Mara Popescu Vasilca -În căutarea lui Vlad-Bianca  printre castele de nisip 

1b1864d75943da5907569438208ee6c8

 

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

                 

În căutarea lui Vlad

     Faptul că îl cunoscusem pe Vlad, cred că nu a fost întâmplător. Viața mi la scos în cale doar ca să aflu că și el a fost traumatizat în urma divorțului. Traumatizată și eu dar în alt mod, unul ciudat, o traumă de care nu eram conștientă, crezând că dacă am ajuns scopul meu nu există traumă. Dar nu e așa. Abia după mult timp am simțit această lovitură pe care mi-o provocasem singură, neștiind că ce fac, nu e bine. Așa că după ce am rămas văduvă am jurat să nu mă mai căsătoresc niciodată. Dar, mintea nu mă lasă în pace, acum, de când Vlad e în India, și sentimentele mele pentru el încep să se contureze, să înțeleg ce nu am înțeles atunci, că-l iubesc. Aș fi vrut să pot să celebrez iubirea noastră, cu toate consecințele pe care dragostea, dacă ar fi și din partea lui, ar putea să ne complice existența, mai ales că eu aveam un trecut atât de, fabulos.

      Fiecare gând la o posibilă căsătorie între noi se încheie cu un oftat, unul care pare că pune punct la visul meu irealizabil. Și acum aștept, aștept să-l văd la această întrunire de aniversare a Zilei Naționale a Franței. Aici sper să-l văd cu sau fără Janet. Prefer să fie singur. Sunt agitată. Prin fața mea trece ca prin minune un ospătar cu o tavă rotundă cu multe pahare cu șampanie, îmi iau două, era o cantitate mică, așa că la cât sunt de emoționată cred că aveam nevoie de o sticlă. Mă simt mai bine, se deschide ușa din dreapta, apare doamna Janet Dupont împreună cu niște demnitari ai ambasadei, cred. E singură, adică nu e cu Vlad. Mă liniștesc dar în același timp mă întristez, cred că am pierdut ultima ocazie unde l-aș fi putut întâlni. Dar nu a fost așa. Prin fața mea trece chiar Vlad, are la braț o doamnă, suplă, elegantă, distinsă. Simt că leșin. Mă înmoi și cad. Cineva mă prinde, nu știu cine, nu văd bine. Simt doar un miros pe care-l cunosc, brațe pe care le știu, mai fusesem prinsă de ele. Sunt disperată, gata, l-am pierdut, s-a însurat cu indianca elegantă cu care a venit. Dar dacă e și asta franțuzoaică? Cine știe de unde o cunoaște. Gata l-am pierdut. Leșin din nou.

     Simt un miros puternic. Cineva încerca să mă trezească. Mă uit la cei de lângă mine. În dreapta mea era el, nu se uită la mine, discută ceva cu doamna cu care venise. Doamna mă privește curios, de parcă ar ști de mine. Simt mâna cuiva care îmi ia pulsul, un domn, cred ca e medic, din cauza lui, nu-l mai văd pe Vlad și doamna cu care era de braț. Îmi trag mâna din cea a medicului și mă ridic de parcă nu aș fi leșinat, mă uit disperată după el, dar nu mai e. Fac câțiva pași, medicul e după mine.

    Bianca---4-carti

-Doamnă ar trebui să va așezați.

      Eu nu mai aud nimic, mă învârt printre invitații care mă priveau curioși, îl caut, mai rămâne să-l strig, dar asta nu se poate. În fața mea un scaun tapițat, mă așez, aștept să prind putere, mă ridic și mă îndrept spre ieșire. Mă uit împrejur, nu e nimeni, mă urc în mașină și demarez cu toată viteza din acea parcare ce nu mi-a purtat noroc.

     Mă trezesc după câteva ore, îmbrăcată întinsă pe burtă pe patul imens din dormitorul în care Vlad lăsase lucrurile lui, perna de sub mine e plină de rimel și udă de lacrimi, semn că plânsesem până când am adormit. Mă simt pierdută. Mă ridic, trag de fermoarul lung de la rochia elegantă de seară și o las să cadă la picioarele mele. Pășesc peste ea, iau o pungă și o bag înăuntru cu tot cu pantofii și lenjeria intimă, rămân goală. Astea le arunc, nu le dau nimănui că nu poartă noroc, nu vreau ca si altă femeie să fie nefericită. Fac un duș si mă arunc dezbrăcată sub așternuturile moi și frumos mirositoare. Așa pierdusem orice speranță. Îmi propun să mă întorc la Bruxelles unde aveam mereu de lucru, multe evenimente care dădeau subiecte de comentat și care au marcat anul 2015 în lume. Îmi pregătesc valiza, în timp ce fac o rezervare la avionul de poimâine după amiază. Vreau să plec cât mai repede, acolo sigur nu o să mai am cum să mă gândesc la dorințele mele absurde, nedefinite. Credeam că el e ca toți ceilalți, unul cu care eu pot să fac ce vreau.

      Controlez pe computer evenimentele, o să am mult de lucru. Încerc să-mi fac planul de acțiune ca să știu exact ce am de făcut, în întreaga lume sunt multe evenimente importante începând cu atentatul pus la cale la redacția revistei pariziene Charlie Hebdo, criza migranților din Europa, eforturile de pace pentru Estul Ucrainei, multiplele atentate de la Paris din luna noiembrie. Multe dintre ele au dominat în acest an 2015 pe plan mondial. Încep să mă gândesc ce trebuie să fac, să mă organizez.

 

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic! 

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.