Mara Popescu Vasilca -Cina în familia lui Dan -Bianca printre castele de nisip 

248800783_2999265563676944_6748024322552660751_n

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

      Cina în familia lui Dan

      Nu știu de ce, dar nu am nici o presimțire referitoare la cum va fi serata în familia lui. Îmi pare rău că eu nu o să pot să contra-invit. Eu nu am pe nimeni. Fiind o familie de artiști am hotărât să mă îmbrac elegant, sobru.

     A venit Dan să mă ia cu mașina. De când ne cunoaștem nu am făcut dragoste niciodată. E curios. Ne dorim, ne sărutăm dar nu ajungem mai departe. Aud mașina în fața casei. Nu ies, aștept să intre el. Descuie, se oprește în prag uimit. Întinde brațele spre mine cu mare admirație și surprins.

      -Wauuu, ce elegantă ești Bianca.

      -Te surprinde? îl întreb în timp ce mă apropii atât de mult încât să pot să-l dau gata și cu mirosul pe care-l degaj discret, incitant, pregătită să intru în scenă.

       Nu sunt îmbrăcată în negru, nu. Am o rochie din Paris, mulată, foarte elegantă de culoarea vișinei coapte, aproape de maximă maturitate. Un lanț lung din aur cu zale mari pe care-l pusesem ca să dea lumină, să strălucească. Pantofii, auriu mat cum e și poșeta plic pe care o țin sub braț gata să ies cu el. Voiam să-l sărut dar pălăria de culoarea rochiei cu borul larg, pare că nu e de acord. Dar nu mă las, îl ridic și-l invit la un sărut ca multe altele la fel de senzuale.

          Mă gândesc că așa voi intra în secretele lor, am să-l tulbur, dar eu am să caut să înțeleg totul cât se poate de discret. Dacă sunt periculoase, abandonez și mă întorc la Bruxel. Cred că știu ce vreau. Mă pasionează subiectul și Dan mă incită, mă uimește și acum cu povestea asta m-a prins, îl vreau pe el cu toate secretele lui și cele de familie.

          Bianca---4-carti

Mă uimește faptul că Dan acum se comportă altfel, ca un bărbat care nu este interesat să ia angajamente pe termen lung, și în plus pare că familia lui are o avere considerabilă. Eu însă nu uit că sunt fiica unei femei odioase care m-a refuzat de la naștere și că nu am familie. Că am învățat să sufăr de mică.

      Doar că acum sunt în stare să intru în grațiile lui. Mai întâi pentru că este irezistibil, a fost suficientă o singură întâlnire după mulți ani, acasă la mine la o cină între prieteni ca să vreau să-l cunosc mai bine. Auzisem că a fost furat un tablou al tatălui său dintr-o expoziție în care avea expus doar unul, cel pe care Dan îl alesese. Și culmea, chiar el era suspectat de tatăl lui că l-ar fi făcut să dispară. Oare care sunt secretele lor din trecut? O să redeschidă rănile vechi, dacă e așa poate că o să-i oblige pe amândoi să recunoască și să accepte că între ei este o rivalitate de demult, care a depășit limita sincerității?

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.