Aparitie editoriala- antologia Pe aripile iubirii

APARITIE EDITORIALA

Doi poeți maramureșeni în antologia aniversară „Pe aripile iubirii”, editura „Contraste culturale” Giurgiu, 2022

Miroase a proaspăt antologia coordonată de scriitoarea timişoreană Emanuela Florea „Pe aripile iubirii”, antologie care cuprinde un număr de 22 de poeţii şi prozatori, de pe tot cuprinsul ţării, de la Baia Mare la Mangalia, de la Clinceni-Ilfov la Botoşani, de la Orşova la Braşov via Cluj Napoca. De remarcat că  Emanuela Florea a alocat un număr egal de pagini autorilor şi fiecare dintre ei şi-a prezentat (după dorinţă, dar nu mai mult de o pagină) un scurt curriculum vitae literar.

De asemenea de menţionat faptul că mulţi dintre cei prezenţi sunt tineri sau la debut, ceea ce este îmbucurător, ştiindu-se faptul că mai toate cenaclurile din ţară sau taberele literare sunt îmbătrânite, tinerii de azi, cu mici excepţii, fără preocupări pentru creaţia literară, pentru şi înspre literatura contemporană. Din păcate!

Tematica antologiei este iubirea în toate formele ei, (aşa cum îi spune şi inspiratul titlu găsit de coordonatoarea volumului: „Pe aripile iubirii”), o iubire în oglindă, o iubire care poate fi graniţa  dintre fericire şi tristeţe, o iubire trăită sau o iubire visată. Valoarea antologiei este dată şi de modurile de abordare a acestei vechi teme, în fapt de când a apărut bărbatul şi femeia pe pământ, de către cei 22 de scriitori…

APAR

Iată lista celor cuprinşi în antologie, în ordinea în care au fost publicaţi: Adina Lozinschi, Adrian Donca (Hideaga, Maramureş), Beatrice Seranficeanu, Cătălina Stancu, Cristina Evelina Frangulea, Cristina Serghiescu, Gelu Dragoş (Lucăceşti, Maramureş), Emanuela Florea, Georgeta Barbu, Horia Iulian Ciorecan, Iuliana Gabriela Dancu, Lili Stancu, Lizeta Praţa, Mihai Munteanu, Mihaela Dana Chioariu, Mihai Bărbulescu, Mioara Păguţe, Nely Vieru, Oana Ţogan, Petru Cătană, Ştefan Lucian Dumitru şi Valerica Sălăgean.

Despre acest demers al Emanuelei Florea s-a exprimat, în prefaţa antologiei, Izabela Tănasă, membră a Ligii Scriitorilor Români: „Lumea poeziei este lumea esenţelor, lumea faptelor purificate de accidental, universul concret perceput de conştiinţa emoţională. Este lumea vieţii şi a răspunsurilor, pe care inima le dă provocărilor acestui univers concret, şi timpul ei este un timp interior, această oglindă invizibilă a timpului istoric. Contractul poetului cu eternitatea este contractul cu timpul istoric trăit. Aventura poeziei este aventura sufletului uman într-un univers, într-un anumit timp. Pentru că poezia nu este doar o chestiune de limbaj, ci mai presus de toate, şi în primul rând, este un mod de a ne trăi umanitatea”.

Oare câţi dintre poeţi nu se regăsesc în aceste cuvinte?!

                                                                                                           Cristian LAURENŢIU

Mai citește:

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Profil Gold: Mihaela CD 

Creatii literare: Mihaela CD

Pictura și Art Design:Mihaela CD

Referinte critice: Mihaela CD

Salut Romanesc din Montreal *emisiunea ta de suflet *din 21 octombrie 2022!

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Cadoul tău pentru revista noastră la ceas aniversar- de 4 ani alături de voi!

Un mare proiect ce se naște dintr-o mare inima : 6 cărți noi pentru a fi donate la biblioteci -proiect al autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

DONEAZĂ  ȘI TU PENTRU CAMPANIA 6 CĂRȚI  ÎN BIBLIOTECILE DIN ROMANIA 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.