Nora in cautatea identitatii -fragment -Prima întâlnire

Nora---4-carti

Nora in cautatea identitatii

Autor: Mara Popescu Vasilca 

 fragment

Prima întâlnire

Ajung pe terasa restaurantului. Mă așez la masă, este la umbra unui tei, care o să mă protejează de razele soarelui cu toate ramurile care foșnesc ca într-o rapsodie, pentru că sunt surprinse de apariția mea, o femeie atât de neobișnuită. Merg ca o adiere de vânt, lin, mă așez pe, privesc undeva, departe, pare că aștept un artist care să mă remarce, să-mi facă portretul. Îmi amintesc exact momentul în care l-am cunoscut. Toate gândurile mele s-au încâlcit ca și drumurile. Sunt nehotărâtă. Nu știu ce să fac, tocmai eu să-mi pierd capul pentru el?

Sunt îmbrăcată într-un costum roz-lila, făcut din bucăți de dorință, dorință în curs de împlinire. Aștept timpul să-i coase bucurii și reușite. Vreau să-l văd pe el, să mă întâlnesc cu iubirea ce-mi va mângâia locurile pe unde nu trecuseră mâinile soțului. Constatasem că mai e loc, mult, sunt în căutare de senzațional. Caut pe drumuri clipa așteptată, care pare că nu mai vine. Sunt tăcută în mantia gândurilor care e zdrențuită de nerăbdare, de căutări, de el. Nu știam cum să o iau de la capăt. Pe lângă mine, pe lângă Valentin, pe lângă drumurile care toate duc spre el, fără flori și fără speranță? Caut printre oameni, printre gânduri, caut, apoi mă opresc, mă întorc din drum și plec acasă cu Dumnezeu, spășită de gândul trădării neîmplinite.

Dar ce să fac cu noianul meu de vise? Sunt proaspete ca și copacii înfloriți primăvara, cu sărutări neprimite, așteptate, fierbinți, pătimașe ca păcatul. Mă răzgândesc și pornesc din nou spre locul unde aveam să mă întâlnesc cu el, cu fericirea. Iar vreau să fac ordine în mintea mea de femeie nehotărâtă, înșir vorbe pe care le aleg și iar sunt acolo, la răscruce de dor, de foc nebun neînțeles. Privesc spre locul de unde ar fi trebuit să vină el, care a venit în viața mea ca vremea rea, aprigă, să-mi rupă liniștea și rațiunea cu care a făcut covor și acum calcă peste el nepăsător. Dar ce să fac, vreau să-l iubesc pentru că știu, întreg universul l-a căutat, s-a chinuit să mă ajute să-l găsesc.

Iar îmi amintesc că am un soț care mi-a adunat gândurile ca stelele de pe cer și-mi odată îmi umplea fiecare răsuflare cu un sărut. Dar nu, nu e el cel care a răscolit furtună în sufletul meu tânăr de femeie odată cu dorințele ascunse în mintea și trupul meu. Caut, caut ceva ce nu știu cum, și nici unde să mai caut. Poate că el, cu mâinile pe vioară, a deschis ascunzișul din sufletul meu, a deschis drumul spre dorința ascunsă, care mocnește demult și acum știu cui să dau focul dragostei pasionale. Am o viață în care lipsesc trei lucruri fundamentale: dragostea profundă și culoarea și sunetul.

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

Mai citeste : 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

AURELIA RÎNJEA-Recenzia romanului  BIANCA, PRINTRE CASTELE DE NISIP al scriitoarei MARA POPESCU – VASILCA

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Măiestria de a stârni emoții-Lacrimioara Iva -recenzie-Nora, in cautare identitatii-Mara Popescu Vasilca

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.