Mara Popescu Vasilca – Cina surpriză-Paula împlinire târzie

249359256_331927462031380_3880550854670387959_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul Paula împlinire târzie

Cina surpriză

      Massimo profită că Paula nu e jos şi începu să alerge prin casă. Scoase o faţă de masă albă, o puse pe masă. Aduse candelabrele şi le aprinse. Puse farfuriile cele mai elegante cu tacâmurile pe care le avea pregătite pentru ocazii deosebite. Aduse paharele de cristal şi puse frapiera lângă masă cu ce trebuia în ea. Nu avea flori. Ieşi, se repezi la tufa cu trandafiri din faţa porţii, rupse câţiva şi îi puse pe masă, într-o supieră, ca să fie joase.

Ea era sus. Auzise că e mare agitaţie dar nu ştia de ce. Fusese în baia de sus şi îşi uscase părul. Când se ducea spre dormitor să se îmbrace, văzu că jos era aproape întuneric. Se lăsă încet pe vine şi văzu masa aranjată şi lumânările aprinse. Fugi în dormitor, trase cearşaful care stătea sub pătura pufoasă, în dungi late, matlasate, un verde spre gri, una era mată şi una lucioasă. Se duse în faţa oglinzii, îşi puse un tricou bej, scurt în talie, cu mânecă scurtă, se înfăşură cu cearşaful pe sub braţ, apoi luă partea mai lungă, o trase în sus, o răsuci o dată şi o trase peste talie. Când ajunse lângă spate o trase din nou şi o trecu peste umăr: rămăsese cât trebuia să o fixeze. Se uită pe servantă să vadă dacă găseşte ceva de prins. Nu era nimic. Aşa că luă clama ei de păr argintie care era mare şi o deschise prinzând materialul. Se uită în oglindă şi nu-i venea să creadă ce bine îi stătea.

 Paula---4-carti

Părea o prinţesă din Egipt invitată să ia masa cu el. Deschise geanta şi luă sticluţa cu parfum Chath Noire care avea o mică biluţă ce se învârtea şi lăsă urme discrete de parfum mai întâi după urechi, apoi una în frunte, dacă o săruta-o, să miroasă frumos, la urmă ridică rochia şi-l trecu prin bichini. Râdea la gândul cum o să fie când o să o vadă că şi acolo s-a gândit să-l surprindă. Se mai uită o dată în oglindă, se pregăti să iasă din cameră închizând uşa zgomotos, să-l atenţioneze că o să coboare. Se opri în capul scărilor. De jos se auzea o melodie a lui Adriano Celentano şi Mina, “Amami” – iubeşte-mă – El apăru în faţa scării pregătit să o prindă, dacă a căzut pe lumină, atunci era şi mai probabil că va cădea pe întuneric. Dar nu a fost aşa. Când o văzu sus, cu o mână pe balustradă, cu rochia improvizată de seară şi cu părul ridicat şi fixat într-o parte, cu cealaltă mână în şold, aşa, ca prezentatoarele de modă, rămase blocat. Nu-i venea să creadă. Era foarte frumoasă şi-l privea de sus şi la propriu, şi la figurat, de parcă voia să-i spună: “vezi că pot să fiu şi serioasă?” Nici măcar nu remarcase că era înfășurată în cearşaful de pe pat din care ea făcuse o adevărată rochie de seară. El urcă scările şi se oferi să o ajute. Ea îl aşteptă şi puse mâna ei peste a lui aşa cum văzuse într-un film. Massimo îi ridică mâna şi o roti, ca să o vadă în toată splendoarea. Apoi i-o puse după gâtul lui şi începu să danseze cu paşi lenţi, cu ochii închişi, transportaţi de frumuseţea textului şi a ritmului. Părea că a fost scrisă pentru ei. 

Atmosfera, muzica, prezenţa ei şi parfumul care numai pe pielea ei fină putea să miroasă atât de frumos i-a găsit din nou şi i-a unit. Doar că de data asta era o atmosferă creată ca să o facă fericită, la care a contribuit şi ea cât a putut ca să se bucure împreună de ce ştiau ei să facă, să încerce toate senzaţiile la care nimeni nu putea rezista. Asta se întâmplă numai în cazul în care mintea şi sufletul sunt tot timpul în căutare de senzaţii care să-i bucure. Puteau să ia masa liniştiţi, fără să se obosească. Dar energia creatoare îi punea să inventeze şi să facă ce nu au mai făcut niciodată. Asta înseamnă să vrei să nu renunţi la vise în viaţă. Au mâncat în linişte. Privirile lor erau aproape continuu fixate pe feţele lor pentru a se bucura de cum se mişcau maxilarele cu calm şi voluptate. Parcă aveau în farfurii, dragoste şi în pahare, nectarul iubirii. Massimo a pus în pahare un vin parfumat, alb, muscat-dulceag, mai mult pentru doamne. Cu paharele apropiate, se uitau unul la altul, aşteptau să vadă cine are curajul să facă o urare şi cum va fi. Ea nu a avut puterea să ia iniţiativa. Au rotit buzele paharelor încet de parcă se sărutau. Massimo deschise gura, voia să spună ceva, dar nu reuşi. În ochii ei văzu două lacrimi care stăteau să cadă. Îşi drese glasul, dar nu ştia ce să spună, oricum lacrimile lui erau pe faţa de masă. 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.