Dubla lansare de carte* Dialog peste ocean & Fire within us

 

247209336_393187838945453_4387498077946046429_n

Lansare ”Dialog peste ocean” & ”Fire within us” 

In data de 17 octombrie 2021 in  cadrul evenimentului ”Universum Vip Garden Party”  organizat de editura Globart Universum din Montreal a avut loc si o dubla lansare de carte, doua carti de poezie,  una in limba romana  ”Dialog peste ocean”  , o punte de poeme pentru suflet a autorilor Mihaela CD si Trandafir Simpetru  si  o carte in limba engleza, ”The Fire within Us” care este o traducere si o adaptare a volumului de poezii Focul din Noi al autoarei Mihaela CD, ambele carti fiind publicate de editura Globart Universum din Montreal in 2021.

Invitatii prezenti la placutul eveniment, scriitori, poeti, jurnalisti, pictori , artisti, instrumentisti  si alte pesonalitati, prieteni si rude  s-au putut bucura  de un  spectacol  literar artistic  in cadrul caruia muzica si poezia si-au dat mana inca o data incalzind inimile auditoriului.Poeta  Mihaela CD  si doamna Otilia Tunaru director si fondator al scolii romanesti Junimea Romana din Montreal  au recitat poezii cuprinse in cele doua  carti iar  editorul Johnny Ciatlos Deak a  facut prezentarea cartilor lansate, citand din recenziile acestora scrise de profesor Victor Manole si  scriitoarea Aurelia Oanca.

”Volumul este scris cu mult profesionalism si  va inunda cititorii  cu lumina si frumusetea sa launtrica, fiind faurit  cu o  nemarginita  si valoroasa  iubire pe care o poseda ,deci sa le dam onoarea pe care o merita  de a contribui la consolidarea  citadelei limbii romane pentru generatiile care vin ”.

Victor Manole

”Culoarea de pe pânză şi cu haina cuvântului formează o nouă impresie artistică,vizual-lirică, ce prezintă cititorului şi privitorului doi oameni diferiţi,dar, în acelaşi timp, uniţi prin creaţia lor.”

Aurelia Oanca

Doamna Otilia Tunaru director si fondator al scolii romanesti Junimea Romana din Montreala  facut o descriere si o prezentare  eleganta cartii ”Dialog peste ocean” si citand din cronici si recenzii  scrise de jurnalista Ioana Poenaru din Montreal,  prof Victor Manole si  scriitorul Mugurel Puscas. 

“Dialog peste ocean” e mai mult decât o simplă colaborare între 2 autori. Este produsul a doi autori talentați, chintesența sufletelor lor, a iubirii de neam și de aproape care-i animă și care-i împinge spre alte și alte țărmuri ale creației, nebănuite, necunoscute încă…O carte – document, o carte – far, care luminează calea tuturor celor însetați de lumină, de frumos, de poezie autentică. O carte dedicată celor ce simt și gândesc românește.Vânt din pupa!”

Ioana Poenaru

”Aceasta carte este  o carte  vie in care  fiecare fila ascunde  un suflet fiecare suflet  ascunde o poveste, o durere, o emotie  care va lumina, va da culoare  si va aduce liniste si pace. Cartea transforma o lacrima a sufletului  intr-o imbratisare,  un peisaj frumos si o exprimare desavarsita, un adevarat tezaur , o raza  ce va incalzi inimile cititorilor  va  insoti viata  si va fi o mostenire draga noua,  tuturor.”

Victor Manole

Doamna Edviga Iordachi a prezentat  cateva fragmente din cele doua carti citand  fragmente din critica literara a cartii ”THE FIRE WITHIN US”/ ”FOCUL DIN NOI”  cronica  scrisa de doamna Violeta Butnariu, critic literar din Germania  si din  prefata  scrisa de  doamna Olga Vaduva Grigorov  cartii ”Dialog peste ocean” 

‘Respectul şi sfinţenia cu care curge versul, singur,îţi impun să te înclini cu respect pentru limba, pentru stăruinţa şi pentru giuvaierele primite de la el.Acolo unde Dumnezeu a pus har cuvintele oamenilor sunt mici, incomparabile cu talentul poetei.O voi păstra mereu în suflet, cu arta ei care m-a încantat.”                                   

 Violeta Butnariu

”Pasionați de poezie, din care nu putea lipsi tema iubirii, poeții contemporani români, Mihaela CD și Trandafir Sîmpetru, și-au propus să creeze un dialog poetic peste ocean prin conectarea celor două țări Canada-România. Apropiați atât ca generație cât și ca formule literare, cu o bogată activitate scriitoricească și artistică, consacrați în cele două genuri literare-poezie și proză   și dincolo de granițele lor, poeții din acest proiect literar, ne oferă  versuri exprimând iubire, atracție, pasiune, frustrare, dezamăgire, toate la un loc făcând corp în universul dragostei.”

Olga Vaduva Grigorov

Atmosfera a fost incalzita  de vocile  incantatoare  ale solistelor Paula Alecu, Catalina Mirica, Alexandra Covaciu si Lorena Apian, acompaniate de instrumentistii  Calin Apian la clape si Radu Covaciu la clarinet care au fost rasplatiti cu ropote de aplauze binemeritate.

Evenimentul a fost  incheiat cu  o sesiune de autografe oferite de scriitoarea Mihaela CD spre bucuria celor prezenti,cu tort si sampanie. 

Cartile pot fi cumparate direct de pe site,  atat in format tiparit cat si in format electronic (pdf).

Mai citeste

Silvia Mihalachi – AMIRALII POEZIEI DE DRAGOSTE,MIHAELA CD și TRANDAFIR SIMPETRU -Dialog peste ocean

despre Dialog Peste Ocean… recenzie *prof Victor Manole

Despre cartea Dialog peste ocean

The Fire  Within Us -afterword

Despre cartea Fire within Us

THE FIRE WITHIN US -softcover

THE FIRE WITHIN US -poetry from my soul to your souls has 240 pages, printed in colors. Beautiful paintings by talented artist Mircea Rustiuc are the inspiration source for Mihaela CD. Buy this gorgeous book for only 35$ CAD !

35,00 CAD

Dialog Peste Ocean FORMAT TIPATIT(softcover)

Cartea Dialog peste ocean a autoarilor Mihaela CD si Trandafir Simpetru vine sa confirme inca o data universalitatea dialogului literar dincolo de orice distante geografice.Cele 200 pagini va vor purta pe valurile lirice inspumate ale eternei teme: iubirea! Comanda acum cartea DIALOG PESTE OCEAN fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarilor

35,00 CAD

THE FIRE WITHIN US -ebook

THE FIRE WITHIN US -poetry from my soul to your souls has 240 colorfull pages Beautiful paintings by talented artist Mircea Rustiuc are the inspiration source for Mihaela CD. Buy this gorgeous e-book for only 25$ CAD ! More econnomically, more echologically, more quicklly!

25,00 CAD

Dialog Peste Ocean FORMAT ELECTRONIC (ebook)

Cartea Dialog peste ocean a autoarilor Mihaela CD si Trandafir Simpetru vine sa confirme inca o data universalitatea dialogului literar dincolo de orice distante geografice.Cele 200 pagini va vor purta pe valurile lirice inspumate ale eternei teme: iubirea! Comanda acum cartea in format ELECTRONIC la numai 20 CAD Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

3 gânduri despre „Dubla lansare de carte* Dialog peste ocean & Fire within us

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.