECHIPĂ A CONSULATULUI ROMÂN DE LA MONTREAL 

281570379_966857287339537_5388762322459611426_n (2)

O ÎNTÂLNIRE DE  BUN AUGUR CU NOUA ECHIPĂ A CONSULATULUI ROMÂN DE LA MONTREAL 

 

La invitația  doamnei consul Cristina Marinescu, Gerant interimar la Consulatul General al României la Montreal, am participat joi 19 mai 2022  la o întâlnire cu membrii comunității românești  de la Montreal.

După prezentarea echipei care își desfășoară activitatea la Consulatul României din Montreal,  doamna consul Cristina Marinescu  și-a arătat disponibilitatea și interesul  de a purta  și alte discuții pe teme de interes comun  cu membrii comunității românești, manifestând de asemenea o amplă deschidere  spre posibile proiecte și activități comune.

Domnia sa a subliniat  necesitatea dialogului: ”Ne dorim astfel să reluăm dialogul cu reprezentanții mediului asociativ, ai presei de limba română, cu reprezentanții clerului român și cu ceilalți membri ai comunității din zona de reprezentare a oficiului consular și sperăm că aceste întâlniri, pe care le vom organiza periodic, vor contribui la o mai bună cunoaștere reciprocă, o apropiere față de instituția consulatului și, în timp, la construirea unei comunități mai unite și mai puternice.”

Reprezentanți  ai presei, televiziuni, ai mediului de afaceri, artiști, scriitori  cât și alte personalități  din diaspora română s-au prezentat și au prezentat diverse proiecte ce au loc  în cadrul comunității noastre, evenimente care  aduc în față, în primul rând cultura, arta, graiul românesc  și tradițiile noastre. 

Doamna Otilia Tunaru  fondatoarea  Școlii românești Junimea Română  a arătat în cuvântul său importanța  educării noii generații  în spiritul românesc, bucuria pe care o au acești copii români și rolul nostru primordial în pregătirea unei noi generații care va prelua ștafeta  de la noi în perpetuarea și promovarea culturii  românești pe meleaguri canadiene. Școala Junimea Română pregătește  reluarea GALELOR MERITAS , precum și   alte evenimente și spectacole, în curând  spectacol ce se va desfășura la Domaine Roman  în 29 mai 2022 cu ocazia zilei Românilor de pretutindeni. 

Au mai luat cuvântul domnul George Rusu, traducător și om de cultură, domnul Cristian Bucur de la ziarul Marca Ro, doamna Ana Maria Surugiu ziarist, domnul Răzvan Dupleac de la ziarul Zig Zag, artistul Marc Marinescu, domnul Dan Constantin Mieilă  președintele Asociației Românilor  din Monteregie  și  doamna Felicia Popa jurnalist la  Nașul TV. În  intervențiile făcute fiecare dintre membrii  comunității noastre  și-a arătat încrederea  că relația cu Consulatul Român  de la Montreal  va fi una prosperă  urând bun venit noii echipe și dorindu-le mult succes în activitatea pe care o desfășoară. 

 S-au discutat și situații concrete  legat de serviciile pe care le oferă Consulatul României la Montreal, obținerea de certificate de naștere românești precum și alte acte legalizate,  traduceri, împuterniciri, procuri  și documente de călătorie. Staful care lucrează la Consulat  nefiind  foarte numeros  se lucrează la 3 ghișee și s-au înregistrat propuneri pentru a  suplimenta  numărul  celor  care  lucrează  acolo pentru a fluidiza cererile românilor. 

În cuvântul său doamna consul Cristina Marinescu  i-a asigurat pe cei prezenți  că se lucrează mult mai bine acum și mult mai rapid datorită site-ului care ajută mult  la planificare, programare și verificarea actelor încă înainte de a ajunge cu acestea la Consulat.

Ca o surpriză  din partea Consulatului  ziua de 1 iunie se dorește a fi o zi specială pentru copiii români  care doresc să intre în posesia unui certificat sau pașaport românesc, urmând a fi eliberate într-un termen cât mai scurt aceste acte. Deasemenea  doamna Consul și-a manifestat  deschiderea spre a participa  la evenimentele comunității românești, în acest sens  primind câteva invitații concrete.

Scriitoarea și artista Mihaela CD, fondator al revistei Poezii pentru sufletul meu a  făcut o invitație directă  tuturor membrilor comunității  pentru a participa și a colabora la revista Poezii pentru sufletul meu, revistă de literatură artă și cultură care apare trimestrial  la Montreal  în condiții de grafică excepțională, iar la fiecare aniversare a revistei, aceasta  organizează o GALĂ A ARTELOR LA CEAS ANIVERSAR, iar anul acesta  în data de 27 august va avea loc ediția a 3-a a GALEI ARTELOR la DOMENIUL ROMAN. Deasemenea  Mihaela CD a subliniat  faptul că  este important să scoatem în față și să promovăm talentele pe care le avem în comunitate  și mai ales copiii care trebuiesc încurajați în păstrarea tradițiilor, a culturii și a graiului românesc. În numele colectivului Universum Vip Studios , Mihaela CD a adresat  doamnei Consul invitația  de a participa  ca și invitat la emisiunea SALUT ROMÂNESC DIN MONTREAL, realizată și moderată de Johnny Ciatlos Deak , director de  platou: Lucian Mihai Purici, emisiune la care s-au început deja filmările și care va avea ca principal scop apropierea între românii din întreaga lume oriunde s-ar afla.

La propunerea  celor prezenți  doamna Consul Cristina Marinescu a  îmbrățișat ideea  unor întâlniri informative cu  seniorii români care nu au internet și care nu pot să își depună  cererea  online. Deschiderea  pe care am observat-o la staff-ul  Consular  nu face decât să ne bucure, inițiativele  propuse vor fi discutate și  se va găsi aplicabilitatea lor în cel mai scurt timp.Vor fi create întâlniri cu oameni din diaspora montrealeză pe teme de interes comun.  

Din discuțiile purtate cu  toți cei care lucrează la Consulatul României din Montreal am înțeles că  timpul de așteptare pentru un  pașaport românesc variază între 4-6 săptămâni și că fiecare email sau telefon primit este rezolvat  în cel mai scurt timp. 

Doamna Maria Ionicescu, jurnalist la Escu Tv  ne-a făcut tuturor celor prezenți  invitația de a participa la  un spectacol  inedit  cu actorul Horațiu Mălăele.

Întâlnirea s-a încheiat cu  zâmbetul pe  buze făcându-se poze de grup și poze individuale, cu bucuria întâlnirii  și cu speranța unei revederi cât mai curând! 

Le urăm  mult succes doamnei Consul Cristina Marinescu, Gerant interimar la Consulatul General al României la Montreal precum și tuturor  membrilor Consulatului României la Montreal, sănătate, bucurii și satisfacții profesionale! 

 

A consemnat 

Johnny Ciatlos-Deak 

Senior Editor editura Globart Universum publishing house, membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din România 

Mai citește:

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Firul vieții încâlcit de spinii lașității RECENZIE de Mihaela CD -romanul FLOAREA DE CÂMP

”Povestea unei femei”la hanul Moldovenesc din Canada, Qc

In curând va fi publicata ”Bianca printre castele de nisip”-Cuvântul editorului Johnny Ciatlos Deak

Gruia COJOCARU-SCLAVIA SAU MOARTEA – LIBERTATE DOBÂNDITĂ PRIN REZISTENȚĂ

Datoria scriitorului de a lumina tânăra generație-Johnny Ciatlos-Deak-cronică-COPIII ȘI POEZIA, Aurelia Rînjea

REGULAMENTULFestivalului – concurs Național de Interpretare și Creație a Romanței„Crizantema de Aur“ — Târgoviște, Româniaediția a 55-a, 20-22 octombrie 2022

 

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.