Dragă George,fragment-Catia

final CATIA

Dragă George,

fragment din romanul   Catia, gustul amar al trădării / Mara Popescu-Vasilca

Mai sunt două săptămâni până la aniversarea vârstei de nouăsprezece ani. O vârstă la care visele, ambițiile, căutările și speranțele sunt toate la un loc. Rămâne să faci planuri ca să știi încotro vrei să o iei, ce vrei să faci în viață, să știi precis, ca ea, viața, să nu te surprindă nepregătit. Ai grijă că viața te supune mereu la examene de la cele mai simple și până la cele mai complicate. Trebuie să știi ce ai de făcut. Dar cum eu contez pe tine, pe inteligența și seriozitatea cu care ai crescut…

Poate că nu e momentul potrivit, sigur te aștepți la un cadou. Vei avea cadoul. Dar acum vreau ca tu să știi, la ceas de aniversare, că ai un tată. Unul care se cheamă ca tine, George, o persoană importantă din viața mea. Dar, vezi tu, în viață nu avem mereu ce ne dorim, și asta din cauza unor situații care nu depind numai de noi, de dorințele noastre. Sigur că acum vrei să știi cât mai mult despre el, tatăl tău. În câteva cuvinte pot să-ți spun că e o persoană deosebită. Cu o profesie care nu-l poate scuza pentru anumite situații când se grăbește și nu poate să asculte și glasul unei femei care avea ceva de spus. A plecat și gata, când trebuia să afle că va fi tată. A fost trimis să continue o misiune pe care el o începuse în țară și apoi a trebuit să plece în alta ca să poată să concludă. Deci, cum vezi, doi oameni maturi, care au lucrat și s-au iubit atât cât s-a putut. Rezultatul? Tu, dragul meu, tu, care ești parte din el, din noi. Nu știe de existența ta, nu am știut niciodată unde e, asta nu pentru că s-a ascuns de mine, pentru că așa cere regulamentul.

Sigur că îți datorez mult. Multe explicații pe care le vei avea la momentul potrivit. Cred că ți-a lipsit o figură de tată, că te-ai mulțumit cu cea a bunicului care a fost și tată, totodată, pentru voi, toți copiii mei și ai lor, tați absenți din viața mea și a voastră. Dacă am greșit, am să vin să mă aveți în față, să vă spuneți părerea, nu să mă judecați. Asta nu, nu am să permit pentru că sunt stăpână pe viața mea. Și asta pentru că v-am vrut și vă iubesc pe toți, patru copii cu tați diferiți, dar cu o mamă care poate că, mai târziu, va da socoteală în fața lui Dumnezeu.

Acum am și o veste bună. Va fi cineva care mă va cere de nevastă în fața voastră și a familiei. Un bărbat care mă iubește și cred că și pe voi vă va iubi. Acum, judecă tu. Când voi ști unde este George, o să te anunț, să-l invit să te cunoască.

Te îmbrățișez cu toată dragostea, mama.

Pare că zbor, am prins curaj. Sigur că acum e mai ușor să văd cum o să fac atunci când vor fi în fața mea. Cine știe cum o să fie, ce știu sigur este faptul că iar o să-i cer ajutor lui, Tatălui Ceresc.

Închid plicul, îl sărut, e pecetea dragostei de mamă care speră să fie înțeleasă.

Mai sunt două plicuri care mă așteaptă să mă destăinuiesc,

Îl iau pe cel cu adresa lui Marcela, e și ea mare, a terminat liceul se pregătește să dea la medicină. Curios, Mircea e arhitect ca și mine, oare de unde o avea aceasta atracție, poate de la bunica lui Mircea. Cine știe.

                                           *** 

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.