”Povestea unei femei”la hanul Moldovenesc din Canada, Qc

264780048_5088017597889161_6841963514266349434_n

”Povestea unei femei” povestea unei întâlniri de suflet

de Johnny Ciatlos-Deak   

IMG_4501 - CopyȘoseaua ce străbate distanța din Montreal spre Hanul Moldovenesc, aflat la  aproximativ 80 km  spre nord în regiunea Laurentides  trece printr-o zonă muntoasă și  ne dezvăluie o priveliște mirifică. Zăpada proaspăt depusă în timpul nopții de un alb imaculat, înveșmânta pădurea  ca pe o crăiasă a zăpezilor. Razele soarelui precum niște lasere celeste străpungeau pe alocuri desișul codrului iar ramurile falnicilor brazi păreau a fi decorate cu praf de stele în sclipiri diamantate. Panorama ce se etala în fața ochilor parcă decupată dintr-o carte de povești dorea să fie  un preambul la atmosfera ce ne aștepta la han.

După o suită  de povârnișuri pe drumul de munte traversat cu brio, caii putere ai 4 x 4-lui domolesc cadența  în fața aleii ce urcă spre superba locație. Șirul numeros de autoturisme  staționate prevestea numărul invitaților la evenimentul ce avea loc la han.

După amiaza zilei  de 5 decembrie a fost rezervată  exclusiv doamnelor. Evenimentul cu denumirea ”POVESTEA UNEI FEMEI ”un titlu demn de un roman de dragoste, a fost inițiat și  organizat de proprietarii Hanului Moldovenesc soții Violeta și Isidor Moraru doi oameni minunați, două suflete frumoase, amfitrioni desăvârșiți cu vastă experiență în domeniu. 

Hanul Moldovenesc a fost ridicat  pe o creastă de munte stâncos, ce conferă spațiului o alură specială o porțiune  din stânca muntelui fiind încorporată în spațiul restaurantului. Clădirea hanului se înalță semeț din pădurea ce  îl înconjoară, menită parcă să protejeze hanul ca pe o bijuterie arhitecturală de vicisitudinea iernilor canadiene. Urcăm treptele ce duc spre intrarea în han și pășim în interior.

 

Hanul  decorat într-un stil tradițional, autentic moldovenesc  era scăldat într-o atmosfera  de sărbătoare care  ne-a învăluit de la primul pas iar o mulțime de suflete frumoase încălzeau incinta  hanului. Distinse și elegante în ținute de aleasă sărbătoare invitatele emanau o energie pozitivă, de bună dispoziție  și  de bucurie  la revederea cu prieteni dragi.  Am  fost un  privilegiat al sorții să văd și să rezonez cu atmosfera și pulsul petrecerii,  mărturisesc că am fost extrem de plăcut surprins  cât de frumos s-a derulat evenimentul creat doar pentru doamne, într-o ambianță  de vibrații înalte sufletești. 

Distinsa noastră gazdă doamna Violeta Martin Moraru ne-a primit chiar de la intrare cu un zâmbet ospitalier și cu ochii plini de bucuria și  căldura revederii. 

Programul  a fost unul bogat și diversificat, momentele muzicale au fost susținute de voci consacrate și mult îndrăgite de publicul larg din Montreal și nu numai. Îndrăgita  artista, soprana  Marina Negruță, laureată a Galei Artelor la Ceas Aniversar ediția a doua  a încântat musafirii cu melodii frumoase și mult apreciate de invitatele care s-au prins într-o horă de proporții, spre a savura din plin momentul artistic. Alte minunate voci s-au perindat rând pe rând în fața microfonului precum   interpreta Olga Ciorba Tudos și muzicianul Ion Zacon vioară și voce.

In  cadrul programului a fost  organizată o tombolă cu premii frumoase și diverse, oferite din suflet de distinsele invitate. Doamnele Irina Dicusar și Victoria Tudos,  profesioniste ale înfrumusețării  au dăruit carduri pentru ședințe la  salon, s-au oferit și  câteva carduri-cadou  pentru maso-terapie, doamna Ala Candu-Rogozenco, meșterită de artizanat a dăruit  bijuterii  create  din argilă polimerică iar scriitoarea  Mihaela CD a oferit la rândul ei  câteva din volumele  sale de poezii alături de revistele Poezii pentru sufletul meu,  mult apreciate de câștigători. Prezente la eveniment,  doamnele Alina Berceanu de la DoTerra,  doamna Crina Ciumpavu, de la  Yoga Studio si  doamna Ecaterina Candu, coach de dezvoltare personală, au oferit daruri diverse care au fost deasemenea  extrase la tombola. 

La eveniment au luat cuvântul  amfitrioana evenimentului doamna Violeta Martin  Moraru, doamna Ala Mindicanu  președinta  Asociației Moldovenilor din Quebec, doamna Corina Haiduc scriitoare și au participat nenumărate personalități ale vieții culturale din  diaspora,  doamna Eugenia  Alexei Mărgineanu, artistă și om de cultură și doamna   Tatiana  Zahariuc artistă în icoane decorative,  care a avut și o superbă expoziție  cu vânzare. Artista în domeniul  patiseriei, doamna Lilia Zapalschi a oferit deserturi delicioase  și rafinate tuturor musafirilor. 

Rând pe rând meniurile au fost servite cu profesionalismul adecvat unui astfel de eveniment, de către gazdele noastre domnul Isidor Moraru ajutat fiind de fiul lor Mircea Moraru pentru ca servirea să fie una impecabilă.De remarcat abundența delicioaselor preparate culinare, platouri diverse, decorate cu multă măiestrie, gusturi rafinate ce îmbinau savoarea mâncării tradiționale cu priceperea și experiența  unui  bucătar ”chef”  de mare notorietate.

Doresc să închei  prin a felicita  gazdele pentru inițiativa de a organiza un  asemenea eveniment, binevenit,  mai ales după o  perioadă dificilă  în care relaționarea interumană a fost  afectată și nu în ultimul rând pentru faptul de a nu fi precupețit nimic din energia lor, fiind atenți pană la cele mai mici detalii, astfel la unison au creat acest frumos și distins eveniment. Transmit tuturor un gând bun,  aflându-ne în preajma sărbătorilor de iarnă vă doresc să aveți parte de  clipe de neuitat alături de cei dragi iar anul care vine să fie  presărat din belșug  cu sănătate, iubire și afecțiune față de semenii noștri.

Bunul Dumnezeu să vă îmbucure și să vă ocrotească!

Johnny Ciatlos Deak 

jurnalist,  Membru al Uniunii Jurnaliștilor independenți din Romania 

senior editor Globart Universum Publishing House 

Mai citeste: 

ZIUA ROMANIEI, Ziua Românilor de Pretutindeni în Montreal, Canada

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Concurs pentru cititori*CASTIGA UN ABONAMENT GRATUIT

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Cum pot publica si eu in revista?

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.