Lăcrimioara Iva*Prefață: Punct de reper pentru un zbor interior *Născut pentru a fi (alt)cineva

NASCUT PENTRU A FI ALTCINEVA FINALA - FATA

Prefață

Punct de reper pentru un zbor interior

 „Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și ziua în care afli de ce te-ai născut.”(Mark Twain)

Care sunt motivele nașterii tale? Ești „Născut pentru a fi (Alt)cineva”?

Născut pentru a fi altcineva, un individ unic? Născut pentru a fi cineva, o personalitate? Ambele motive? Cu siguranță suntem pe acest pământ să împărtășim creativitatea lui Dumnezeu, să fim un (Alt)cineva, să ne urmăm visele!„Născut pentru a fi (Alt)cineva”este o carte despre timp și viață care vă permite să reflectați asupra aspectelor mai profunde ale existenței, grație aforismelor despre viață, poeziilor și gândurilor care leagă viața de diferite concepte despre viață și iubire, despre timp și viață. Bogăția vieții se datorează diversității sale.  Diversitatea culturilor, filozofiilor, modelelor, strategiilor și invențiilor a permis nașterea și dezvoltarea diferitelor civilizații. Diferențele dintre indivizi sunt cele care fac lumea eterogenă și interesantă. Mihaela CD ne ajută să înțelegem mai bine acest concept despre diversitate. Autoarea ne dezvăluie importanța neaplatizării, a dorinței de nou și a scăpa de monotonie, în căutarea unor circumstanțe mereu diferite și a noutăților de descoperit în fiecare zi. Astăzi mai mult decât oricând este necesar să înțelegem că diferențele ne apropie. A fi diferit prin exprimarea liberă a ceea ce ești necesită multă putere și curaj. Ei bine, Mihaela CD are acest curaj. Este mai ușor să încercăm să ne conformăm standardelor pe care ni le impune societatea, chiar și atunci când nu ne plac. Cu toate acestea, natura ne învață că evoluția se naște tocmai cu diversitate: dacă totul ar rămâne mereu așa cum este, progresul nu ar exista. Uneori a fi diferit nu este o alegere, ci doar rezultatul prejudecăților rezultate din ignoranță. Prin urmare, este foarte important, pe lângă acceptarea diferențelor, să ne deschidem față de cele ale altora. Fiecare persoană prin diversitatea sa devine unică și esențială. Fiecare dintre noi are propriul mod de a vedea lucrurile, care este influențat de stilul de viață, mediul familial, mediul cultural în care ne formăm. În opinia Mihaelei CD diversitatea nu trebuie privită ca o problemă, ci ca o oportunitate. Prin urmare, este necesar să ne deschidem, să acceptăm diversitatea, să o primim ca etalon și mod de gândire. Este necesar să înțelegem că frumusețea este să poți avea de-a face cu oameni care sunt total diferiți de noi pentru a învăța multe lucruri noi și a-ți extinde cunoștințele.

319539363_837636287565278_7536416012664580298_n

Pentru Mihaela CD a te pune în pielea altcuiva nu înseamna să devii celălalt, înseamnă doar să-l înțelegem pentru a ne îmbunătăți pe noi înșine, având mai mult decat un singur punct de vedere.„Întreabă-te pentru ce ai venit pe lume și caută-ți menirea. Secretul se află în tine și îl vei afla când vei fi pregătit.”

Dacă vrem să cunoaștem sensul existenței, trebuie să deschidem această carte și cu siguranță vom găsi cel puțin un aforism pe care Mihaela CD l-a scris  special pentru noi, pentru a ne pregăti să aflăm secretul acesteia, însă și pe al nostru.Multe aforisme și poezii din această carte ne ajută să scoatem la iveală partea cea mai profundă și cea mai autentică din noi, pentru a ne  reconecta cu noi înșine și cu lumea pentru o viață conștientă în care nu se așteaptă un moment de bucurie pură, ci se creează. Mihaela CD se apropie de ceilalți  să le împărtășească bucuria, să-i sprijine dacă sunt în dificultate, oferă „semințe-cuvânt” din care vor încolți speranțe.„Omul fără suflet ar fi ca o vioară fără arcuș.”Prin lucrurile pe care le citim, pe care le auzim, pe care le vedem, prin ideile în care credem și prin oamenii de care ne înconjurăm, ne lăsăm sufletul liber să se exprime și să crească. Mihaela CD are „arcuș” și cântă cu măiestrie, reușind să transforme propria sa viață în cel mai frumos cântec de vioară, îndemnându-ne și pe noi să facem același lucru.„Fă din viața ta cel mai frumos cântec de vioară!”

319222677_713231593358472_8323462648619314625_n

Dacă vrem să găsim adevăratul scop al vieții, nu trebuie să ascultăm ce ne spune mintea, trebuie să simțim în inimă motivul sau motivele pentru care ne-am născut.„Ai primit șansa la o viață, ce faci din ea? Ce hotărâri ai luat TU pentru TINE?”Oricât de dificilă ar fi viața, întotdeauna există un „ceva” de realizat și acel „ceva”îl poți realiza. Ai această șansă, important este să iei hotărârea de-a încerca.„Dacă nu ai să încerci vei rămâne mereu cu întrebarea: Cum ar fi fost să fiu ALTCINEVA? ”/Ochii sunt o oglindă a sufletului! De fapt, uneori trebuie doar să privim o persoană în ochi pentru a-i înțelege intențiile, sentimentele și personalitatea. Alteori ne poate ajuta și să-i facem pe alții să înțeleagă ceea ce simțim.„Ochii spun adevărul, nu mint niciodată!”, „Sufletul care e fericit dansează.”/Fericirea nu depinde de ceea ce ai, ci de ceea ce ești, este ceva interior, este o trezire a sufletului. Sufletul Mihaelei dansează atunci când se trezește. Ce înseamnă fericirea pentru Mihaela CD? Este iubire necondiționată, pace interioară și seninătate, este să te simți parte din Creație, să participi la frumusețea Universului, să „clocotească uimirea ” când „versuri cresc”în tine, „să folosești timpul în favoarea ta”.

319298632_683423376733709_7270624777468604936_n

„Nu dăinuim degeaba-n vânt/ Și cercetăm al vieții telescop/”, toți avem un scop, o menire și vom lăsa ceva în urma noastră.Pentru Mihaela CD fericirea înseamnă că „respiri, traiești , zâmbești, deci exiști!”

Timpul este real sau doar un produs al imaginației noastre? Există un început și un sfârșit al timpului? De ce timpul merge mereu înainte? De ce ne amintim trecutul și nu viitorul?„Timpul este doar o iluzie pe care ne-o creăm, în realitate doar ACUM este REAL!”/,„Timpul este cea mai scumpă AVUțIE! Poți să cumperi orice dar nu poți cumpăra TIMP!”/,„Timpul dispare precum fumul unei locomotive cu aburi”/, „Nu pluti niciodată fără o destinație.”Şederea noastră pe acest pământ este limitată, însă asta nu înseamnă că trebuie să trăim asupriţi pasiv de destinul nostru. Dimpotrivă, trebuie să încercăm să obținem tot ce este mai bun din existență.

„Nimeni nu știe mai bine decât TINE de ce ești în stare și care îți sunt limitele!”/, „Nimeni nu simte ce simți TU!”/, „Nimeni nu poartă papucii tăi!”/, „Nimeni nu vede cu ochii tăi!”/Frica de judecată și teama de a-i dezamăgi pe ceilalți sunt două aspecte strâns legate. A dezamăgi pe ceilalți și așteptările lor nu este ceva plăcut și poate avea o varietate de consecințe negative: pierderea încrederii în tine și în ceilalți, simțirea vinovăției, teama de a fi judecat greșit…

319324166_458054992970885_1954856903610663710_n

„De mic copil ai vrut să fii altcineva, însă nu ai avut curajul de teama să nu îi dezamăgești pe alții,în schimb te-ai dezamăgit pe tine!”Episoadele de viață stresante pot spulbera stima de sine, pot duce la dezamăgirea față de tine și te pot face să crezi că nu ai calitățile și resursele pe care credeai că le deții. Pentru a evita dezamăgirea este necsar să echilibrezi propria personalitate.

„NIMENI nu-ți poartă pantofii cu toc și nu face bătături în locul tău!”/, „NIMENI nu știe mai bine decât tine ceea ce poți!”Dintr-o dezamăgire ieși vindecat dacă lucrezi la stima și conștientizarea de sine, ascultându-ți nevoile și dorințele, însă trebuie să ai curajul să te întrebi, ceea ce nu este întotdeauna ușor.„Ce-i Fericirea? Unde găsești Fericirea? De unde știi când o găsești?” Fericirea vine din interior, există în prezent și nu trebuie căutată. Fericirea ta există deja, depinde de tine să o recunoști sau să construiești condițiile pentru a o putea recunoaște.„Secretul fericirii îl porți în sufletul tău”/, „Fericirea este valsul bucuriei între inimă și suflet”/, „Pentru un copil fericirea înseamnă îmbrățișarea protectoare a părintelui”/,„Pentru un părinte fericirea înseamnă bătăile inimii copilului său.”/Suntem nefericiți pentru că alegem să fim? Oare pretenţiile noastre ne fac nefericiţi?Nefericirea este consecința alegerii noastre de a nu trăi, de a respinge viața în tot ceea ce presupune ea.„Ești nefericit că s-a anulat o petrecere? Bucură-te că vei avea mai mult timp cu familia ta!”/, „Ești nefericit că nu ai o casă mai mare? Alții ar fi fericiți dacă ar avea o casă! ”/,„Ești nefericit că ai prea multe ore de muncă? Alții ar fi fericiți dacă ar avea un job!”/

319737081_1222607255278687_1227341938524020512_n

Viața ne pune adesea în fața unor situații în care, pentru a obține ceea ce ne dorim, trebuie să luptăm. Pentru Mihaela CD a lupta înseamnă a nu renunța și a înfrunta viața cu mult curaj  pentru a nu fi copleșit de frică și dificultèài. Aforismele și poeziile autoarei sunt despre voință, perseverență, hotărâre, curaj și ne pot ajuta să explorăm natura umană.„Înving doar cei care intră în luptă!”/, „Nimeni nu iti garanteaza nimic!”/, „Nu sta ca un spectator ce privește la propria viață!”/, „Viața este o permanentă luptă în primul rând cu tine însuți!”/, „O luptă este viața și totusi riscăm/ Alegem,culegem, plângem, cântăm/ Înving numai cei care intră în luptă …/Dar nimeni nu-ți garantează nimic/ Lupta e strânsă, ești propiul inamic …”/Pentru a-ți putea atinge obiectivele și a-ți realiza visele trebuie să ai determinare, tenacitate, curaj și perseverență. Determinarea corespunde unei forțe interioare care ne permite să atingem obiective și să facem visele să devină realitate în ciuda oricăror dificultăți.Tenacitatea este calitatea demonstrată de cei care nu renunță ușor, ci continuă să încerce, până la atingerea scopului.Una dintre cele mai importante calități umane: curajul ne dă puterea de a face față obstacolelor și dificultăților, fără a fugi.În ce constă curajul Mihaelei CD?  Este nevoie de curaj să te arăți așa cum ești, fără voaluri și fără filtre, exprimându-ți sentimentele și fragilitatea.Perseverența înseamnă a nu renunța, este efortul necesar pentru a face ceva până reușești, chiar dacă este dificil. Mihaela CD pentru a atinge un obiectiv, pentru „a ajunge în vârf” este strictă cu ea însăși.

318389287_681006770342359_4527471360723465531_n

O altă calitate a Mihaelei CD este răbdarea. Răbdarea  autoarei  are un efect magic, efect în fața căruia dificultățile și obstacolele dispar. Mihaela CD este capabilă să accepte eșecurile, dificultățile și durerea cu sufletul calm: curajul de a continua contează.„Perseverența este partenerul de dans al răbdării!”/,  „În vârf nu ajunge cel care fuge mai repede ci acela care are ambiție și perseverență și își dozează bine efortul”/

Înțelepciunea (din latinescul sapius, derivație a cunoașterii „a avea sens”) este darul celor care, prin predispoziție naturală sau prin studiu și experiență, posedă discernământ prudent, mare capacitate de a judeca corect, moderație, echilibru intelectual și spiritual. Mihaela CD este înțeleaptă! „Întelepciunea se dobândește din experiențele de viață proprii și din experiențele altora”/, „Lecțiile din școala vieții se învață numai trăind!”/, „Caută mereu să cânți azi mai bine decât ieri, nu mai bine decât alții!”/, „Nu aștepta să iasă roade dacă tu nu ai plantat nicio sămânță.”/

318594695_392999203016628_1407393591656006795_n

Credința Mihaelei CD este o legătură între ceea ce crede că este adevărat cu mintea și ceea ce simte adevărat cu inima.„Ai fost creat cu un scop și nu îl vei afla decât atunci cand ești pregătit!”/, „Sufletul tău este cel care te definește, nu aspectul exterior, deci îngrijește-ți sufletul!”/„Chiar dacă nu poți opri răutatea din lume, măcar nu o înmulți!”/, „Prietenii adevărați sunt îngeri trimiși de Dumnezeu pe acest pământ.”/

Puterea Mihaelei CD este dragostea pe care o ascunde în sufletul său, dragostea pentru ceilalți.„Tot ce este viu emană iubire!”/Pentru cei care au credință, minunile sunt lucrarea lui Dumnezeu și o expresie a imensei sale măreții. Pentru Mihaela CD a crede în miracole este același lucru cu a menține mereu speranța vie.„Dumnezeu te iubește, El îți scoate în cale oportunități pe care însă nu le observi decât dacă privești cu țnțelepciune, răbdare și iubire!”/, „Forța e numai în tine!”/A te schimba înseamnă și a îmbunătăți, a inova, a evolua.„Ai curaj și schimbă-te!”/, „E timpul să încerci ce îți place!”/

319158530_703148167802947_2534618227498673870_n

Pe măsură ce devii „altcineva”, vei avea nevoie de multă autodisciplină pentru a nu-ți pierde simțul echilibrului, al umilinței și al angajamentului.  „Evaluează-ți șansele! Fă-ți un plan! Încearcă!”/, „Zâmbetele pe care le oferi altora se vor reflecta în ochii și sufletul tău. Zâmbește cât mai des!”/, „Fiecare om vede lucrurile prin ochii proprii, într-un anume fel, însă adevarul este unul singur!”/

Ce trebuie să faci pentru a deveni ceea ce ești? Ce ar trebui să faci pentru a deveni „cineva”? Ar trebui să faci câțiva pași, și anume: iubirea față de tine însuți, autoacceptarea, autenticitatea și „a te cunoaște”.„Fericirea ta are forma inimii tale!”/, „Satisfacția găsirii noului „Eu” nu se poate măsura!”/, „Scena vieții îți aparține! Felicitări! Bucură-te!”/

„Născut pentru a fi (alt) cineva” este o carte de reflexii, versuri și enunțuri motivaționale oferite cu generozitate, o generozitate de spirit, autoarea punându-i pe alții înaintea sa.  Lumea ar fi cu siguranță o lume mai bună dacă oamenii ar fi mai generoși față de ceilalți.

„Născut pentru a fi (alt) cineva” este o carte despre a avea ambiție, a crede, a face o schimbare, a avea încredere, a avea curaj, a lua decizii, a lupta pentru dorințele și visele tale, a fi înțelept, a te bucura de viață!

Pentru un scriitor nu este ușor să creeze propoziții scurte, dar semnificative despre viață, cu doar câteva cuvinte.  Este nevoie de exercițiu, însă și de talent. Mihaela CD ne demonstrează că un eveniment important poate fi cuprins într-un pumn de cuvinte, într-o propoziție despre viață pe care să o purtăm mereu cu noi pentru aducere aminte, pentru a avea un punct de reper pentru un zbor interior!

                                         Lăcrimioara Iva- scriitoare, poetă,

 membru al Uniunii Scriitorilor din România,

 redactor șef la Magazin critic și Cutezător,

 președinte Euro Education Sardinia.

 

mk_OM-CN-BCe-NA

 

COMANDA   CARTEA ”Născut pentru a fi (alt) cineva /Born to be someone (else)” CHIAR AZI  SI VEI BENEFICIA DE TRANSPORT GRATUIT!

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

 

7carti-web

Mai citește:

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Profil Gold: Mihaela CD 

Creatii literare: Mihaela CD

Pictura și Art Design:Mihaela CD

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Referinte critice: Mihaela CD

Clubul GOLD- Ambasadorii culturali ai revistei noastre tiparite!

Salut Romanesc din Montreal *emisiunea ta de suflet *din 21 octombrie 2022!

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Cadoul tău pentru revista noastră la ceas aniversar- de 4 ani alături de voi!

Un mare proiect ce se naște dintr-o mare inima : 6 cărți noi pentru a fi donate la biblioteci -proiect al autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

DONEAZĂ  ȘI TU PENTRU CAMPANIA 6 CĂRȚI  ÎN BIBLIOTECILE DIN ROMANIA 

TRIO! Cadoul tau de suflet! FORMAT TIPARIT (softcover)

Cumpara cele TREI ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format tiparit si ofera-ti un cadou de suflet tie, sau celor dragi tie! Comanda acum la pret promotional de 95$ (Pret intreg 115$) Pachetul TRIO contine 750 pagini color pentru sufletul tau!

95,00 CAD

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-FORMAT TIPĂRIT(softcover)

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-este o carte bilingvă de aforisme, reflecții, versuri și enunțuri motivaționale ce poartă semnătura autoarei Mihaela CD. Imprimată full color conținând imagini extraordinare, cartea te va cuceri pe loc datorită pozitivismului pe care îl degajă. Autoarea va oferă gratuit un semn de carte și livrare gratuită pentru comenzile făcute înainte de 31 decembrie!Comandă acum cartea care te va ajuta să iți descoperi forțele ascunse!

55,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.