Postașul meu e un adevarat erou!

eaebf33b471361acdab658b8578b5d67

Postașul meu e un adevarat erou!

Bucurie mare!  A venit din nou postașul!
Dragii mei nu știu cum este postașul vostru, dar al meu e un adevărat EROU! Înfruntând zăpada, postașul meu a venit mai devreme decât venea de obicei. A sunat la ușă  și în momentul în care am dat perdeaua deoparte sa vad cine este  ochii lui s-au  întors către geam simțind parca prezenta mea la fereastra. I-am făcut semn ca vin imediat.  Zâmbea  dar putin cam  forțat apăsat de greutatea pachetelor ce le avea în mana, dar  știu că nu i-a fost ușor să le care!
Mi-a adus numai mie 6 pachete  grele cu numeroase cărți și reviste! Ma gândesc dacă toată strada ar avea  atâtea  pachete de primit, cum și-ar mai  urî serviciul  bietul meu postaș. Dar nu-i în fiecare zi duminica ! Si el știe ca eu primesc doar la câteva luni aceste pachete  grele deci nu e supărat pe mine. E chiar zâmbitor și amabil  în fond  el știe cât de mult îl iubesc eu pentru toate bucuriile care mi le face!
I-am mulțumit și a plecat grăbit dispărând într-o clipita în viscolul din care venise. Afara era iarna dar în sufletul meu venise primăvara! Nu mai pridideam să le car în casă, nerăbdarea să le deschid mă împingea să sar câte două trepte odată!
De fiecare data când vin pachete de la draga mea Iulia din Romania care strânge la ea toată corespondenta  venita pentru mine, cărți reviste, antologii,  iar apoi mi le trimite peste mări și țări în pachete mai mari, simt o bucurie pe care nu pot să o descriu în cuvinte! Simt că vine  toată România  în casa mea! Și nu greșesc foarte mult când spun asta pentru că  aceste cărți și reviste vin din toată Romania , din toate colțurile ei. 
Ca de obicei mi-am luat foarfeca  și m-am așezat în fotoliu cu pachetele lângă mine, rând pe rând începând sa le desfac!
In primul pachet  am găsit daruri  de suflet venite de la doamna Aurelia Rinjea, 4 cărți  minunate, cu mirosul acela atât de proaspăt de nou-nouț, toate cu dedicație. Cuvintele scrise de mana autoarei  cu atâta drag, săreau din file  îmbrățișându-ma!Ca de obicei le  trec în revista pe toate, le vad și le strâng la piept, le răsfoiesc, studiez pe repede înainte ca sa pot sa vad totul  parca dintr-un suflu, apoi după câteva zile am sa le reiau rând pe rând și  am sa le studiez amănunțit.
Prima  carte  se numește ”Drumul spre Acasă’‘, un titlu care ma emoționează din prima cu  o  frumoasă imagine a Slănicului pe copertă.Cartea,  asa cum spune poeta  în autograful sau  ”acest dar în care lumina devine Poezie si proprie devenire, într-o  perpetua aspirație spre adevăratul  acasă”   conține 210 pagini și are în ea frumoase poezii  fiind împărțita în doua  capitole, Povesti vii Un Drum spre lumina și  Calea Spre Acasă.
Sunt nerăbdătoare sa  studiez și celelalte trei cărți aparținând aceleiași  autoare Aurelia Rânjea. Cea de a doua carte  are pe coperta  o fata frumoasa în rochie alba cântând la un pian  intre nori.  ”Piano Nobile”  o carte  ce reprezinta ”muzica tainica de ascultat  acolo, în rotonda inimii unde Poezia se întâlnește cu Dumnezeu!’‘ Cât de frumos! Cartea conține 236 pagini  si se încheie la fel ca si prima carte cu  un amplu profil de scriitor.  Din acest profil de  scriitor aflam despre  doamna Prof Aurelia Rinjea ca  este autoarea a nu mai putin de  52 de cărți personale, de autor,  un număr impresionant și greu de pronunțat darămite și de scris atâtea cărți! 
”Călătorie unica/Voyage unique’‘  este cea de a treia carte  de data aceasta e vorba de o carte bilingva romana -franceza,  publicata la aceeași editura ”Ștef din Iași  în 2023.  Aceasta  carte  asa cum apare scris  de autoare pe coperta din spate  este ”o pledoarie pentru viata  trăită demn unde spiritul  romanesc se prinde într-o hora a păcii cu celelalte popoare! ” Simt ca aceasta carte ni se adresează într-un fel   și curioasa o răsfoiesc.  Cartea conține 244 pagini  iar  la pagina 120 găsim o mare surpriza,  o poezie dedicata noua, mie și soțului meu Johnny, cu titlul ”Romani”  iar  versiunea in limba franceza este pe pagina  următoare ”Roumains”  Cu ochii în lacrimi o citesc și ma gândesc cu câta dragoste a scris poeta aceste versuri pentru noi! Profund impresionata și cu lacrimi în ochi  închid cartea dar  îmi rămân în minte  cuvintele: ”Au legat prin fir de borangic/ De iarba, de tricolor/ România de restul lumii” … Cât de frumos! Superb!
”Timpul iubirii ” este cea de a patra carte primita în dar  de la minunata  poeta Aurelia Rinjea, care si de aceasta data ne scrie o frumoasa dedicație ”o invitație  in acest  timp al căutărilor, în care unica soluție este iubirea!” Din aceasta carte  chiar din introducerea  pe care o face autoarea însăși  înțelegem  ca ” avem o singura menire, Iubirea care te  trăiește. E vremea  tocmai buna  de descuiat ferestrele  sufletului, frumusețea ei  divina sa te locuiască! ”
Voi reveni  la aceste cărți  și am sa  le citesc pe îndelete, cu siguranță  am  sa  mai  scriu despre aceste cărți minunate! 
 
  Următorul pachet  conține  minunatele  reviste ”Marturii Maramureșene’‘  nr 10-11/2022  si 12-13/2022.  Bucuroasa  sa le primesc de la domnul Radu Botis redactorul sef al  publicatiei, am  început sa le răsfoiesc! Ca de obicei  aceste reviste  au un conținut amplu și  diversificat, găsind aici  materiale pentru toate gusturile, poezii, articole, eseuri, proza, recenzii de carte și nu numai.Cu mare bucurie descopar si niște frumoase surprize. La pagina 72 din  revista ce poarta nr 10-11/2022  găsesc  fotografia mea si articolul meu ”Iubirea se afla în noi și așteaptă sa fie descoperita”  iar la pagina 132 a aceleiași reviste  o alta minunata surpriza: Recenzia facuta de Johnny cărții Străinii  o poveste  scrisa  de Mara Popescu Vasilca. 
In revista cu numărul 12-13/2022  alături de nenumărate  articole și creații literare se afla eseul meu ”Locul unde poetul/scriitorul atinge nemurirea”  un  eseu  ce face parte din cartea mea de proza, articole si recenzii ‘‘Prin ochii mei” publicata in  anul 2022  la editura Globart Universum din Montreal.
 
 
Tot de la domnul Radu Botis,care inafara faptului ca este  ziarist si  poet  este  si preot in Ulmeni, judetul Maramures,  am primit  cartea ”Sfaturi pentru mantuire, grija pentru suflet”  editura Pandaprint   Romania , Baia Mare 2022. Cartea contine 156 de pagini impartite in 3 capitole  deosebit de interesante si necesare tuturor celor credinciosi. M-am bucurat foarte mult sa primesc aceasta carte de la autor si  am inceput deja sa citesc cateva dintre sfaturile pe care le cuprinde. 
O alta carte deosebit de  frumoasa  este un dar de la prietenul de condei  domnul Sandu Chiva din  Buzau care mi-a trimis un minunat volum de poezii ”Te iubesc in orice anotimp”  iata un titlu care  se aseamana mult cu titlul cartii mele ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”. Imaginea de pe coperta  fiind foarte sugestiva  cele 4 anotimpuri (sezoane)  fiind  infatisate de  imaginea unui copac  ce trece prin  toamna, iarna, primavara, toamna schimbandu-si podoaba si culorile. Cartea de poezii a domnului Chiva  este oi carte cu lipici, foarte usor de citit  si marturisesc ca daca nu as avea alte pachete de deschis as ramane lipita de ea  fiindca umorul sau  usor ironic face  sa guste poeziile sale cititorul aflat in orice stare,  fiindca delecteaza. Voi reveni cu o recenzie dupa citire. Cartea contine si imagini ale autorului impreuna cu sotia  sa  aflandu-se   in vacanta in diverse locuri. 
 
 
Următorul pachet  vine tot din județul  Maramureș  conținând revistele SINTAGME CODRENE  si FREAMAT.  Revista  Sintagme Codrene  este fondata și condusa de domnul Vasile Dan  Marchis si este publicata la Baia Mare  Numarul 16/octombrie-decembrie 2022 cu un  conținut generos de materiale  conține 88 de pagini  imprimate alb negru. Intre paginile 8-13 găsim un  articol despre ”GALA ARTELOR editia a 3-a , o sarbatoare a excelentei  si a sufletului”  
articol semnat de Johnny Ciatlos Deak .La pagina 21-23  gasim o  recenzie  scrisa de mine  antologiei GALAXY-antologie  de ecouri literare(4 volume) editura Globart Universum, Montreal 2022 Antologia insumeaza  peste 1500 dee pagini   ce  aduna  un total de 147 de scriitori de exceptie in cele 4 volume. La pagina 30 gasim o scurta cronica realizata de domnul Stefan Dima Zarnesti  cu titlul ”Cioburi de gânduri  trimise peste oceanul cuvintelor” 
Urmatoarea revista  ”Freamat”  este revista cu numarul 18/2022  si apartine Cenaclului Ligii  Scriitorilor Romani din Maramures  fiind realizata de Carmen Baintan  si Aurelia Oanca. Printre cei 16 scriitori prezenti in revista  in cele 36 de pagini  imi regasesc numele bucuroasa. La  pagina 12-13 este  cronica scrisa de mine ” Firul vietii incalcit in spinii lasitatii ”  cartii FLOARE DE CAMP de Aurelia Oanca. 
 
Cel de al 5-lea pachet  pe care l-am primit  vine din Urziceni-Ialomița și conține 7  numere  ale revistei Apollon, revista de cultura  arta și civilizație,  fondator George Calin, editor Societatea Culturala Apollon Romania,  numerele consecutive   205-206-207-208-209-210-211 din anul 2022, respectând același format 36 de pagini imprimate color pe hârtie subțire,cu o grafica  și o estetica impecabila. Am răsfoit rapid cele 7 numere de revista cu bucuria reîntâlnirii cu colegi de condei, unii cunoscuți, alții noi,  privind fotografiile și  recepționând titluri de articole  în dorința revenirii asupra lor pentru o mai buna aprofundare. In revista lunii iunie  nr 205 la pagina 20 regăsesc un grupaj  de 3 poezii care imi poarta semnătura. ”Sa ma visezi”, ”A sortii nava” si ”Mai vino”  . Pe coperta  spate găsim  poezia ”La arme” de Mihai Eminescu.Am răsfoit cu plăcere revistele 206-207 și 208  iar ajungând la numărul 209  iată o noua surpriza( pot spune chiar doua surprize ) tot la pagina cu numărul 20, o recenzie de carte semnata SIMONA MIHUTIU ‘‘Prin ochii  mei-impresii de lectura și mai mult decât atât”  și mai jos pe aceeași pagina  articolul meu”Locul  unde poetul/ scriitorul atinge nemurirea” iar la pagina 28 a aceleași reviste  găsim  fotografia mea,  pictura digitala ”Vernisaj”  și  un grupaj de 5 poezii:”Candelele iubirii”, ”Focul reaprins al fericirii”,” Sărut estival”, ”Vremea trece vrei nu vrei” și ”Fi-vom doi  și-n infinit”.Continui lectura cu numarul 210 al lunii Noiembrie unde găsesc cu bucurie  la pagina 10 un articol scris de Johnny Ciatlos Deak,,” Gheorghe Gheorghiu invitatul emisiunii SALUT ROMANESC DIN MONTREAL -DACĂ DRAGOSTE NU E NIMIC NU E” iar alăturat vedem fotografia cu invitatul in studioul Universum Vip. La pagina 26 a aceleiasi reviste întâlnim ”APEL LA RAȚIUNE- scrisoare deschisa a Societatii Culturale Apollon Romania  adresata tuturor forurilor competente privind educația si cultura tinerelor generații” . In aceasta scrisoare se vorbeste  despre pericolul in care se afla  tinerele generații, violenta, consumul de droguri , prostituția  atingand cote alarmante.Un apel  care se încheie cu  speranța ca ”cine stie poate pana la urma vom învinge ”încercarea moarte n-are”  Deși articolul nu este semnat de cineva anume ci doar de  Societatea Apollon țin sa îl felicit pe inițiator pentru ca  sunt  fericita sa vad ca  și alții lupta împotriva neregulilor și mai ales  ma surprinde sa vad ca  în sfârșit cineva ia atitudine și încearcă  fie și printr-un APEL LA RAȚIUNE  sa sensibilizeze populația și  forurile competente. Bravo  APOLLON!  
Ajungand la ultima revista Apollon din  acest pachet, revista cu numarul 211/decembrie2022,  ma bucur sa il vad pe  Mos Craciun conducand sania lui trasa de reni  chiar pe coperta. El  are in sanie plin de daruri  dar iata ca  daruri de suflet primim si noi! La pagina 4  gasim printre poeziile altor poeti si un grupaj de doua poezii semnate Mihaela CD : ”Un dram de fericire” și ”Sărutând buza ce tace”  iar la pagina 11 iată un frumos articol ”1 Decembrie -Ziua Naționala a României!-recepția oferita de Consulatul General  al României la Montreal ” semnat de mine ,care imi trezeste dragi amintiri vazand si fotografiile atasate. Nu mica mi-a fost mirarea sa descopăr o alta surpriza în aceasta  revista 211 de  sfârșit de an 2022.De aceasta data la pagina 16 gasim un articol semnat Johnny Ciatlos Deak, ”PAULA ALECU-10 ani  de cântec la Montreal”, un superb remember al minunatului spectacol aniversar care ne-a lăsat frumoase amintiri.
 
Incantata de tot ce am  găsit în cele 5 pachete de pana acum deschid și ultimul pachet in care se afla 6 numere ale revistei Luceafarul din Vale, sosite de la Petrosani de la directoarea revistei Kessy Ellys Nycollas. Cele 6  reviste sosite au numerele 7-8-9-10-11-12 corespunzând  lunilor aferente din iulie pana în decembrie ale anului 2022.Prin răsfoirea rapida a revistelor la o prima vedere  am observat doua lucruri  interesante si anume  culorile viu colorate de pe coperta cu un design care diferă  la câteva numere iar la altele  fiind identic si  in fiecare dintre reviste ne intampina   in prima pagina Cuvântul doamnei Aurelia Rinjea care ne primeste  cu o vorba  buna si calda,  domnia sa  fiind o buna si draga  prietena de condei, scriitor si cronicar. Daca in numarul 7/2022 si numarul 8/2022 gasim acelasi  editorial ”Ziua internationala a prieteniei”  in urmatoarele numere vor fi diferite.Astfel  intalnim editoriale despre ziua internationala a turismului sau ziua profesorului  precum și despre Sfântul Andrei  sau Sărbătorile  din suflet .
La  o citire mai atenta observam in revista lunii Iulie 2022  o frumoasa imagine a antologiei GALAXY  in 4 volume, realizata de Johnny Ciatlos Deak la  editura Globart Universum,  antologie la care a participat si d-na Kessy Ellys Nycollas si  care  anul acesta in 1 februarie 2023 a primit marele premiul  al Ligii Scriitorilor Romani,  ”Cartea de antologie a anului 2022”.La pagina 62-65  gasim un amplu articol  ”Evenimentul ”Sa iubim in orice anotimp” la Hanul Moldovenesc  din Canada,  scris de Johnny  si care relateaza  cu lux de amanunte despre evenimentul cultural in cadrul caruia  au avut loc  lansarile de carte si expozitia de pictura Mihaela CD. De mentionat aici ca  volumul lansat la Hanul Moldovenesc nu este altul decat ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”-MIHAELA CD volum de poezii  de dragoste  ce a castigat  premiul Ligii Scriitorilor  Romani  ”Cartea de poezie a anului 2022”. Articiolul se incheie si cu trei  imagini  color ale  picturilor: ‘‘Aglomeratie terestra”, ”Podoaba mandriei” si ”5G PUZZLE”          
In revista cu nr 8/2022 a lunii august,  la pagina 31 gasim  o recenzie facuta de mine cartii ”Copiii si poezia ” a autoarei  Aurelia Rinjea cu titlul:‘ Vraja  iubirii in scrierile autoarei Aurelia Rinjea” .Cartea recenzata de mine este dedicata  de catre autoarea Aurelia Rinjea  nepotelei sale  Alexia, o carte plina de iubire si caldura.La pagina 63  a revistei gasim o lista a laureatilorGALEI ARTELOR editia a 3-a Montreal  la sectiunea : Pentru volume publicate si intreaga activitate literara- diploma PENITA DE AUR pe care a primito si doamna Kessy Ellys Nycollas, fondatoarea si directorul  revistei.In revista cu numarul 9/2022  la pagina 59 gasim articolul meu ”La casa de nebuni- un eveniment aflat sub semnul magiei Sinaia 3 iulie 2022” si pe care l-am recitit parca  vrand sa mai gust din amintirea  acelui superb eveniment decorat cu emotii din belsug. 
Revista nr 10/2022 la fel de interesanta  si plina de noutati  ce sunt adapostite  in cele 66 de pagini color, are si ea o surpriza pentru mine:’‘Razvratirea sufletului”, o recenzie  scrisa de doamna  Aurelia Oanca, cartii mele ‘‘La casa de nebuni”  volum de poezii răzvrătite  ce a avut un mare succes în rândul cititorilor.
In revista lunii noiembrie ,care poarta numărul 11/2022, gasim la pagina 18  un superb articol scris de doamna  Aurelia Rinjea ”O mare si superba sarbatoare literara 3 iulie 2022, o sarbatoare care iti scrie pe suflet povestea unor oameni  minunati pe care nu ai cum sa nu-i iubesti” si  atasat acestui articol este  o fotografie  in care  suntem  impreuna  cu d-na Rinjea la evenimentul LA CASA DE NEBUNI de la Sinaia. La pagina 48 iata ca avem  o noua surpriza, un articol semnat Johnny Ciatlos Deak, ”Gheorghe Gheorghiu invitatul emisiunii Salut Romanesc din Montreal , DACA DRAGOSTE NU E NIMIC NU E”, un superb articol care dezvaluie  emotii si trairi prilejuite de intalnirea cu trubadurul iubirii.
Ajunsa la ultima publicatie din buchetul darurilor primite,  respir si  privesc in jur cata frumusete si bucurie am primit intr-o singura zi! Doamne ce norocoasa sunt! Deschid si ultima surpriza, revista  nr 12/2022 , revista  care  il are pe prima pagina pe Mos Craciun care ne arata calendarul aratand cu degetul spre 25 dec  caci atunci vine! Aurelia Rinjea ne vorbeste despre sarbatorile din suflet  si despre tristetea care o simte in suflet cand nepotica si parintii pleaca in vacanta de sarbatori  si nu raman sa faca sarbatorile impreuna. Stau si ma gandesc ca asa era odata, familia era familie, se adunau toti, acum sunt toti  rasfirati prin lume! M-am intristat putin  citind randurile  doamnei Aurelia  Rinjea  si gandindu-ma la cate  sarbatori  au facut parintii nostri fara noi… iar acum nu mai sunt… au plecat sa le serbeze cu Dumnezeu in cer…
Abea am terminat de desfacut si de frunzarit toate cartile si revistele  si parca imi vine  sa le iau de la capat sa le citesc ore in sir sa ma pierd in lectura  si sa patrund in universul  fiecarui autor publicat.
Ma uit la toate, le mangai si le strang la piept,  cata lumina poarta  in ele! Doamne, ce frumusete! 
Multumesc din inima tuturor celor care mi-au trimis aceste  frumiase daruri de suflet  si ii mulțumesc desigur și  dragei mele  Iulia pentru efort și dăruire, pentru imensa bucurie adusa în dar!
Va transmit cele mai calde urari si gandurile mele bune si va dau  intalnire data viitoare  cand mai vine postasul!
 
Mihaela CD

PASI DE CATIFEA format TIPARIT (softcover)

Cartea Pasi de catifea a autoarei Mihaela CD vine sa confirme inca o data sensibilitatea si talentul poetei prin versuri care va vor mangaia sufletul. Cartea contine 250 pagini si 17 capitole insotite de incantatoare imagini color. Comanda acum la un pret de numai 35 CAD fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarei.

35,00 CAD

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format TIPARIT (SOFTCOVER)

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format TIPARIT si veti primi gratuit un semn de carte! Transport gratuit pentru primele 100 de volume comandate!

35,00 CAD

LA CASA DE NEBUNI format tipărit (softcover)

LA CASA DE NEBUNI este o carte de poezii răzvrătite din suflet si pentru suflet Cartea este tipărita color si conține 262 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa pătrundeți alături de ea în tainele ”Casei de nebuni”. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea LA CASA DE NEBUNI în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.