Vanda, între dorință și rațiune -fragment -Nic

243308420_408401847453704_1831838139450235739_n

Vanda, între dorință și rațiune

Autor: Mara Popescu Vasilca 

 fragment

Nic

El nu ar fi vrut să se mai însoare. Îmi spunea că sunt elemete importante care trebuie să stea la baza unei căsătorii cum ar fi obișnuința, loialitatea și respectul. Dar cu timpul am învățat să conviețuim. Eram bucuram că suntem împreună. Ne promiteam marea cu sarea, eram siguri că vom rămâne împreună toată viața.

Eu nu aveam de unde să știu că aș fi putut să-l trădez, și asta pentru a câștiga afecțiunea lui George, o persoană specială din viața mea, care, rămăsese departe odată cu creșterea. Jurasem că nu o să-l trădez. Asta îl asigura pe Nic, avea mare încredere în mine. Problema e că habar nu aveam ce va fi cu noi în viitor. Trăiam prezentul. Nu știam ce aveam în interior sau ce ne rezervă destinul. Nu știam nici dacă, în viețile noastre de până atunci, au mai rămas urme sau amintiri legate de alții, dacă experiențele noastre de până atunci mai sunt sau ne-am lepădat de ele ca de niște păcate sau greșeli. Sau, poate că atunci, de mult, le-am trăit intens, apoi le-am ascuns bine, nu vrem să le uităm să avem și noi secretele noastre. Cine mai știe? Astea sunt alegeri personale, încurcături, care se împletesc ca o plasă în care să ne prindă și să ne imobilizeze, să nu mai știm ce-i cu noi, nici ce să facem ca să ieșim. Complicat, foarte complicat.

Ar trebui să avem mai multe vieți. Să începem prin a învăța teoretic totul despre viață, despre noi, despre tot ce ar putea să ne încurce, mai ales cum să facem să ieșim. Și apoi, alta în care să venim maturi, cu lecția învățată ca să nu mai rănim suflete, dar, mai ales, să nu mai încurcăm sau să distrugem viețile altora. Aici e problema. Că nu suntem responsabili sau, mai exact, nu ne prea pasă de ceilalți. Luăm hotărâri care rănesc, distrug mulți oameni din jurul nostru,  de multe ori și pe noi înșine. Îmi amintesc cum Nic promisese că dacă viața o să ne pună piedici, ”să știi”, mă asigura, ”că noi contăm cel mai mult, și că  vom rămâne pentru totdeauna împreună Chiara ”.

Mă gândesc câte o dată ce ușor am spus DA. Când m-am căsătorit,  chiar în acel moment, mă gândeam că dacă nu merge, divorțez. Dacă  viața o să ne pună piedici, o să găsim o soluție, el este mai copt, mai mare, așa că pot conta pe el.

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

AURELIA RÎNJEA-Recenzia romanului  BIANCA, PRINTRE CASTELE DE NISIP al scriitoarei MARA POPESCU – VASILCA

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.