ANTOLOGIA GLOBART -videoclip VICTOR MANOLE

COPERTA FATA

Antologia   de arta  contemporana in imagini  va prezinta artisti romani  de pretutindeni ! 

Astazi  va prezentam in videoclipul  de mai jos  cateva  dintre lucrarile prezente in antologie  care apartin  artistului  :

VICTOR MANOLE

Manole Victor.

Victor Manole

          M-am născut la 19 aprilie 1948 în satul Sabangia, comuna Sarichioi  din județul Tulcea, din părinții Vasile și Ioana, agricultorii înstăriți, Iar actual locuiesc cu familia în Întorsura Buzăului, județul Covasna.

          În județul Tulcea am lucrat ca inspector la Întreprinderea de Alumină Tulcea, apoi am lucrat ca profesor maistru timp de 18 ani la Liceul „Spiru C. Haret” Tulcea.

          Lumina copilăriei mă duce spre satul meu, spre casa părintească.

          În satul meu Sabangia am absolvit următoarele studii:

 • Clasele I-VIII, în sat Sabangia, comuna Sarichioi, județul Tulcea;
 • Liceul „Spiru C. Haret” – seral, Tulcea, secția Real, cu Diplomă de bacalaureat;
 • Școala Profesională de Mecanici Agricoli cu durata de 3 ani, Tulcea, cu Diplomă de absolvire;
 • Diplomă de specialitate „Artă Fotografică” Centrul de îndrumare Tulcea, cu durata de 3 ani;
 • Diplomă de absolvire în specialitatea „Conto Popular” Centrul de îndrumare Tulcea, cu durata de 3 ani;
 • Diplomă de absolvire a Școlii Populare de artă, Tulcea, în specialitatea „Pictura Grafică” cu durata de 3 ani;
 • Diplomă de absolvire a Școlii de Maiștri Mecanici de pe lângă „Grup Școlar SN Tulcea”.

            Scrisul, pictura, grafica, m-au înseninat în viață, iar rezultatele obținute mi-au adus fericirea sufletului, până la desăvârșire.

             Temele mele preferate sunt teme care exprimă o valoare,  am pictat, am făcut grafică și pictez și fac grafică sau aguaforte,  aguatintă, acuarelă, guașă, la natură statică, peisaje monumentale diverse, peisaje diferite, momente diverse și ocazionale.  Pictura nu doarme, pictura se realizează cu sufletul și cu inima și se apreciază cu sufletul și cu inima altora. Pictura se spune că acolo unde greșește Dumnezeu, omul pictor trebuie să știe unde pune culoare și cum o pune pentru ai da valoarea necesară. Pictura are glasul ei și înțelepciunea de a-ți echilibra sufletul și inima. Pictura este o bucurie reală, luminoasă a existenței noastre. Pictura nu este o moștenire, ci un talent venit de la Dumnezeu și o înțelepciune de sine.

           De pictat m-am apucat din școala generală din satul Sabangia, județul Tulcea, din dragoste de frumos. Stilul abordat de mine a fost pictura cu ulei pe hârtie, pe lemn, pe pânză, pictură abstractă, guașă, acuarelă,  tehnică mixtă, cărbune, litografie, gravură pe lemn, inspirate din mediul înconjurător. Am pictat peste patru sute de picturi care se află în casele oamenilor.

           Cât am locuit în județul Tulcea  am participat cu picturi la peste douăzeci de expoziții de pictură de grup,  la peste zece expoziții de grafică de grup  și am avut cinci expoziții personale de pictură și grafică la Sala „Dacia” la Casa Sindicatelor Tulcea, la București și la Muzeul de artă Tulcea.

          Am avut expoziții de pictură la Ploiești,  expoziții de pictură de grup și grafică la Ploiești,  la Dorohoi, la Bârlad,  la Botoșani,  la Piatra Neamț,  la București,  etc.

           Pentru pictură cât am locuit în județul Tulcea am participat la multe concursuri de pictură și grafică în cadrul Festivalului Național Cântarea României,  unde am participat la toate edițiile la timpul respectiv.

            La Festivalul Național Cântarea României la toate edițiile câte au existat până în 1989, am primit următoarele premii și distincții:

 • Picturi premiate la Festivalul Național Cântarea României cu premiul I și medalia de aur, cum sunt picturile „ÎN COLȚUL ODĂII”, „ÎNTRE ANOTIMPURI”, „LUMINIȘ”, „LA MALUL DUNĂRII”, „RĂSĂRIT DE SOARE ÎN DELTĂ”;
 • Grafică premiată la Festivalul Național Cântarea României cu premiul I și medalia de aur: „MORILE DE VÂNT DE LA BIDIDIA-TULCEA”- în tehnică aguaforte-aguatintă color, „MOARĂ DE VÂNT DE LA NICULIȚEL-TULCEA”- în tehnică mixtă, „MARELE EXAMEN AL PÂINII”- în tehnică aguaforte-aguatintă, alb-negru și color.

             Premiile au fost stabilite de comisiile de juriu venit de la București,  format de specialiști pictori și graficieni de seamă, Iar premiile și medaliile stabilite de ei, au fost decernate de Consiliul Culturii și Artei București și Comitetele Județene.  Există evidențe în acest sens și la Comitetele Județene de Cultură și la Consiliul Culturii București.

             Din 1989-1990 m-am mutat cu familia din Tulcea la Întorsura Buzăului,  județul Covasna.

La Întorsura Buzăului la început am predat la Școala Generală „Mihail Sadoveanu”.

Am absolvit următoarele studii superioare:

 • Diplomă de Licență – Universitatea „George Barițiu” din Brașov – Facultatea de Drept;
 • Diplomă de Master – Universitatea „Transilvania” din Brașov – Facultatea de Drept și Sociologie;
 • Diplomă de Licență – Universitatea „Transilvania” din Brașov – Facultatea de Inginerie Mecanică. Autovehicule rutiere;
 • Diplomă de Master – Universitatea „Spiru Haret” din București – Facultatea de Management Braș

Specialitate:

– Drept –Științe Juridice;

– Drept Notarial și Proceduri Speciale;

– Inginer Mecanic-autovehicule rutiere;

– Dimensiunea Europeană a managementului organizației.

           La Întorsura Buzăului am predat pictură și grafică la Clubul Elevilor și am avut expoziții de grup cu elevii la Întorsura Buzăului,  la Sfântu Gheorghe,  județul Covasna și am participat la expoziția de pictură internațională de la „DELI” din India și la expoziția de pictură de la Bârlad, județul Vaslui.

             Din anul 1995 am lucrat în Ministerul Justiției, respectiv la Judecătoria Sfântu Gheorghe,  județul Covasna, la Judecătoria Întorsura Buzăului, județul Covasna, la Judecătoria Pătârlagele, județul Buzău și la Judecătoria Făgăraș,  județul Brașov.

Sunt un om credincios și ortodox.

             Mâna mea dreaptă îmi este întinsă spre omenie, spre scris poezie, literatură ,  spre pictură,  spre grafică și spre pacea lumii.

             Îmi este dor de locul natal al nașterii mele, al copilăriei mele, dar părinții mei au plecat la Domnul și nu mai am la cine mă întoarce.       

             La mine acasă înseamnă România și îndeosebi Întorsura Buzăului, județul Covasna unde îmi este și familia mea, iar despre Tulcea și Întorsura Buzăului am să scriu un roman.

            Am convingerea că poeziile mele, că picturile, grafiile mele nicicând nu se vor stinge,  pentru fericirea echilibrului României mele.

            Toate câte fac cu respect și prețuire, trec prin răscrucea sângelui meu de român și a genei mele înfipte adânc cu rădăcini profunde în strămoșescul meu pământ.

             Sunt membru cu drepturi depline al Ligii Scriitorilor din România- Filiala Brașov și membru al World Poetes Association România.

Mai citeste: 

Invitatie GLOBART-antologie de arta contemporana in imagini

Victor Manole*Despre cartea Uneori elefanţii zboară

Invitatie-GENESIS-interviuri

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.