Liliana Moldovan *ANUL SPERANȚELOR RISIPITE

LILIANA MOLDOVAN

ANUL SPERANȚELOR RISIPITE

Autor:  Liliana Moldovan 

FRÂNTURI DINTR-UN HAOTIC JURNAL SENTIMENTAL

         – Ar fi  trebuit să-ți vorbesc.  Sau poate să-ți șoptesc? Să-ți spun, acum aș vrea, că de atâta ploaie mi-e tulbure gândirea. De acord,  mi-e dor de rodul buzelor tale. Dar tac.  Să fim în nopți fierbinți aș vrea. Dar nu putem. 

-Iubito, vorbește-mi sau scrie-mi. Ascultă-mi bătăile inimii și uită că ai plecat prea devreme. Vrei să  dispar într-o amintire tandră, ca o rugăciune timidă?

– Ajunge! Îmi trec prin suflet corăbii care mă străpung. Furtunile îmi iau din liniște și mă răpesc din echilibrul construit cu har. Dă-mi voie să plec, măcar  pentru câțiva ani. Să închid ferestrele sufletului ca să observ cine sunt fără tine.  Prefer să întorc capul spre lume. E mai bine așa! Lumea are uneori poftă de viață și se joacă bucuroasă cu speranțele. Tu ești trist deseori! Taci și doare!

– Cum să nu fiu trist când  speranțele mele, s-au risipit pe podea. Mă uit la ele și nu înțeleg când  au scăpat din căușul iubirii. În locul lor am adunat în suflet frici, neîncrederi, tristeți.  E tristă lumea, spui? Cum să o scot la liman fără zâmbetul tău?  Fără coapsele încărcate de dor? Fără atingerile tale zglobii și râsul tău imatur care mă sperie ușor!

– Ah, e toamnă iar! Hai să ne ținem de mână și să  rupem pasiuni din copacul iubirii! Să bem, între timp, ceaiuri fierbinți, ca sângele ce clocotește-n vene. Să lăsăm ploaia să se scurgă curioasă pe geam și să ne facem trup, unul singur, tăvălit printre cuvinte cu gust de scorțișoară.

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.