Postașul meu cu surprize!

toate

Postașul meu cu surprize!

A venit și la noi, aici  în Canada  o boare de primăvară, afara ploua mărunt, dar măcar nu mai ninge iar ploaia topește zăpada și curata pământul. Razele soarelui sunt mai puternice și  aerul este mai călduț  asa ca avem speranțe sa vedem în curând răsărind florile de primăvară: ghiocei, lalele, zambile și narcise.

Auzind soneria de la poarta  arunc repede o privire pe geam sa vad cine a venit și  rămân surprinsa: Este postașul! Nu îmi venea sa cred!  A mai venit o data în luna aceasta, acum vreo 2 săptămâni și ma întreb oare  nu greșește? Are în brate niște pachete mari, ma observa și  îmi zâmbește parca rugându-ma din priviri sa vin repede sa deschid.

Cobor la poarta cu gândul sa îl întreb dacă nu cumva a greșit adresa, dar ma întâmpină din ușă cu un zâmbet larg arătându-mi  numele scris  pe pachete,  de parca ar fi ghicit nedumerirea mea. Zâmbesc, ii mulțumesc frumos, îl salut  și ma  grăbesc cu pachetele în brate pe scări în pas săltat ca de obicei, dar observ ca sunt într-adevăr grele, oare ce o fi în ele? Sunt nerăbdătoare sa  le deschid!

Inima îmi bate tare  de emoție, pachetele vin de la draga mea Iulia, sora mea de suflet  care mi-a trimis cărțile și revistele primite în Romania.Ea știe cata bucurie îmi face de fiecare data când primesc un pachet de la ea și așteaptă și ea nerăbdătoare bucuria mea!

Ma așez confortabil cu o foarfeca în mana și cu pachetele lângă mine. Din pachete răzbate  aerul de Romania impregnat cu un miros de cărți și reviste proaspăt tipărite.Le privesc pe toate rapid  le admir și ma bucur, cât sunt de frumoase. 

 

Prima carte pe care o deschid este defapt o revista cu format de carte. Revista de cultura tradiție și atitudine civica ”Marturii Maramureșene ” nr 6-7 care apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști  din Romania  și al Asociației Cultural-Creștin-Umanitare”Ars Vivat”  este realizata cu multa dăruire și profesionalism de preotul Radu Botiș împreună cu fiica cea mare a dansului Andreia Botiș Ghib. Cu un volum impresionant de materiale în cele 250 de pagini  revista în format de carte A5 ”Marturii Maramureșene”  impune și se impune prin diversitatea și calitatea materialelor prezentate. Printre multitudinea de scriitori prezentați  iată ca ma regăsesc și eu la pag 73-81 cu o prezentare ampla, atât  cu profil literar, cât și cu un grupaj  de 5 poezii,  creații literare  la care țin mult ”Ce-i clipa” Blestemul gliei desfrunzite” Dragoste solara”, ”In alta galaxie”, ”De-ar fi sa…”

276986628_1065771594016071_3726146313786759825_n

A doua bucurie nu e una sunt mai multe,  adică este vorba despre  revistele ”Luceafărul din Vale” nr 9-10-11-12 /2021, revista  de literatura cultura și arta  care apare la editura LUCVAL&KEN din Petroșani  fiind realizata de doamna Kelly Ellys Nycollas care este și fondatoarea neobosita  a revistei. In  revista numărul 9/2021 care cuprinde 84 de pagini color, la pagina 61 printre diverse creații literare  este publicata o cronica scrisa de jurnalista Ioana Poenaru cărții Dialog Peste Ocean, cu titlul : ”Sublimii marinari ai poeziei de dragoste : Mihaela CD și Trandafir Simpetru”. In revista nr 10/2021 care are și ea un conținut amplu de 76 pagini  în care regăsesc cu mare bucurie  nenumărați scriitori minunați ,  la pagina 50 descopăr  cu bucurie  articolul meu ”Responsabilitatea scriitorului de azi pentru generațiile de maine”.In revista nr 11/2021 cu un conținut de 82 de pagini  găsesc o alta surpriza minunata la pagina 51 , ”Arta folosirii imaginilor cu valoare de simbol” o recenzie scrisa de mine cărții ‘‘Nora în căutarea identității” a autoarei Mara Popescu Vasilca. Revista  cu numărul 12/2021 este îmbrăcată în straie de sărbătoare fiind ornamentata cu frumoase decoruri specifice Crăciunului. Si acest număr  la fel de bogat și de voluminos, găzduiește  creațiile literare a  peste 50 de scriitori în cele 84 de pagini ale sale. Ma regăsesc și eu la pagina 71 cu   un articol care vorbește despre situația de incertitudine fără precedent in care se afla tot globul pamântesc cu titlul ”Ignoranta  si joaca  de-a libertatea”. 

Merg mai departe căci mai am de descoperit daruri venite din Romania  pe care vreau neapărat sa le descopăr. 

Cartea ”Vlăstare eminesciene” este  o antologie de creații literare coordonata de doamna Kessy Ellys Nycollas, editura LUCVAL&KEN 2022 care cuprinde  20 de scriitori romani contemporani ,la care am participat cu mare bucurie cu 9 poezii cuprinse la pag 47-54. Poeziile cu care am participat : ”Pana când?”, ”Veni-va lege noua pe pământ”, ”Vânduți în mondiala piață”, ”Ironica vioara” , ” Porti Închise”, ”Neputincioși și lași”, ”Temelia vitelor împărătești”, ”Răscoala sufletelor” mi-au adus și bucuria  unei diplome, ”Diploma  Vlăstare eminesciene” pe care am primit-o cu mare emoție  și cu o deosebita surpriza fiind însoțită și de  Medalia literara cu șnur tricolor”Vlăstare eminesciene 2022” oferita de editura Lucval&ken. Onoare, emoții și bucurie!

Imaginea unui brad de Crăciun cu o  sute de beculete îmi atrage atenția ! Este vorba  de  cartea ”A coborât din cer Crăciunul”,  o antologie de creații literare coordonata de doamna Mariana Moga, editura Ștef , Iași, 2021. Coperta lucioasa ma îmbie sa o deschid numaidecât .Cartea a cărei prefața este semnata  de Mariana Moga, face o introducere în sărbătorea Crăciunului  chiar prin titlul sau   ”Sărbătoarea Crăciunului” și continua  în cele 210 pagini cu creațiile literare a 30 de scriitori prezentați în lucrare. Ma regăsesc cu bucurie  în aceasta minunata  antologie la pagina 17-22 cu un grupaj de 5 poezii  cu tematica de Crăciun: ”Mos Crăciun dacă-ai sa vii”, ”Întrebări de Crăciun”, ”Lecție de viata  americana” , ”Crăciun la Chicago”, ”Mos Crăciun la fereastra” 

Următoarea revista mi-a adus  și ea  foarte multa bucurie în suflet. Este vorba de revista eternului frumos, ”Eminesciana”  revista  nr 4/23-2021, fondata de Mihai Catruna  si premiata  cu Teiul de Argint. Revista de 98 de pagini de o calitate grafica și editoriala  excepțională găzduiește in paginile sale numeroși scriitori, poeți,  pictori, artiști, graficieni La pagina 36-37  regăsesc un articol de Johnny Ciatlos Deak  despre  dubla lansare a cărților mele ”Uneori elefanții zboară/Sometimes elephants are flying” și ”Pasi de catifea” în cadrul  evenimentului Gala Artelor ediția a 2-a Montreal 29 august 2021.

277046047_1343945522695403_7627365267750983591_n

Revista ”Sintagme Codrene”, revista  de literatura,  arta, istorie  religie și tradiții,  fondator Vasile Dan Marchiș, a venit în urma cu 2 săptămâni,  numărul 10, dar  iată ca  a sosit și  în  acest pachet  cu alte doua numere nr  7 si 8-9/2021.  Sunt bucuroasa sa am întreaga colecție de reviste mai cu seama ca sunt și  ”șef de departament  publicații internaționale”  la aceasta minunata revista maramureșeana.  Numarul 7 al revistei conține 143 de pagini  în care sunt cuprinse o vasta diversitate de materiale literare articole, eseuri, note de lectura, poezii și proza scurta, ma regăsesc la pagina  44 într-o recenzie făcută de  Președintele ligii scriitorilor romani  domnul Al Florin Tene cartii mele, Pasi de catifea  cu titlul: ”Spiritul liric in poezia Mihaelei CD” iar la pagina 114-115 sunt prezentate poeziile mele ”Regrete pe cântar”,  Clipa de păcat”,”Nostalgia vremurilor colorate”.

Revista cu numărul 8-9 este la fel de bogata  și de atractiva. In cele 148 de pagini  regăsim poeți și scriitori romani contemporani din țara și străinătate. La pagina 9 un articol  de Johnny Ciatlos Deak îmi atrage atenția ” Scriitoarea  Mihaela CD -dubla lansare de carte  in cadrul evenimentului Gala  Artelor editia a 2-a Montreal, 29 aug 2021”  Articolul este  îmbogățit cu imagini fotografice de la eveniment  prezentate în alb negru .O alta bucurie este  cronica jurnalistei Ioana Poenaru din Montreal, Gala artelor editia a 2-a , ” Un regal fara egal” prezentata la pagina 14-15 a revistei. Si surprizele nu se opresc aici : tot Ioana Poenaru este publicata  la pagina 16 cu o cronica a cărții   ”Dialog peste ocean”-”Sublimii marinari ai poeziei de dragoste:Mihaela CD& Trandafir Simpetru” , iar la pagina 17 găsesc  o  cronica scrisa de mine: ”Descoperind-o  pe scriitoarea Gabriela Rauca  in ”Simfonia culorilor” 

  277288480_510846000569036_2825633132897875647_n

Ultimul cadou pe ziua de azi  este revista ”Freamăt” din Baia Mare,  revista  aparținând cenaclului  filialei Ligii Scriitorilor Romani din Maramureș, director Carmena  Baintan. Revista în cele 44 de pagini  cuprinde scriitori din cadrul filialei dar și  alte personalități literare . La pagina 16-18 Lăcrimioara Iva  prezintă cartea mea de aforisme ”Uneori elefanții zboară”,  printr-o excepțională recenzie cu titlul ”Ancorarea la iubire”, iar la pagina 19-20 sunt bucuroasa sa regăsesc o cronica  scrisa de mine ”Lecție de iubire adevărată-romanul Caruselul ” al autoarei  Aurelia Oanca.

Darurile literare de azi se termina aici, însă  am mai găsit în pachet și o diploma sosita de la Brașov-Romania, ”Zbor spre desfrunzite stele”  concurs literar la care  am obținut Locul 1 la secțiunea Proza. In pachetul de acum 2 săptămâni din Romania, am primit  antologia concursului  și  medalia  de aur ”Zbor spre desfrunzite stele”  iar acum  am primit  și diploma. Sunt fericita și onorata pentru toate acestea!

M-am bucurat cu tot sufletul de darurile primite, le-am mângâiat pe fiecare cu privirea  și cu toată  inima  mea  le-am strâns în brate  cu putere. Bogăția spirituala care se găsește în aceste  cărți și reviste nu are  preț este balsam pentru suflet!

Dragii mei  va doresc tuturor sa  găsiți și sa primiți  bucurii în fiecare zi si va dau întâlnire data viitoare când vine postașul !

 Mihaela CD 

28.03.2022, Montreal 

7 carti

Mai citește:  

A venit din nou postasul!

Iubesc postasul!

Mihaela CD*Postașul care aduce primăvara!

Poștașul meu e Moș Crăciun!

Profil Gold: Mihaela CD 

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

2 gânduri despre „Postașul meu cu surprize!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.