Liliana Moldovan *BUCURIA

LILIANA MOLDOVAN

BUCURIA

Autor:  Liliana Moldovan 

FRÂNTURI DINTR-UN HAOTIC JURNAL SENTIMENTAL

        

– Știai că bucuria se învață? Știai că poate fi rodul unei discipline mentale și a unei atitudini care se exersează și se fixează în timp?

– Bucuria nu se învață, draga mea, ea aparține fiecăruia dintre noi. O primim atunci când ne naștem, ca pe un dar divin. Ai observat cât de fericiți sunt copii? Fericiți și senini. Ei nu știu nimic despre bucurie dar emană fericire prin toți porii. Sunt  însăși definiția bucuriei și a iubirii!

– Eu aș da alt sens bucuriei! Bucuria va avea mereu chipul, mirosul și glasul tău. În grădina inimii mele ai intrat cu un boboc de bucurie în palme. Plutea liniștit pe harta palmelor tale chemându-ți iubirea ca pe un tainic izvor de viață și de speranță. Degetele tale îmi mângâiau sufletul și își legănau bobocul de floare ca și cum iubirea noastră ar fi înflorit pe cărarea palmelor noastre care se țineau de mână și își adulmecau fericirea. Arcul palmelor noastre se făcea, atunci, curcubeu peste lumea întreagă ce începea să dispară dizolvându-se într-o ceață aurie și caldă. Se strecura eternitatea între buzele noastre însetate iar săruturile tale se topeau prelingâdu-și nectarul pe curbura dintre decolteul dezgolit de inhibiții. Zvântate prin lacrimi de iubire, trupurile noastre se zeificau cu fiecare șoaptă dospită în adâncul sufletelor noastre regăsite.

– Ce bine ne e când râdem împreună, nu-i așa?  Sufletul se umple de baloane colorate! Bucuria germinează în compartimentele inimii.

 – Iubește-mă, cu ochii plini de veselie – îmi cereai.

– Mai știi? Mă luai în brațe și făceam repetiții de iubire.

– Ne înghionteam ca doi copii. Alergam prin amintiri amuzante. Hohotele noastre umpleau universul cu speranțe. Cel puțin așa credeam și îți încropeam o scrisoare.

 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.