Mara Popescu Vasilca – Tritețea sfârșitului-Paula împlinire târzie

245700284_257268503006733_7941148008407952985_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

Tritețea sfârșitului

        Era o zi ploiosă. Paula reuşi să supravieţuiască primei săptămâni de serviciu, între amărăciune, lacrimi, ură şi mânie. Dezamăgită, după ultima zi petrecută împreună cu Dinu care venise să o ia de la serviciu, au servit masa la ei acasă, în familie. Se întrebă cum de nu înţelesese nimic. Erau tăcuţi. Plutea în aer ceva care, pe Paula o surprinse. Părea că fiecare aşteaptă un anumit moment în care ar fi putut să-i dea o veste rea. Sau cel puţin aşa simţea ea. Se ridică, se scuză şi plecă la baie. Părea că aşteptă plutonul de execuţie. Nu ştia de ce. Cert e că auzise imediat discuţii în şoaptă, dar nu reuşi să înţeleagă nimic. Le lăsă timp să se potolească. Se întoarse la masă, dar el era deja în picioare.

-Paula, vrei să servim desertul sus, la noi?

-Da. 

Privindu-i, a înţeles că ceva nu e în regulă. Nu îndrăzni să întrebe nimic. Văzu doar feţele lor deconectate când ea acceptă. 

Paula---4-carti

Ajunşi sus, o îmbrăţişă, apoi o lăsă în mijlocul camerei. Părea că e ameţit, că nu mai ştie unde e fotoliul pe care-l căuta disperat să se aşeze ca să nu cadă. Se rezemă de spetează şi o fixă. Paula îl privi surprinsă şi contrariată. Nu-i mai vedea culoarea ochilor, părea că au rămas doar două găuri, ca două văgăuni profunde şi întunecate de unde nu mai puteau să iasă lacrimi, ci doar limbi de foc sau vânturi care să ducă pe pustii tot ce fusese între ei. Încercă să se apropie de el, bărbatul care o găsise şi iubise după ce abia ieşise dintr-o căsnicie complicată, dezamăgită şi distrusă.

Ea, care căuta pe căile neştiute ale vieţii, disperată, pe cineva care să o mângâie şi să o înţeleagă. Şi când pierdu orice speranţă şi se resemnă, îi ieşi el în cale, în parc, de parcă soarta voia din nou să o pună la încercare. Atunci ea nu ştia ce vrea şi nici dacă mai poate fi cineva care să poată, să vrea, să aibă curajul de a asculta o femeie divorţată, cu un bagaj enorm de probleme, din care nu mai rămăseseră decât disperare, neîncredere şi deznădejde. Cine l-a scos în cale tocmai pe el, atunci, ca ea să-i lase urmele disperării şi singurătăţii tocmai lui? Atunci când el era logodit şi se ducea la întâlnire? Ce demon se juca cu destinele lor? Erau victime ale hazardului sau disperării, căutau dragoste, dar în direcţii diferite, cu persoane cu care nu aveau nimic în comun, căutau, dar nici ei nu ştiau cum ar trebui să fie cei pe care-i căutau. Deodată se ridică şi se apleacă asupra ei şi îi zâmbi.

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.