Gabriela Raucă*Postfațǎ*Născut pentru a fi (alt)cineva

NASCUT PENTRU A FI ALTCINEVA FINALA - FATA

Postfațǎ

Poți cunoaște un om descoperindu-i sufletul, iar pe Mihaela CD așa am cunoscut-o: i-am citit cărțile, i-am privit picturile, i-am ascultat muzica și fără să exagerez, cu multă ușurință am pătruns în cotloanele sufletului ei, fiindcă era acolo, pus la vedere, deschis și cald, curat și sincer, un suflet de artist, pe care l-am simțit încă din prima clipă fiindu-mi aproape.O scriitoare talentată, cu o putere de muncă și capacitate de creație uluitoare, cu o ambiție de nedescris, cu înțelegere și dragoste de oameni, un familist convins, Mihaela CD pune în cărțile pe care le scrie, întreg universul ei: familie, prieteni, durere, bucurie, răzvrătire, iubire, nemulțumire, încredere.

319675765_547637120567695_8211958887880717274_n

 

Volumul de față, „Născut pentru a fi (Alt)cineva” este o lucrare scrisă în limbile română și engleză, care cuprinde reflecții și enunțuri motivaționale, dar și poezii în care autoarea sintetizează ideile și prezintă în versuri succinte esența fiecăruia din cele șaptesprezece capitole. Prezentat într-o manieră elegantă, cu imagini sugestive, ce pun în valoare și se îmbină perfect cu multitudinea de aforisme și versuri, acest volum este dedicat „iubitelor surioare” ale autoarei, această dedicație fiind ea însăși o prezentare a sufletului și caracterului Mihaelei CD, care se caracterizează astfel prin propriile cuvinte. Nimic, nici chiar viața aspră departe de țară, nici vremurile tulburi prin care trece întreaga omenire, nu au fost în stare să altereze sentimentele curate, cu iz copilăresc, pe care le poartă în suflet.„Nu lăsa pe nimeni să îți spună cine ești,/ Tu știi cel mai bine!” Un început mai relevant decât aceste vorbe, scrise de autoare, nici că se putea pentru o astfel de carte, al cărui conținut se dorește a fi el însuși un îndemn, o motivație adresată unui număr tot mai mare de oameni, care nu își pot defini drumul în viață, menirea și însemnătatea lor atât pentru ei cât și pentru societate.Urmărind șirul celor șaptesprezece capitole ale cărții și titlurile pe care acestea le poartă, putem deduce întreaga arhitectură, ele fiind scheletul întregii construcții, pe care, cu sensibilitate și abilitate autoarea Mihaela CD o clădește.

319688311_507581464673868_8315090972893667206_n

„Exist”, își intitulează poeta primul capitol al acestui volum și reflectă intens asupra acestui fapt real, independent de voința noastră, în general, un miracol, o urmare a voinței altcuiva, un noroc de care avem parte și pe care trebuie să îl prețuim. Numai noi înșine putem pune în valoare darul primit, viața, pe care trebuie să o trăim cu suflet în tot ceea ce facem, onorând prin recunoștință privilegiul de a exista.„Eu m-am născut fără să vreau /Fără să fi cerut cuiva anume”

„De ce?”, o întrebare ce apare ca titlu semnificativ, pentru cel de-al doilea capitol, iar răspunsurile nu pot veni decât invocând credința și puterea divinului, care au făcut posibilă venirea noastră pe lume, într-un anumit loc, timp și conjunctură a lucrurilor. „De ce eu?/De ce aici/ De ce acum?/De ce așa?”Întrebări care o frământă pe scriitoare și cărora le dă răspuns punându-și altele, despre rostul venirii noastre pe lume, despre importanța și valoarea noastră în relație cu ceilalți, despre ceea ce a schimbat existența noastră în locul și timpul în care ne aflăm. O filozofie a sentimentelor puse în paginile unei cărți, de un om cu harul de a reflecta și de a căuta în esența vieții.

318090896_449373233873048_8166822506476799001_n

 „Cine ești?”, este o întrebare care cere un răspuns pe care doar noi înșine ni-l putem da, pentru a putea supraviețui în lumea în care am fost aduși de Divinitate. Fiecare om este unic, fiecare se vede în oglindă așa cum vrea, fiecare este special, fiecare trebuie să își dovedească și să creadă cu adevărat că este cineva.„Găsește-ți rostul pe pământ /Fii tu, fii special, nu imita!”

 „Ce vrei?”, un mod de a căuta drumul în viață, de a-ți descoperi menirea pe Pământ, atât pentru tine, cât și în relație cu semenii tăi. Este în același timp o întrebare, dar și un îndemn, de a fi ceea ce tu vrei într-adevăr, ceea ce tu simți că trebuie să fii, indiferent de voința celorlalți. Autoarea își descarcă sufletul și se identifică atât de bine cu răspunsul la această întrebare, dezvăluindu-și modul în care ea însăși urmează harul divin, descoperindu-și identitatea adevărată, prin puterea poeziei, a culorilor, a sunetelor.„Încearcă s-afli care-ți e menirea!”

319664946_1196683227922319_2792013247633135557_n

 „Timpul” ca existență benefică, nu doar o trecere ireversibilă este perceput de autoare ca o binefacere, punând în valoare ceea ce avem de câștigat, ceea ce ne aduce nu doar ce pierdem prin trecerea lui. Sensul vieții, doar înainte, fără pierdere de timp, fără păreri de rău pentru ceea ce a trecut, ci mereu cu încredere în ceea ce va veni, este un motiv pe care poeta Mihaela CD îl prelucrează și îl expune într-un mod deschis, ca îndemn și reflecție cu tentă filozofică. „Deci ce aștepți? Nu căuta motive, n-ai /Profită cât mai poți de anii tineretii!”

 „Dorința de a te schimba”, o premiză în suflet și minte, o idee permanentă, fără de care nu se poate răzbi în viață.Mereu o schimbare, mereu o îmbunătățire, mereu o nouă cale de urmat. Idei pe care autoarea le prezintă și în acest capitol cu sensibilitate, coerență și putere de a sintetiza conținutul, căutând să redea esențialul. Puterea de a schimba un sens greșit stă în primul rând în dorința de a o face, cu toată convingerea, fără a privi înapoi, fără a regreta nimic, fără a persista în a greși.„Ai vrea să știi cum ai pășit/ De ai ajuns pe contrasens?”

318980832_5558638267592350_496697927597970888_n

 „Nimeni” nu poate hotărî pentru tine, nimeni nu este mai important pentru evoluția ta decât tine însuți, nimeni nu are dreptul să îți direcționeze mersul ori să-ți hotărască țelul în viață, în afară de tine. Nimeni nu te cunoaște mai bine, așa că numai tu ai dreptul de a-ți trăi viața, de pe poziția conducătorului. „Simțirea ta n-o știe nimeni/ Doar tu și bunul Dumnezeu”

 „Fericirea” este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poți primi, ea fiind în strânsă legătură cu iubirea, dar nu totdeauna o urmare firească a ei. Fiecare își poartă fericirea în suflet și este nevoie doar de puțin curaj pentru a o scoate la iveală, de un alt suflet pereche, de la care să primești sentimentul de siguranță și apropiere de care ai nevoie pentru a fi fericit. Fericirea este pentru fiecare altfel, pentru fiecare înseamnă altceva, dar de fiecare dată, oricare ar fi înfățișarea ei este așteptată și dorită cu ardoare.„Fericirea merită căutată, chiar dacă o cauți până la sfârșitul vieții!”

 „Lupta” face parte din realitatea vieții, iar ceea ce se obține fără luptă, nu poate fi de durată, nu are aceeași valoare pe care o așteptăm. Luptăm cu lumea înconjurătoare, luptăm cu noi înșine, luptăm cu ideile, cu grijile, luptăm cu viciile, cu monotonia. Totul este o luptă, totul se obține prin sacrificiu, totul are nevoie de perseverență. Credem în noi, dar luptăm cu prejudecățile, cu obstacolele, ne este întreaga existență marcată de ideea de a ieși învingători, dintr-o luptă în care ne-am angajat încă de la primul scâncet. Autoarea sintetizează acest lucru atât de bine în scriitura sa.„O luptă este viața și totusi riscăm /Alegem, culegem, plângem, cântăm”

318124555_1291950844921195_5371061719935400637_n

 „Răbdarea”, singura care aduce liniște sufletească și succes în situații critice, aparent fără ieșire. Este atât de relevant fiecare aforism pe care Mihaela CD îl îmbină cu imagini și cu versuri frumos ticluite, dând un plus de savoare ideilor motivaționale, pe care cu atâta generozitate le răspândește. Ea aduce argumente în favoarea a tot ceea ce cu răbdare se poate realiza, chiar mai mult decât cu eforturi mari. Ambiția și perseverența, mână în mână cu răbdarea au puteri neînchipuite, de efectul cărora putem beneficia. „În fața reușitei sa faci reverență /Caci cu răbdarea poți trece marea”

 „Înțelepciunea”, o calitate de care poți da dovadă în urma experienței de viață, ea fiind de obicei urmarea acesteia. Înțelepciunea se poate căpăta din experiența proprie sau a altor oameni, însă fiecare lecție se poate învăța doar prin trăiri adevărate.Autoarea ridică înțelepciunea la loc de cinste, alături de omenie, considerându-le calitățile de bază ale integrității unui om. „Experiențele de viață te conduc /Spre zămislitele valori curate”

318371835_859041705411801_4979799833809582265_n

 „Credința”, este o cerință a sufletului și a minții, pentru a putea avea încredere în tot ceea ce suntem, în tot ceea ce ni s-a dat să fim. Fiind ea însăși foarte credincioasă, la fel ca și familia ei, autoarea răspândește cu sinceritate și dărnicie ideea de credință în forța divină, dar și în forțele proprii, în puterea minții omenești, în puterea binelui, care poate învinge oricând răul, răspunzând mereu cu bine, chiar și atunci când primești rău.„Împarte-n jurul tău doar bine/ C-așa faci bine pe pământ”

 „Puterea iubirii”, o realitate și o convingere pe care trebuie să o avem, fiindcă ea se dovedește în orice moment, iubirea având, paradoxal, o forță, directproporțională cu sensibilitatea ei.Pentru scriitoarea Mihaela CD, iubirea este sentimentul cel mai curat, mai înălțător, mai gingaș, care poate fi dăruit și primit cu atâta generozitate, creând o stare de bine și de siguranță, fără egal. Având privilegiul de a primi și de a dărui iubire, Mihaela CD are puterea de a scoate în evidență întreaga forță a acestui sentiment.Și acest capitol, la fel ca și celelalte de până acum, are filozofia lui, pe care autoarea o propagă atât de convingător, simplu și firesc, luându-și libertatea de a generaliza propriile sentimente.„Iubirea-n fire de speranță zace/Căci rolul său este vindecător”

318373147_1346285162782661_403596900429190773_n

 „Miracole” petrecute la tot pasul, în fiecare moment, culminând cu miracolul care este însăși viața pe Pământ, viața ta, pe care ai primit-o, pentru ca tu să fii miracolul adevărat. Autoarea își ordonează ideile în așa fel, încât efectul lor să fie așezat treptat spre un rezultat final impresionant, un succes întregit prin toată această simbioză între poezie, imagine și reflecție motivațională.„Azi tu ai roade de cules /Miracolul e-n tine tăinuit”

 „Schimbă-te!” spune autoarea în capitolul cincisprezece al cărții, transmițând cerința de schimbare în bine, atunci când evoluția este împiedecată de stagnare, de neâncredere, de necredință.Dacă într-un capitol anterior schimbarea era doar o dorință, aici devine un îndemn, o necesitate, un imbold, iar domeniul în care se cere, face parte din lucrurile esențiale ale vieții, ajungând până la schimbarea în bine a propriei personalități.„E timpul să alegi ce-ți place”

319222677_713231593358472_8323462648619314625_n

 „Altcineva”, o noțiune cu fel de fel de interpretări, o urmare a unei schimbări drastice, în care întreaga ființă spirituală să capete o altă personalitate ori o împotrivire de a deveni altcineva, prin simplul fapt că numai tu eși în stare să hotărăști schimbarea. Capacitatea de a deveni altcineva se poate căpăta doar parcurgând toate etapele schimbării, fiind totuși bine ancorat în principiile sănătoase și protejat de forța iubirii, a credinței, a binelui, crezând în tine, în valoarea ta și în miracolul care tu însuți însemni.„Mă-ntreb de-s tot eu, același vechi /Ori de-o fi complet altul, altcineva”

 „Ești cineva”, care alta ar fi putut fi concluzia multitudinii de reflecții, adunate în acest volum, decât afirmația că tu, creatura divinității, ca om, ai cea mai mare importanță pentru tine însuți și evoluția ta spirituală, ai acceptat schimbarea fiindcă așa ai vrut tu, ai primit noua ta formă de personalitate, nu fiindcă ți-a fost impusă, ci fiindcă ai simțit că așa ești tu, într-adevăr.„Azi scena vieții-ți aparține în cuvânt /Și-aplaudăm, căci azi recită CINEVA!”

În concluzie, cred că aș mai putea adăuga, că acest nou volum, creat de Mihaela CD, contribuie la realizarea unei imagini tot mai complexe a scriitoarei și artistei, în același timp. În această carte, se simte atât de bine mulțumirea sufletească, bucuria și satisfacția unei noi realizări, care se îmbină atât de bine cu toate creațiile precedente, ocupându-și locul parcă dinainte rezervat.

Gabriela Raucă – Viena

Membru Club Gold al revisteiPoezii pentru sufletul meu Canada

Membră a Societății Scriitorilor din Județul Neamț.

 

mk_OM-CN-BCe-NA

COMANDA   CARTEA ”Născut pentru a fi (alt) cineva /Born to be someone (else)” CHIAR AZI  SI VEI BENEFICIA DE TRANSPORT GRATUIT!

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

 

7carti-web

Mai citește:

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Profil Gold: Mihaela CD 

Creatii literare: Mihaela CD

Pictura și Art Design:Mihaela CD

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Referinte critice: Mihaela CD

Clubul GOLD- Ambasadorii culturali ai revistei noastre tiparite!

Salut Romanesc din Montreal *emisiunea ta de suflet *din 21 octombrie 2022!

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Cadoul tău pentru revista noastră la ceas aniversar- de 4 ani alături de voi!

Un mare proiect ce se naște dintr-o mare inima : 6 cărți noi pentru a fi donate la biblioteci -proiect al autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

DONEAZĂ  ȘI TU PENTRU CAMPANIA 6 CĂRȚI  ÎN BIBLIOTECILE DIN ROMANIA 

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-FORMAT TIPĂRIT(softcover)

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-este o carte bilingvă de aforisme, reflecții, versuri și enunțuri motivaționale ce poartă semnătura autoarei Mihaela CD. Imprimată full color conținând imagini extraordinare, cartea te va cuceri pe loc datorită pozitivismului pe care îl degajă. Autoarea va oferă gratuit un semn de carte și livrare gratuită pentru comenzile făcute înainte de 31 decembrie!Comandă acum cartea care te va ajuta să iți descoperi forțele ascunse!

55,00 CAD

Blessing and Torment -în limba engleză- FORMAT ELECTRONIC (ebook-pdf)

Blessing and Torment- este un volum de poezii din suflet si pentru suflet al autoarei Mihaela CD, care reprezinta o traducere din limba romana în limba engleza și o adaptare a cărții de poezii Binecuvântare și chin. Volumul conține 250 de pagini imprimate color. Comanda acum volumul Blessing and Torment în format electronic(ebook) și vei primi cartea ta în email în mai putin de 24 de ore. In plus vei primi gratuit din partea autoarei încă o carte în format electronic (pdf) pentru comanda ta făcuta înainte de 31 decembrie. Mai ieftin mai rapid, mai ecologic!

20,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.