Nora in cautatea identitatii -fragment -În vizită la socri

Nora---4-carti

Nora in cautatea identitatii

Autor: Mara Popescu Vasilca 

 fragment

În vizită la socri

Suntem acasă, în familie. Este duminică și stăm cu toții la masă. Încep să povestesc socrilor despre modul la care s-a comportat Nora și ce mult m-am bucurat. Le povesteam în timp ce vedeam privirile lor cum mă priveau cu interes, dar și Nora era curioasă.

-Se făcuse un cerc larg în jurul ei, care asculta și participa la discuții. Nora era strălucitoare. Mamă soacră, eleganța Norei era de invidiat. Cred că a stârnit invidia multor femei care ar fi vrut să fie atât de elegante.

-Păi nu am făcut mare lucru. La pantalon, doar un mic șliț pe părți, și i-am scurtat ca să se vadă frumos glezna din pantoful cu toc înalt. Taiorul l-am scurtat și pe el până în talie, ca să pară mai înaltă, și top-ul din saten negru, cred că a făcut toți banii.

Tata socru se uita cu admirație la femeile vieții lui. Acum sunt și eu bucuros că fac parte din familia lor.

-Spune-mi și mie, tată socru, cum de ați educat-o așa de bine? El se uită mai întâi la Nora care stă la masă de parcă e la palatul Buckingham cu regina Angliei.

-Dragul meu, secretul e să le dai dragoste copiilor. Eu, de exemplu, sunt un tată iubit de fiica mea. I-am permis să învețe, să comunice, să nu simtă temeri sau complexe în nicio situație. Dar pentru asta trebuie să ai cultură. Ca să nu pari ridicol dacă vrei să fii apreciat. Dar dragostea soției mele, adică a mamei Norei, dragostea ei i-a permis să se accepte așa cum e și să nu aibă dificultăți să-și exprime feminitatea și eleganța în mișcări decente, dar feminine. Și așa, dragostea amândurora, pe care i-am arătat-o din copilărie, i-a dat siguranță. Încrederea ei vine de la iubirea necondiționată din partea noastră. Îl ascult cu mare interes și plăcere.

Nora vede că am terminat din farfurii. Începe o discuție referitoare la obiceiurile casei, cele pe care ea le știe de demult, de când era mică și trebuia să respecte niște reguli. Am văzut de la început că nu se mânca în farfurii mari. Mama Norei gătește foarte bine. Farfuriile mari de pe masă sunt doar ca suport, pentru cele ce urmau să vină, cu tot felul de bunătăți. Nora se ridică, strânge farfuriile începând cu cea a mamei, apoi a tatălui, a mea. Se lasă ușor peste mine și când ia farfuria îmi lasă un sărut pe obraz. Mă înroșesc.

-Așa face și soția mea când îmi ia farfuria din față. E viciu de familie, spuse râzând elegant. Mă ridic în scaun, vreau să am o poziție imponentă ca a lor. Sunt bucuros, aproape fericit că am avut norocul să intru într-o asemenea familie. Observ că și tata socru are cravată, dar lăsată lejer, avea nasturele de cămașă descheiat, primul de sus. Mă deschei, lărgesc nodul și eu. Sunt curios cum de mama Norei are un comportament dublu. Când e lângă soțul ei, e radioasă și afectuoasă, dar imediat ce schimbă direcția, se schimbă rapid, devine serioasă, aproape că regretă că a trebuit să fie așa.

Poate că mi se pare, mă cert în gând. Încerc să nu o mai urmăresc deși nu rezist, nu știu de ce e mai puternică dorința de a descoperi ceva. Nu știu ce, dar trebuie să fie ceva care să explice acest comportament…

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

AURELIA RÎNJEA-Recenzia romanului  BIANCA, PRINTRE CASTELE DE NISIP al scriitoarei MARA POPESCU – VASILCA

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.