Mara Popescu Vasilca – La Paris-Bianca  printre castele de nisip 

Mara hershey palarie noua 2019

Mara Popescu Vasilca -fragment din Romanul  Bianca  printre castele de nisip 

      

La Paris

       – La numai 23 de ani m-am căsătorit cu Bazil Poitiers, un bărbat mult mai în vârstă decât mine cu 47 de ani. Morice se ocupase să aranjeze căsătoria. Știa că este bogat, văduv. Numai că el îmi va putea asigura viitorul. Pentru Morice era totul bine venit, pentru mine, o biată fată fără zestre, era o minune. E drept că am studii superioare, sunt tânără și frumoasă. Cât de interesant a fost ca eu, în floarea vârstei, să mă mărit cu un bărbat mai mare, aveam să aflu după ce am înțeles că bătrânețea e o școală înaltă, e precum cea din urmă facultate, care te învață nu cum să aduni, ci cum să lași altuia ce ai.

          Bazil avusese și el în tinerețe talent, putere, fusese frumos, se vede în fotografiile de familie. Mă gândesc cu groază când și eu o să trebuiască să-mi văd chipul și să nu mă recunosc, să mi se pară al unei străine, că e un joc de umbre, sau că oglinda le deformează. Bazil a păstrat pacea în suflet, și nădejdea că mai are cum să se bucure încă de viață. Ăsta este un dar măreț, iată că bătrânețea e o școală înaltă.

       Pare că ne știm din altă viață. Că am fost tineri, că am îmbătrânit împreună, că viața noastră a fost ca o zi lungă și când am ajuns în miez de noapte la casa noastră am aflat că acolo locuia altcineva, o familie cu mulți copii. În barul unde serveam cafeaua, barmanul ne întreabă cine suntem. Obosiți și dezorientați plecăm de unde venisem, unde aveam locul de veci împreună fără să înțelegem ce încurcături au fost făcute de Creator, de ce ne mai duce înapoi și de ce el crede că eu sunt iubita lui din tinerețe? Au rămas doar două umbre, a unei femei tinere și a lui care nu vrea să plece fără să se mai bucure de viață.

      Bianca---4-carti

Acum, l-am regăsit, poate că a fost din întâmplare. El cerșetor de viață. Eu o profitoare. Și asta când credea că orice speranță a murit. Numai că eu ca o nebună așteptam sfârșiul lui. Cred că a înțeles, a acceptat această situație. Ce mai contează, așa sunt toate căsătoriile aranjate, chiar acum în timpurile moderne. Deși nu mai conta, împărtășeam anumite idealuri politice și aveam în comun iubirea pentru artă. Poate că am fi putut avea un mariaj reușit dacă ar fi trăit mai mult…

      Parisul, orașul eleganței și romantismului. O lume nouă în care am fost ambientată datorită lui. Saloane, case și locuri în care au mai rămas puțini, se consumă momente intime între un bărbat și o femeie, private, pregătiri pentru așa zisele căsătorii din interes. Și care pot să dea doar o speranță, este ca un centru de reabilitare. Acolo se reconstruiesc existențe triste. Într-o formă secretă, numită intimitatea căminului, fără afecțiune și emoții. Doar ei știu ce fac în odăile sufletelor fără culoare, fără dragoste adevărată. Toate imortalizate în poze înrămate, doar sunt împreună, cu zâmbetele strâmbe și false ale imoralității conștiinței personale. Diferența este vizibilă, de vârstă, de clasă socială, amândoi am ales drumul dureros al interesului…

                                                       *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Următoarele cărți au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Googleplay, Apple – book,  Barnes & Noble.

       Vanda, între dorință și rațiune

       Nora, în căutarea identității

        Paula, împlinire târzie

        Catia, gustul amar al trădării

        Ursula, o mamă judecată de copii

        Bianca, printre castele de nisip.

        Stăinii

FACEBOOK SUS-2

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.