COMUNICAT DE PRESĂ-festivalul Crizantema de aur 2022

logo-cda-unesco-2022-770x291

COMUNICAT DE PRESĂ
Ref.: Promovare Preselecții, în perioada 15 mai – 25 iunie, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 55-a, Târgoviște
Vă facem cunoscut că în perioada 20-22 octombrie 2022 se va desfășura în municipiul Târgoviște cea de-a 55-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.
Tema ediției: Romanța – tezaur cultural național.
În acest context, organizăm preselecții, astfel:
1.Pentru Concursul de Interpretare :
– Constanța, preselecţie regională – luni, 16 mai 2022, ora 11.00,
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța
– Brașov, preselecţie regională – sâmbătă, 21 mai 2022, ora 11.00, Filarmonica Brașov, Sala mică
– Iași, preselecţie regională – vineri, 27 mai 2022, ora 11.00, Casa de Cultură a Studenților, Sala Azur
– Craiova, preselecţie regională – vineri, 03 iunie 2022, ora 11.00, Opera Română Craiova (sediul nou – str. Popoveni nr. 3c, Business Center)
– Târgoviște, preselecție regională – vineri, 10 iunie 2022, ora 11.00, Muzeul „Casa Romanței” Târgoviște
– București, preselecţie regională – vineri, 17 iunie 2022, ora 11.00, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”
– Preselecție online – sâmbătă, 18 iunie 2022, ora 11.00, pentru concurenți din Diaspora și din alte zone ale României în care nu au avut loc preselecții.
– Republica Moldova, preselecţie regională, realizată în perioada 01-15 iunie 2022, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău (organizator și persoană de
contact: Președinte – Director: Svetlana Bivol).
2. Pentru Concursul de Creație:
Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea Muzicienilor din Moldova vor participa la pregătirea Concursului de Creație, prin organizarea preselecțiilor romanțelor înscrise în competiție, în perioada 20-25 iunie 2022, conform calendarului detaliat în Regulamentul oficial.
Ediția a 55-a a Festivalului „Crizantema de aur”, care se va desfășura în perioada 20-22 octombrie 2022 la Târgoviște, va fi structurată pe patru mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație; Concerte, Recitaluri extraordinare şi Evenimente asociate. Secțiunea evenimentelor asociate
festivalului include: *Programul Național de Concerte „Romanța, regina inimilor”, realizat în România și în Republica Moldova; *Programul „Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”;*Lansări editoriale și discografice. Evenimentele asociate festivalului vor avea loc în zone istorice din România și Republica Moldova, în perioada octombrie – decembrie 2022, inclusiv la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște – spațiu muzeal unic în România.
Regulamentul Oficial al Festivalului, fişele de înscriere, detalii şi alte informaţii suplimentare sunt postate pe site-ul http://www.crizantemaaur.ro şi pe site-ul http://www.cetatearomantei.ro.
Parteneri media: TVR, Radio România; Revista „Actualitatea Muzicală” a UCMR
Sfârșitul comunicatului de presă
Persoana de contact: Alina Mavrodin Vasiliu, Director artistic al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur” Târgoviște, ediția a 55-a, 2022. Tel.: 0722/335.013. E-mail: alina.mavrodin.vasiliu@gmail.com

Mai citeste:

REGULAMENTULFestivalului – concurs Național de Interpretare și Creație a Romanței„Crizantema de Aur“ — Târgoviște, Româniaediția a 55-a, 20-22 octombrie 2022

Toamnă cu parfum de romanță – Festivalul Crizantema de Aur- ediția 54 -Târgoviște.

Crizanteme la Craiova-Concertul “Tinerețea Romanței”…

Adrian Beldiman locul 1 la Festivalul Crizantema de Aur- ediția 54 -Târgoviște

Premiul”CetateaRomanței”-la Crizantema de Aur-câștigat  de compozitorul Bela Andrasi cu ”O mie de cuvinte’

Camelia Florescu  strălucind pe scena  Festivalului  ”Crizantema  de Aur” 2021

Ce mai e nou prin librărie?

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

TRIO! Cadoul tau de suflet! FORMAT TIPARIT (softcover)

Cumpara cele TREI ”bucatele de suflet”ale autoarei Mihaela CD volumele ”Uneori elefantii zboara”(250 pag) ”Focul din Noi” (240 pag) si ”Binecuvantare si chin”(250 pag) in format tiparit si ofera-ti un cadou de suflet tie, sau celor dragi tie! Comanda acum la pret promotional de 95$ (Pret intreg 115$) Pachetul TRIO contine 750 pagini color pentru sufletul tau!

95,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.