ZIUA ROMANIEI, Ziua Românilor de Pretutindeni în Montreal, Canada

263455202_1195587054302120_4332919562116683101_n

Dragi români,
Ziua Naționala a României a fost un prilej de  bucurie și pentru românii care trăiesc în Canada. Romanii din provincia  Quebec au norocul și bucuria  de a se putea întruni  la 70 km de Montreal  într-un spațiu cu specific românesc, cu  spirit și ospitalitate românească, la DOMENIUL ROMAN, un colt de rai românesc  cum ne place nouă sa îl numim  pentru că,  acolo ne simțim acasă,  vorbim, mâncăm, cântăm  pe limba sufletului  nostru. 
In data de 4 decembrie  am sărbătorit împreună Ziua Națională a României și a românilor de pretutindeni,  împreună  cu prieteni, artiști, instrumentiști și multi alți  români din diaspora, o sărbătoare care  ne-a umplut  sufletul de lumină și de frumos. Bucuria și energia pozitivă pe care am adunat-o în suflet întâlnind oameni frumoși și buni și dragi este imensă și cuvintele mele sunt prea sărace să o pot exprima.
Inimile noastre au vibrat la unison pe vers de poezie și muzica împreună cu talentații artiști CATALINA MIRICA , PAULA ALECU, MARIUS BAETICA (vioară și clape) și VASILICA COJOCARU-(clape) care au susținut un spectacol extraordinar presărat  cu poezii recitate de însuși scriitoarea  Mihaela CD.
Virtuosul Marius Baetică, cunoscut și îndrăgit muzician, violonist și pianist român, laureat al GALEI ARTELOR ediția a 2-a  dar absent pentru că a fost plecat din țară,  a primit  DIPLOMA DE EXCELENTA pentru merite deosebite  în păstrarea  graiului a culturii și a spiritualității românești  din partea editorului Johnny Ciatlos Deak.
 
Domeniul Roman pregătit în haine de sărbătoare, cu brazi împodobiți în așteptarea Crăciunului, cu o scenă nouă cu lumini colorate  și  reflectoare ne-a primit în aceeași atmosferă caldă și ospitalieră atât în restaurantul cu delicioasele preparate românești cât și în elegantul motel cu cele 6 camere deosebit de confortabile și primitoare.
Mulțumim din inimă întregului staff de la domeniul ROMAN : domnului Mihai Roman, doamnei Paula Vlase , doamnei Mia Coste, artistei Cătălina Mirică și  sunet/imagine domnului Claudiu Cochior de la Klass PROD , care au făcut șederea noastră la Berthierville o sărbătoare! Cântecele românești, costumele populare, tricolorul purtat cu cinste în piept, drapelul care flutura când întreaga sală vibra cântând NOI SUNTEM ROMANI sunt momente greu de uitat, momente unice care iți pătrund adânc ființa și vor rămâne acolo pentru multa vreme.
Am plecat cu dorul în suflet  și cu dorința de a ne revedea  tot acolo intre dragii noștri români! 
LA MULTI  ANI DRAGI  ROMANI DE PRETUTINDENI! LA MULTI ANI ROMANIA!
 
7 carti 

Mai citeste: 

Ziua IEI sarbatorita si in Canada 

IMPRESII despre Gala Artelor- editia a 2-a la Montreal

Dubla lansare de carte* Dialog peste ocean & Fire within us

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

4 gânduri despre „ZIUA ROMANIEI, Ziua Românilor de Pretutindeni în Montreal, Canada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.