Fericirea stă ascunsă în zâmbete

285833186_1120561758501520_5361701378680149729_n (1)
MIHAELA CD

Fericirea stă ascunsă în zâmbete

de Mihaela CD

Chiar dacă avem ”de toate” și părem aparent  fericiți,  nu suntem întotdeauna  fericiți! Pentru că fericirea interioară, binele tău interior depinde de tine și doar de tine nu trebuie căutată în altă parte…  Uneori căutăm fericirea  aceea care ne împlinește  o viată întreagă. Suntem căutători  de comori fără busolă, orbecăind  prin  propriul suflet. Alteori  credem și vrem să credem că suntem fericiți și ne amăgim cu  fărâme de momente de bucurie sau cu avalanșe de trăiri intense pe care le consumăm avid. Dar fericirea, fericirea  aceea de toate zilele  unde stă ea ascunsă? Unde o putem găsi?

Fericirea sufletului nu o dau lucrurile materiale, în niciun caz! Fericirea sufletului vine din interior, din împlinirea ta ca om,  din împăcarea cu propria-ți conștiință din  certitudinea lucrului bine făcut spre binele  celor din jur. Fericirea  pe care o simți când ești mulțumit  cu tine însuți, când  dăruiești,  fericirea pe care o emani  în jur și care este resimțită de ceilalți   ca o energie pozitivă, puternic  vibratională, aceea este fericirea adevărată pe care o porți în suflet. Descoperirea  propriului suflet, aceasta  este cea mai mare descoperire pe care o are de făcut omul pe parcursul vieții sale.

Oamenii nu se nasc răi! Dumnezeu le dă suflet bun tuturor  atunci când vin pe lume însă  unii  devin răi  pe parcursul vieții  din diverse motive lăsându-se influențați de exemple greșite, de goana după  înavuțire, de invidie  și de frustrare. Mediul înconjurător, societatea, comunitatea,  influențează  individul și chiar îl  modelează. Din păcate  dacă societatea în care trăim  nu își mai păstrează o scară solidă a valorilor tradiționale, nu mai există nici modele pozitive și nu putem aștepta o influentă pozitivă a societății, singura care mai poate să facă  ceva este familia. Din păcate cu toate bunele intenții ale familiei nu întotdeauna  pot contrabalansa  influentele unei societăți tot mai  îmbolnăvite și care suferă  enorm din lipsa valorilor de bază, reale.

Însăși definițiile răului și al binelui sunt redefinite de societate, individul găsindu-și tot mai greu repere și  modele demne de urmat devenind o oaie  ce urmează turma fără să se întrebe încotro merge. Goana  după  bunuri materiale și câștigarea unui trai decent par deseori culmea fericirii  ce odată  ce vor fi atinse  omul crede ca va fi fericit. Aparent da,  crede că este  fericit pentru că nu mai are timp să se gândească la fericirea din suflet, nu se mai întreabă ce ii face lui bine, acum are o familie, copiii trebuie să meargă la scoală, ii trebuiesc bani și nu face ce ii place lui  ci face  ceea  ce trebuie ca să își atingă scopul. Practic viata sa  devine un șirag de compromisuri și sacrificii pe care le face fără  să se gândească în profunzime,  crezând că este fericit.

Nereușita, frustrarea, lipsa iubirii, invidia  fac loc răului  să se  cuibărească în  suflet  și să dea naștere trufiei, urii, răutății , ironiei, sarcasmului  și dușmăniei. Acestea odată intrate în suflet  se așează confortabil și  tot cresc. Astfel  pruncul  ce era bun  ca un înger devine  fără sa știe adultul  plin de răutate  și dușmănie care mai devreme sau mai târziu  va învăța lecția vieții și va începe să realizeze că nimic din toate acestea nu îl fac fericit. Pentru că asa cum vă spuneam fericirea  interioară nu are nicio legătură cu bunurile materiale dobândite și nici nu se poate cumpăra pe bani. Cei  mai bogați oameni  ai lumii sunt cei mai nefericiți în suflet  și  asta nu pentru că banii  ar dăuna sufletului  ci modul în care și-au obținut bogățiile nu ii lasă să devină cu adevărat fericiți.

Tot ce putem face  este să devenim mai buni, să ne cercetăm sufletul mai des și  să nu facem fapte rele, să  dăm o șansă fiecărui om pe care viata ni-l scoate în cale căci în fiecare dintre noi  este și ceva bun oricât de răi am părea. Să căutam  în ceilalți și în noi lucrurile care ne unesc nu cele care ne dezbină, să fim mai răbdători, mai altruiști, mai  bucuroși de oamenii din jur. Iubirea se poate dărui în multe feluri, făcând fapte bune, ajutând, oferind, ascultând, căci  dăruind iubire vei primi iubire și zâmbind celor din jur vei fi înconjurat cu zâmbete. Acolo în acele zâmbete  stă ascunsă fericirea de fiecare zi …

Mai citește: 

FRUMUSEȚEA ADEVĂRULUI-prefata de Ana Munteanu Drăghici- LA CASA DE NEBUNI

O zi specială,cu încărcătură emoțională de proporții! Gala Meritas 2022

Te-am căutat

Ce mai e nou prin librărie?

LA CASA DE NEBUNI -postfata de Gabriela Raucă

COMUNICAT DE PRESĂ-festivalul Crizantema de aur 2022

A sosit Antologia de ecouri literare -GALAXY- volumul 1-autori români contemporani

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare -FORMAT ELECTRONIC (ebook)

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare -autori români contemporani, este un dans al constelaţiilor cuvântului, plămădit din lutul iubirii eterne, într-o coregrafie unică cu tematica universală. In cele 384 PAGINI cuprinde 42 de scriitori contemporani. Comanda acest volum în format ELECTRONIC si vei primi in mai putin de 48 de ore in email cartea in format pdf. Comanda acum! Mai ieftin, mai rapid, mai ecologic!

20,00 EUR

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare TIPĂRITĂ(softcover)

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare -autori români contemporani, este un dans al constelaţiilor cuvântului, plămădit din lutul iubirii eterne, într-o coregrafie unică cu tematica universală. In cele 384 PAGINI cuprinde 42 de scriitori contemporani. Transportul este inclus, livrare oriunde în lume! OFERTA LIMITATA!

35,00 EUR

Un gând despre „Fericirea stă ascunsă în zâmbete

  1. O perioadă de timp am considerat zâmbetul o amprentă,o dovadă vizuală pe chipul nostru reprezentând ,, Drumul către fericire,, drum ce se prezintă ,, Pictat în vii culori de sentimente/ Și-mpodobit cu ghirlande de flori/,, Mihaela CD. . Dar timpul, viața cu lecțiile ei mi-a indus întrebări la care am căutat, caut răspuns,caut…Găsesc multe răspunsuri în prelegerea ,, Fericirea stă ascunsă în zâmbet,, autor Mihaela CD, descopăr, redescopăr întrebări precum,, ,,, Dar fericirea, fericirea aceea de toate zilele unde stă ea ascunsă? Unde o putem găsi?
    Ea , fericirea este o complexitatea de stări raportată la personalitatea fiecărui om în parte ,, Pentru că fericirea interioară, binele tău interior depinde de tine și doar de tine nu trebuie căutată în altă parte,, citim în prezentul articol.
    „Fericirea nu este un lux, este o necesitate! ,, Prof Dumitru Constantin Dulcan

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.