Aurelia Rinjea-DESĂVÂRȘIREA PRIN IUBIRE – Iubeste-ma in fiecare anotimp

1coperta -1 iubeste-ma in fiecare anotimp 4 - Copy (2)

DESĂVÂRȘIREA PRIN IUBIRE

IUBEȘTE-MĂ ÎN FIECARE ANOTIMP-MIHAELA CD

RINJEA-5Întotdeauna am fost fericită când am întâlnit oameni pentru care iubirea este esența vieții! Ce-i drept, mai rar! Dar dovada acestui mare adevăr există, iar de astă dată ne este revelat în acest minunat volum de poezii, IUBEȘTE-MĂ ÎN FIECARE ANOTIMP, scris de binecunoscuta scriitoare de  origine română din Canada, MIHAELA CD, care ne-a încântat de fiecare dată cu universul său poetic, plin de inefabil și  inedit. Cartea este o provocare adusă acestei lumi atât de mult lipsită de dragoste și plină de  nepoveste, o pledoarie pentru iubirea adevărată, o frumoasă declarație de dragoste adusă vieții, în căutarea și descoperirea sensului ei.

Coperta și fiecare capitol e decorat cu picturile superbe ale artistului plastic MIRCEA RUSTIUC, într-un sincron metafizic, care aduce un plus de valoare rezonanței culoare – cuvânt.

Editorul, Johnny Ciatlos-Deak,  în Cuvântul înainte, ne spune că „a scrie poezii de dragoste nu e ușor”. Subscriu și eu acestei afirmații! Pe mine  m-au rugat elevii mei (de liceu) să scriu poezii de dragoste. Și am făcut-o. Știam că voi aborda și această temă, atunci când apele se vor limpezi și vor curge laminar și celest, ca o Înviere pentru mine și pentru ceilalți.

Cartea este dedicată soțului autoarei, „Cu infinită dragoste, celui care îmi luminează și îmi întregește universul”. Ce poate fi mai profund și etern deodată, decât o carte dedicată celui care te face să înțelegi că doar în doi poți atinge divinul și desăvârșirea.

Însăși femeia e un anotimp fabulos și magic, un univers plin de necunoscut. Ea deține Cheia vieții și a Copilăriei lumii. O carte care ți se așează pe suflet și te poartă pe un covor fermecat, în universul poetic atât de delicat și de bogat în trăiri al autoarei.

În Capitolul I, ȘOAPTE DE IUBIRE, iubitul este „ocean de bucurie și vers”…  „trupul minții mele ce-mi șoptește  / Cuvinte de-alinare de dragoste și-amor…  Ești gândul meu ascuns ce mă topește” (Iubitul meu, a inimii splendoare) sau este sprijin, „puternic stâlp și o icoană” și asta sub binecuvântarea lui Dumnezeu (Simțind iubirea ta).

În viziunea poetei, primăvara, „inimile ne cântau la unison ca o vioară”,… „verile toride” în care vibrau împreună, „în toamnele care nu mai au timp, / Sărută-mă și alintă-mă la fel ca prima oară”… sau iarna, „ninge cu fulgi de dor”,… cu  „amintiri din prima vară” (Iubește-mă în fiecare anotimp).

Poate și pentru că iubirea, este ea însăși un anotimp al inocenței, dar și al maturității,  îmbrăcat în hainele timpului, într-un spectacol divin, în care iubești și dăruiești.

Dragostea este suavă, înflăcărată, flămândă, plină de dor, cu rădăcinile în infinituri nevăzute, e alint, iubind cu sufletul, e o terapie universală. În iubire pășești în sufletul celuilalt, văzând divinul din el. Ea simte poezia adevăratei iubiri (Simțind iubirea ta), iar când dragostea e poezie, ea devine rugăciune și urcă la cer.

O frumoasă declarație de dragoste este făcută de cei doi, sub forma unui duet în proză: „ El: Și te-am găsit minunea vieții mele,  ești zâna pentru care m-am rugat, ești sufletul ce stă lipit de-a mea făptură, ești chiar mai mult decât vreodată aș fi sperat ”. „Ea: Și printre aștri dragi eu te-am găsit,  ești Soarele ce-mi luminezi viața la orice pas, ești gândul ce-l purtam într-o ființă, ești aerul și bucuria mea din glas, ești armonia mea și-a mea dorință (Șoapte de iubire…), armonie intrinsecă în care  „Zboară…  poemul iubirii într-un dulce alint… / Bucurie că-mi ești, fericire că-ți sunt…” (Bucuria clipelor în doi), care se așează ca o pace peste lume și peste sufletele lor.

Stelele, lanurile mlădioase, florile de măr, se împletesc cu lumina pictural, ființând  pe drumul iubirii lor.

265777410_438982507755369_2261663827748694670_n

În Capitolul II, PE FILE DE IUBIRE, poeta mărturisește că dăruiește iubitului ei, acest volum, în semn de mulțumire, pentru anii plini de iubire, în care acesta i-a fost și „aer și pământ”. Cerul înstelat,  țărmul de mare, refrenul universului, însoțesc  drumurile lor care s-au întâlnit, într-o uniune a inimilor, fiind unul altuia centrul propriului univers: Tu ești soarele vieții mele. Misterioasă şi cosmică, ea eliberează Soarele Binelui ce trezeşte la viaţă adevărată planetele cu lumi din jur, hrănindu-se cu propria-i forţă lăuntrică. Ea construieşte magic fiinţa iubită, pe care o plasează în centrul universului ei şi cu care treptat se  identifică.Trăirile sunt profunde, simțiri ce înfloresc într-o taină nerostită, care-i pătrunde sufletul cuminte, într-un vals al timpului, într-un decor celest, pe strune de infinit.

Capitolul III, TANGOUL DRAGOSTEI, este un dans al iubirii eterne, pe o planetă a fericirii, martorii fiindu-le aștrii și stelele. Iubirea lor, rezonează cu natura, în care „implorând luna…”,  „Cântă plângând…a câta oară?…” (Un trandafir și o vioară).

Pe altarul fericirii, cei doi caută împlinirea, în întregul care îi definește: „Ești jumătatea mea juma’ de sferă  / Și soare-mi ești în orice anotimp” (Ești jumătatea mea juma’ de sferă!). Totul este o rezonanță plăcută, un „templu de extaz”, o „bucurie a câmpurilor verzi”, un suav „sărut de primăvară”… „o scumpā melodie” (Ești raza mea de soare).

Castanii,  ploaia, „un duet”, un „menuet”, se sincronizează în ritmuri pare, „în tandemuri blânde” cu stele, într-o perpetuă căutare spre a găsi: Sensul nostru de a fi.

În Capitolul IV, ȚESÂND FIRELE IUBIRII, cei doi trăiesc o iubire atemporală. Într-o alchimie a iubirii, luna și stelele dansează, în clipa care e pecetluită, lanul de necuvinte și de amintiri, cu respirații adânci, brodând fericirea, din fire nevăzute de iubire.

Poeta se recunoaște murmur de oftat, o licărire, în casa ridicată din iubire: „Iubirea noastră veșnic nouă  / Șezând mereu cu noi la masă” (A iubirii locuințe).

Capitolul V, AȘTEPTÂND, începe declarativ: „… Ți-s Eu, vină și păcat /Ți-s Eu, dorul legănat / Ți-s Eu, vis împlinit  / Ți-s Eu, stâncă, granit! (Ți-s Eu).

Ochii iubitului, ca două boabe de piper, într-o iubire care deschide toate simțurile, înfloritoare și de poveste, iar „din versul meu de poezie / Să-ți fac șirag al iubirii colier” (Răsfățul iubirii), într-o rapsodie eternă.

Puterea o găsește prin celălalt, prin care poeta devine „Statornică și de neînvins” (Nu-s ceea ce crezi).

Capitolul VI, SEDUCȚII, ne invită într-o Îndrăgostire celestă, în care „luna presară din cer licurici / Peste iubirea noastră-mpărtășită / Și-n caruselul viselor mari și mici / Ne soarbem repetabila ispită”, în care totul e simplu și firesc: Adoră-mă și-atât!, într-un elan primăvăratec, în care și îngerii se bucură.  

Poeta retrăiește clipele în care s-au cunoscut, în care fiecare zi e un nou început.

Capitolul VII, TANDRE AMINTIRI, este plin cu melancolie, atingeri celestine, în care marea își „cântă romanța” în „infinitul toamnelor târzii” (O dragoste nebună).

Din infinit, liniștea picură, o liniște astrală în care și stelele adorm, „Dăruind binele etern atemporal…  / Articulând versul iubirii de coral (Iubire de coral).

În mod firesc, în anotimpuri pline de nostalgii și vremurile devin colorate, oceanul de iubire respiră, trezind amintiri, retrăindu-le, iar timpul stă în loc și  înflorește.

În Capitolul VIII, FIORII DRAGOSTEI, clipele sunt și ele îndrăgostite, „Văzduhul nostru tremură de fericire / Pe-al lunii portativ joacă amintiri / Din alte lumi ce-s scrise într-o carte” (Vâlvătăi de neînvins), pe clape, în arpegii pe iubire și de dor.

Totul este o melodie, o respirație divină, iubirea e un fruct copt, un zbor marin, unde poeta se recunoaște a fi:  „dor și pasăre pe ram  / Sunt vers și melodie” (Sunt tot ce ai).

În Capitolul IX, MÂNĂ ÎN MÂNĂ, iubirea pe care o vede ca pe o piatră de temelie a existenței, un sacru legământ, în doi, „Cum a lăsat bunul Dumnezeu” …. „Aceleași țeluri țesem în destine” (De ce suntem doi?). Totul este o frumoasă poveste, în care „Alături, mână-n mână mereu  / Vom hoinări prin Univers  / Ți-s Raza, tu ești Soarele meu  / Ești slovă, iară eu ți-s vers” (Hoinara), o completitudine celestă, o armonie și un dar al lui Dumnezeu. Un dans pe val, un descântec magic de dragoste și asta într-o eternă primăvară pe care cei doi o păstrează lăuntric.

Capitolul X, PLUTIND PE VALUL IUBIRII, ne invită într-un dans al inimilor, într-o „simfonie a fericirii”, alături de Trubadurii nopții. Florile dorului pictează, universul se înviorează, în clipa care devine fecundă.

IUBEȘTE-MA ÎN FIECARE  ANOTIMP  autor MIHAELA CD

În Capitolul XI, TĂCERI, poeta conchide că Iubirea nu-i o întâmplare, ci „ai fost norocit de Dumnezeu”, un dans în care ei doi sunt „Doi acrobați pe sârma vieții” (Parodia neiubirii).  Poeta revine cu rugămintea: Iubește-mă iubite în orice anotimp, în care să fie adunată în versuri, în dragostea care are propria-i romanță. Iubirea este o amprentă pe suflet, un foc divin pe cărarea unui dor nestins.

În Capitolul XII, LA FEREASTRA INIMII, poeta își așterne amintirile în vers, spre o cinstire a clipelor, pe șevaletul iubirii, pictând iubirea mai „albastru ca ieri” (Iubire albastră), unde șuvoaie de dor curg în ferestre (Iubește Azi !), într-o adresare directă, care ajunge la inima cititorului, un îndemn la a trăi clipa din plin, cu „parfum de lăcrămioare” și notele muzicale purtate de vânt (Cântul inimii). Iubirea e cântată în versuri nepereche, cu parfum violet, de busuioc.

Un emoționat poem este  Ce-mi doresc de ziua mea, „Tu, Doamne, ce pe toate le-mplinești / Să te-ngrijești de scumpa, maica mea / Că-n țară, doru-i plânge prin ferești… / Iar inima ei, parcă-i tot mai grea!”, cât și „Tu Doamne, dacă poți pune-mi în față / Fetița mea / Te rog sa mi-o aduci de știi!

Capitolul XIII, MUZICA IUBIRII, ne aduce o muzică proprie, suavă și consonantă, un cor de inimi, un duet, un motiv de fericire care se revarsă în univers, într-o rezonanță cosmică. Parfumul de tei, pacea inimii, un elixir, dăruit de „Dumnezeul Sfânt din cer!” (Cine știe să dezlege), într-o ființare în care „Visând pas la pas și mână-n mână / Croim poeticului drumul ancestral / Suntem clădiți de-aceeași stăpână / Îi acordăm culturii locul magistral” (Matadorii vredniciei).

Poeta este pe rând „regină a viselor”, „susur de apă”, „mireasa verilor”, într-o „Bună vestire” (Regina viselor).

Capitolul XIV, DINCOLO DE CUVINTE, ne prezintă aventura iubirii, în care cei doi doar dăruiesc, cu cheia inimii descuind toate ușile castelului lăuntric: „Să-mbrățișăm cerul din noi” (Purtați prin adieri rebele), în care „Destinul a decis!„ (O să-ți fie bine!).

Înfășurați în „marama de vise”, precum mirii la români când trec pragul casei, (Maramă de vise), sunt binecuvântați de Harul Divin.

În Capitolul XV, PRIVIRI, Fiorul dragostei învie, poeta vorbește cu clipa, pe care ar vrea s-o țină în loc, într-o lume cu realități nedrepte.

În Capitolul XVI, ALEILE IUBIRII, poeta scrie versuri, aude muzica pașilor iubitului, martori fiind ploaia, cerul, orașul, într-un „paradis” al iubirii, pe care-l împartă împreună (Să împărțim același paradis). Toamna din nou revine, pășind ca o doamnă printre Cioburi de speranță.

În Capitolul XVI, ASCULTÂND BĂTĂILE INIMII,  poeta le transpune în cuvinte: „Adun stropi din fiecare slovă  / Și îi revărs prin poezie / Splendidă și fluidă teranovă / Ce-mi debordezi de frenezie…” (Splendidă Teranovă). Un Pământ nou, într-un „Exod al dragostei eterne” (Atâta vreau și-mi e deajuns!).

 Ritmuri celeste, limbile de foc ale ceasornicului care le măsoară devenirea, șoaptele și zorii sunt prezente. Poeta se vrea „porumbel în zbor”… „vânt de primăvară”… „râu de apă lină”, și „lumină” (Să-ți fiu de ajutor). Este „vers aproape de inimă”, iar viața curge cu impulsul perpetuum al iubirii (Al fericirii impuls).

Construcții estetice încântătoare: „cuibul de azur al zării” (Deschide-ți brațele albastre); „holda bucuriei” (Iubirea, piatra temeliei); „tecile sufletului” (Hoinara); „viscole de vise„ (În alte vremuri); „rază de soare agilă”(Tinerețe de aramă); „seară cristalină” (O ultimă țigară); „clipele răsar din amintiri” (Iubește-mă iubite în orice anotimp); „potecile îndrăgostite și temerare” (Îndrăgostitele poteci temerare); „pâinea dragostei” (Iubire albastră) „arșița dezmățată” sau „parul neputinței” (Izbânda iubirii)

Un univers poetic elevat și empatic, bogat în figuri de stil și construcții estetice, cu o muzicalitate intrinsecă specială, care ne captivează și ne face să o însoțim pe autoare cu bucurie, în mirajul pe care-l crează prin scrierea poemelor.

Cartea este un periplu prin sufletul autoarei, într-un preaplin care se revarsă spre noi, cu prietenie și cu bucurie. O bucurie care nu este deplină, decât dacă este și împărtășită! O pledoarie pentru iubirea fundamentală, prin care intrăm în viața celuilalt cu sufletul, privind divinul din el, ca o interfață dintre noi și Dumnezeu. O declarație de iubire adusă vieții, văzută ca o poveste pe care o trăim aici, pe această planetă, învățând și dăruind lecția iubirii, cea pentru care Dumnezeu ne-a creat.

Să nu uităm că ea, Femeia, ascende din noaptea timpului şi luminează cealaltă parte a creaţiei. Conştientă de  puterea ei, trasează calea spre Sine, prin care El, a doua jumătate, ajunge să-şi descopere dimensiunea fiinţei sale adevărate. Valori pe care civilizaţia modernă le-a uitat, ignorând faptul că ea, Femeia, este condusă mai mult de intuiţie şi emoţie decât de intelect, având puterea să tatoneze lucrurile în întunericul fluid şi adânc, în lumea  ei profundă, cosmică şi fără limite, putând să-şi asume responsabilitatea acestei lumi.

Autoarea ne arată că stă în putința noastră să fim fericiți! Când vezi divinul din celălalt, iubirea este deplină. Ea ni se dă pentru a fi dăruită. Restabilește speranța și armonia, astfel că cei doi pot evolua împreună.

A iubi înseamnă a ierta și a dărui. Iubirea e un mare mister, care transcende natura noastră omenească, într-un joc al mulțumirii și al recunoștinței, care eliberează. Libertatea și dragostea merg împreună! Libertatea este o stare de spirit, în fericirea care este acolo unde îți e sufletul.

Oamenii au nevoie de stări de spirit! Asta creează și ne oferă cartea! O stare de spirit benefică, arătându-ne că Iubirea – este o rostire profundă a sufletului, când, stând în genunchi, privești spre Dumnezeu, iar acesta se bucură! Ființa divină din noi doar iubește!

 

Mulțumim scriitoarei MIHAELA CD pentru minunatul dar oferit, dorim viață lungă cărții prin cititorii ei și așteptăm cu bucurie viitoarele apariții editoriale. 

 

Prof AURELIA RÎNJEA

membru al World Poets Association  Romania

oferta 3+1

Aici puteți să aflați mai mult despre  cartea Iubește-mă în fiecare anotimp :

Trandafir Simpetru-Despre Mihaela CD -Iubeste-ma in fiecare anotimp

Johnny Ciatlos Deak-Iubește-mă în fiecare anotimp

Al Florin Tene -Iubirea ca vibrație a inimii exprimata in eul Poetei -Iubește-mă în fiecare anotimp

AURELIA OANCA-TARAMUL IUBIRII -Iubeste-ma in fiecare anotimp

In curand ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

Despre cartea Iubește-mă în fiecare anotimp

Mai citește : 

DĂRUIEȘTE CA SĂ FII DĂRUIT!

Avancronica ”Iubeste-ma in fiecare anotimp”

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Aurelia Rinjea -NAȘTEREA POEZIEI-recenzie Binecuvantare si chin  

ARCA IUBIRII de Aurelia Rinjea -recenzie DIALOG PESTE OCEAN

PUTEREA VISULUI*Uneori elefantii zboara* recenzie de Aurelia Rinjea

O LUMINĂ CĂLĂUZITOARE-recenzie de Aurelia Rinjea*FOCUL DIN NOI

Paşi de catifea-Eleganţa vieţii prin cuvânt de poem

Radio Power Love -Interviu-Mihaela & Johnny CD- realizator Lucian Dumbrava

Invitatie -antologia GALAXY -ECOURI LITERARE ROMANESTI

Lucky 7 format ELECTRONIC (EBOOK)

Pachetul Lucky 7 contine cele sapte volume ale autoarei Mihaela CD , versuri si aforisme imbinate cu superbe imagini color si picturi ale artistului Mircea Rustiuc. Acest pachet insumeaza 1680 de pagini care va aduc bucurie in suflet. Comandati acum acest pachet extraordinar in format electronic (ebook) la un pret promotional de numai 110 de dolari (valoare de 145 dolari) si le veti primi in emailul dvs in mai putin de 48 de ore in format pdf.Mai ieftin mai rapid mai ecologic.

110,00 CAD

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-format TIPARIT (SOFTCOVER)

IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP-poezii de dragoste contine 250 pagini color in care veti gasi minunate picturi ale talentatului artist Mircea Rustiuc care au fost o sursa de inspiratie pentru autoarea Mihaela CD. Cumparati aceasta minunata carte in format TIPARIT si veti primi gratuit un semn de carte! Transport gratuit pentru primele 100 de volume comandate!

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.