Spectacolul grupului  vocal ARMONIA din  18 iunie 2022

 

286383008_712824139944749_5408086608093867123_n

Spectacolul grupului  vocal ARMONIA din  18 iunie 2022 a stat sub semnul a două mari sărbători, ambele dedicate copiilor, respectiv :1 Iunie, Ziua Internațională a copiilor și sosirea vacanței mari!

Scriitoarea MIHAELA CD a fost  gazda evenimentului desfășurat la Domeniul Roman în calitate de prezentatoare  adresând invitaților  binecunoscuta urare : Bunǎ ziua şi bine ați venit  la Domeniul Roman, colțul nostru de rai românesc!

286315073_1009784106408674_4486526087572894879_n

 

Grupul vocal de copii Armonia  este condus si coordonat  de distinsa  doamna Alina Chirila. Acest grup  și-a început activitatea anul trecut și reunește astăzi 16 copii de origine română, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Scopul acestei inițiative este acela de a oferi copiilor comunității noastre o activitate care să-i apropie mai mult de dulcea noastra limbǎ română și de cultura neamului nostru românesc. Pe lângă aceasta, grupul vocal Armonia reprezintă un loc de întâlnire al copiilor noștri unde ei se pot cunoaște, pot socializa și  au ocazia sǎ trăiascǎ împreună momente frumoase, unice.

Deși în număr mai mic de această dată din cauza plecării în vacanță în România a mai multor membri, ei au acceptat să vină la Domaine Roman, să ofere publicului  câteva piese muzicale. Grupul Armonia a venit  cu o surpriză speciala  pentru acest spectacol! Ca de fiecare dată, ne-au  încântat cu prezența și cu muzica lor și în plus au prezentat  în primă audiție, o nouă piesă muzicală!

In  aplauzele frenetice ale celor prezenți copiii și-au făcut intrarea în scenă iar aparatele de fotografiat au început să imortalizeze necontenit fiecare  moment.

Grupul vocal Armonia a interpretat 3 piese alături de  binecunoscuta  artistă și interpretă  doamna Cătălina Mirica.În ordinea intrării în scenă, am  ascultat piesele: ”O lume minunată”- celebrul șlagăr compus de regretatul cantautor Mihai Constantinescu, ”Mama, doar mama”- versuri Corina Chiriac, muzica Marius Țeicu si ”Mille Colombes”-din repertoriul solistei Mireille Mathieu

După răsplata generoasă a publicului cu ropote de aplauze, artista Catalina Mirica a iesit din scena, urmând un recital al grupului vocal Armonia în care ei au prezentat  un calup de melodii din repertoriul românesc și internațional. Publicul a cantat împreună  cu copiii, au aplaudat și au bătut din palme pe ritmul melodiilor, iar apoi grupul vocal Armonia  ne-a făcut martorii lansării  noii  piese care se numește ”Armonia” și  care vorbește exact despre acest grup. Melodia a fost creata special  pentru  acești copii, fiind vorba despre apariția lor ca și grup în peisajul artistic al Diasporei române din Canada, despre limba română, despre părinți, despre prietenie. Versurile au fost compuse de domnul Dorin Ginsca , care a fost cu sufletul, alături de ei, din Toronto. Muzica este semnată de nimeni alta decât talentata pianistă, compozitoarea Cristina Iluțiu, care se afla si ea  alături de noi în sală. Să urăm succes acestei noi piese!

Jocul de scenă al copiilor, ținuta lor colorată și vocile lor suave au făcut deliciul publicului care i-a răsplătit  din plin cu aplauze binemeritate după fiecare piesă interpretată.

Prezentatoarea  Mihaela CD a anunțat apoi  o altă surpriză  destinată unei membre din grupul Armonia. Prezentă la fiecare repetiție,conștiincioasă,  mereu veselă, mereu gata să ajute colegii mai mici, o voce și o prezență deosebită, Ioana Maria Goleșteanu și-a  anunțat  retragerea  din grupul Armonia pentru a descoperi alte orizonturi și pentru a experimenta și alte pasiuni.

Si Ioana  a primit aplauze binemeritate  pentru aportul adus  acestui grup,  împreună cu felicitările și urările coordonatoarei Alina Chirila care i-a oferit un cadou și  o diploma.

Programul serii a continuat cu o noua speranta a muzicii  romanesti Ecaterina Bajenaru si  binecunoscutii  artisti Catalina Mirica , Zandru (Alexandru Tutuianu) si Marius Baetica.

Inca o seara plina de bucurie s-a incheiat la Domeniul Roman, inca o amintire frumoasa  pe care o vom purta in inimi .

Johnny  Ciatlos Deak

jurnalist, membru UJIR

Mai citește:

Bătătorii de cuie 

Evenimentul ”Să iubim în orice anotimp” la Hanul Moldovenesc din Canada

Impresii după lansarea cărții PRIN OCHII MEI autor Mihaela CD

O ÎNTÂLNIRE DE  BUN AUGUR CU NOUA ECHIPĂ A CONSULATULUI ROMÂN DE LA MONTREAL 

Ce mai e nou prin librărie?

ÎNSCRIERILE la Antologia GALAXY-volumul 2-3-4- au început!Vă asteptăm cu drag!

 

TRIO! Cadoul tau de suflet! FORMAT TIPARIT (softcover)

Cumpara cele TREI ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format tiparit si ofera-ti un cadou de suflet tie, sau celor dragi tie! Comanda acum la pret promotional de 95$ (Pret intreg 115$) Pachetul TRIO contine 750 pagini color pentru sufletul tau!

95,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.