Sunt fericită,fragment din romanul Catia

final CATIA

fragment din romanul Catia, Gustul Amar al Trădării

Mara Popescu-Vasilca

Sunt fericită, mă simt o doamnă, deși sunt așa de tânără. Cu Mircea, sunt mereu bucuroasă. Dintr-o dată simt nevoia să îi ating mâna. Încet mâinile noastre se întâlnesc la mijlocul mesei.  Îmi plimb degetele pe mâna lui ca un pianist pe clapele pianului, apoi o trag încet, lăsându-l acolo. El se ridică şi se aşeză lângă mine, îmi ia mâna şi o sărută cu pasiune. E un mesaj pe care voia să mi-l transmită fără cuvinte, aşa ca eu să înţeleg că l-am făcut fericit cu un gest, un  gest simplu, dar care l-a emoţionat.

Mircea îmi povestise că a avut o prietenă care vorbea foarte mult în facultate. Avea un glas strident şi de multe ori neplăcut. Îmi mărturisi că îi era teamă să nu dea peste alta care să fie la fel, conversaţia este o artă. În mod tacit ne-am înțeles să nu discutăm despre trecut. Dar ne place mult să discutăm despre viitor. Să facem planuri de carieră, să analizăm de unde pornim şi unde vrem să ajungem. Evident, este modul cel mai potrivit pentru doi tineri să se cunoască, să-și armonizeze gândurile și sentimentele. Discuția se desfășoară cu sinceritate. Era clar că fusese o idee bună pentru amândoi să ia masa împreună, să se cunoască.

În drum spre casă, Mircea se oprește la Parcul Tei și mă invită la o plimbare. Accept cu multă plăcere. Mai fusesem cu Doina în acest parc minunat pe cursul râului Colentina, unde sunt fântâni arteziene interesante. Una care mi-a plăcut cel mai mult a fost cea cu o nimfă deasupra unui bazin susţinut de patru tritoni, zeităţi marine din mitologia greacă, cu bust de om şi coadă de peşte. Fusese turnată la Paris prin anii 1931-1932, într-o turnătorie specializată în lucrări ornamental-artistice, aparținând familiei Ducel.

Ne plimbăm admirând peisajul până când ajungem pe aleea unde era statuia lui Ion Luca Caragiale.  Ne oprim, salutăm maestrul în timp ce Mircea face o promisiune:

-O să caut bilete la Teatrul Naţional să vedem “O scrisoare pierdută”.

-Eu nu am văzut-o, dar părinții au fost la un spectacol cu marele actor Grigore Vasiliu Birlic.

-Marele Artist Emerit.

-Cum stai cu pregătirea de facultate, Catia?

-Bine, stau!

-Aha, am înţeles, aşa făceam şi eu când ai mei mă trimiteau la facultate să fac cursuri de pregătire pentru arhitectură. Dar eu, deja văzusem în casă, de mic, atâtea planşe, machete şi desene pe planşetele lor că aproape puteam să-i şi ajut. Discuţiile din casă erau mai mult din domeniu profesional, dar și artistic. Tata le avea cu arta, mama, mai mult cu muzica, aşa, ca şi fratele meu mai mic, Mihai.

-Ai şi un frate mai mic? întrebă Catia curioasă.

-Da.

-Şi cât de mic e?

-Are douăzeci de ani împliniţi.

-E frumos ca tine? întreb râzând.

-Nu, e mai frumos ca mine.

-Şi când mi-l prezinţi? întreb repede.

-De ce vrei să-l cunoşti, eu nu îţi plac?

– Ba da, dar ce dacă-l cunosc şi pe el? Te deranjează?

– Nu, spuse pe un ton morocănos.

Nu-i plăcea ideea. Pare gelos că cineva poate să-i placă mai mult fetei pe care o curta chiar el. Dar se potolește, mă ia în braţe şi mă sărută.

-Păi, dacă nici nu-l ştii, cum vrei tu să mă faci gelos? Eu, care sunt îndrăgostit lulea de tine?

Râd cu poftă şi îl sărut pe obraz de câteva ori, ca să-i treacă supărarea. Plecăm spre casă, unde am stabilit să ne vedem a doua zi la aceeaşi oră. Vine el să ma ia. Cobor cu vioiciune și săltând ca o căpriţă alerg spre scara blocului. El mă privește din maşină şi râde mulţumit. Eram amețiți amândoi.

***

MPV-Dragostea2 (2)

Toate cărțile Marei Popescu Vasilca  au fost publicate în format electronic pe marile librării digitale internaționale online, de exemplu: Google play, Apple – book,  Barnes & Noble. Este suficient sa  dați o căutare  scriind numele autoarei Mara Popescu -Vasilca și veți găsi  cărțile sale în format electronic!

Mai citeste: 

Creații literare- Mara Popescu Vasilca

Mara Popescu Vasilca -IMPRESII DE LA CITITORI

Mara Popescu Vasilca- o Zeițǎ a romanului de dragoste plinǎ de înțelepciune

Gustul binelui pe buze-recenzia romanului ”Ursula, o mamă judecată de copii” MARA POPESCU-VASILCA

În căutarea fericirii-recenzie de Mihaela CD- Vanda intre dorinta si ratiune

În curând- Vanda, între dorință și rațiune-ediția a 2-a -Cuvântul  editorului

Wow! Oferte promotionale!

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.