CENTRU MUZICAL BRAȘOV – DESCHIDEREA STAGIUNII DE CONCERTE 2021-2022

thumbnail (38)

Rexlibris Media Group

CENTRU MUZICAL BRAȘOV – DESCHIDEREA STAGIUNII DE CONCERTE 2021-2022

Centrul Muzical este o extensie culturală a Universității Transilvania din Brașov, înființată și reprezentată de Prof. Dr. Stela Drăgulin. Obiectivele Centrului sunt promovarea culturii muzicale și a educației artistice, atât în rândul comunității academice, cât și al publicului brașovean. Evenimentele organizate în fiecare an reunesc personalități artistice cunoscute ale lumii muzicale românești și internaționale, dar în același timp sunt promovați studenții și tinerii absolvenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania, precum și cei din alte facultăți de muzică din țară. Aceste evenimente se desfășoară la Aula Sergiu T. Chiriacescu sau la Centrul Multicultural al Universității. De asemenea, Centrul Muzical își propune să promoveze muzica de calitate și prin intermediul unor concerte susținute în spații neconvenționale, concerte umanitare sau evenimente mixte, în cadrul cărora arta muzicală este armonios îmbinată cu artele vizuale sau cuvântul scris.

Începând cu stagiunea 2019-2020, evenimentele propuse de Centrul Muzical sunt îmbogățite datorită activității proaspăt-înființatei Orchestre de Cameră a Universității, sub bagheta dirijorului Traian Ichim.

Deschiderea celei de-a opta Stagiuni de concerte, 2021-2022,  este marcată printr-un eveniment de mare exceptie. Concertul „SWING IN STYLE”, susținut de Luiza Zan (voce) și Jazzpar Trio (Gáspár Csaba – vioară, voce, Gáspár Álmos – chitară, Vitalyos Lehel – contrabas) va prezenta o selecție din piesele născute în perioada interbelică, făcute celebre de Louis Armstrong, Miles Davis, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, dar amintesc și de cronicarul Gheorghe Ionescu (Gion) sau de îndrăgitul Jean Moscopol, eternul amorez al Bucureștiului interbelic. Vor putea fi audiate lucrările „It’s a sin to tell a lie”, „Four, What a little moonlight can do”, sau „Stars fell on Alabama”, alături de piese precum „Inima-i un telefon”. Surpriza concertului o constituie o piesă interbelică într-o limbă puțin vorbită, sinti. Concertul va putea fi urmărit pe paginaweb a Universității Transilvania din Brașov sau pe pagina Facebook a Centrului Muzical începând cu data de 4 octombrie 2021, orele18:00.    https://www.unitbv.ro/

Mai citeste

Vasile Bele-DESPRE REVISTA NR 6/2021

despre Dialog Peste Ocean… recenzie *prof Victor Manole

Despre cartea Pasi de catifea

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Dialog Peste Ocean FORMAT TIPATIT(softcover)

Cartea Dialog peste ocean a autoarilor Mihaela CD si Trandafir Simpetru vine sa confirme inca o data universalitatea dialogului literar dincolo de orice distante geografice.Cele 200 pagini va vor purta pe valurile lirice inspumate ale eternei teme: iubirea! Comanda acum cartea DIALOG PESTE OCEAN fiecare carte este insotita de un semn de carte din partea autoarilor

35,00 CAD

Revista TIPARITA nr5/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 5 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.