Impresii despre revista nr8/2022 ”Poezii pentru sufletul meu ”

 

292386241_1774097856273027_2234946876200257894_n

UN GÂND FRUMOS

 de Silvia  Mihalachi

Sunt un cititor fericit. Am avut șansa de a citi, privi, contempla revista ,, PPOEZII PENTRU SUFLETUL MEU,, numărul 8/ 2022, revistă de literatură, artă și cultură a românilor de pretutindeni, cum prin ea însăși  se denumește. De la prima pagină am simțit că mă voi afla într-o lume mirifică a cuvântului  scris  în versuri, în poezii, recenzii , care este înfrățit cu artele, cultura, cu tot ce poate plăsmui frumos omenire și totodată am remarcat  în această revistă menirea cuvântului scris de a pleda pentru dreptate, libertate și pace pe întreg pământul.  Însușindu-mi versurile poeziei  ,, În liniștea cuvântului,, autor Nina Lavric ,, În liniștea cuvântului mă simt mai bine/…..Eu înțeleg mai mult,,  am simțit acea ,,liniște a cuvântului,, pe tot parcursul derulării rând cu rând, fiecare  imagine, fiecare filă care îmi oferea hrană pentru sufletul meu, pentru privirea mea. Cu fiecare pagină am constatat ce mult contribuie ea, revista, pentru cultura mea ca om, tocmai  ,, Într-o perioadă în care valorile ne sunt răsturnate și în care moralitate devine o bijuterie de lux ce nu se prea poartă…,,citez Johnny Ciatloș Deak.  În  tot acest timp în care am stat în compania revistei,, POEZII PENTRU SUFLETUL MEU,, m-am simțit ca într-un mare edificiu, ca și cum aș fi in sediul de ,,editare,, a culturii. Poeziile cu toată plaja de subiecte și trăiri interioare chemau culorile să-și etaleze nuanțele în frumoase și sugestive picturi, care formau în cadrul revistei adevărate tablouri  din fiecare  filă in parte. Aceste file de revistă etalează o simbioză între cuvântul scris, vers și penelul,  stăpânul, magicianul culorilor. Imaginația mea, fericită de starea pe care i-a transmis-o lectura revistei , a comparat sediul revistei cu un  stup, luând în calcul  munca , precizia, volumul de muncă foarte mare,  bogăția materialului valoros care trebuie transpus in filele revistei astfel s-a făcut asemănarea,….regină ,albinele ei harnice ,  nectarul asemănat cu poezii, articole, picturi, fotografii…fiecare celulă a ,,fagurelui,, fiind umplute cu teme a tuturor valorile pe care le-am găsit în revista nr8/ 2022.  Din punctul meu de vedere Revista,, POEZII PENTRU SUFLETUL MEU, este o publicație care dă, oferă cititorului tot ce are nevoie pentru o lectură plăcută, educativă, ea, revista are un caracter peren și v-a dăinui sub formă de lumină călăuzitoare pentru întreaga planetă.silvia mihailescu

,, Un gând frumos poate fi ca o biserică în care omul își odihnește sufletul,, Regina Maria a României .

Parafrazând,…  ,, Poezii pentru sufletul meu,, este ,, UN GÂND FRUMOS,,.

Cu  drag pentru dvs. stimată doamnă Mihaela CD și pentru albinuțele dvs.

Silvia  Mihalachi

302190390_2689395267863113_6857798909778953445_n (1)
 

ECATERINA ROLEA

 
„Cu trandafiri în zâmbet senin prin fața porții
Speranță mea renaşte ca un mărgăritar de dor,
A renăscut din cioburi pe cristale-n taina nopții,
Scrierile mele vin din CANADA acasă în zbor.”
Dragi prieteni, mi-au sosit Revistele de literatură, artă şi cultură din Canada- REVISTA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI,
Editura este condusă de senior Johnny Ciatlos-Deak şi de Doamna Poetă Mihaela CD pe care i-am cunoscut personal. Sunt personalități de literatură, cultură şi artă care le promovează peste ocean.
Cu o bucurie imensă le mulțumesc din suflet cu profund respect şi întregului Colectiv redacțional.
Sunt onorată! Reverențe! Felicitări din suflet tuturor celor ce şi-au publicat operele.❤
 
 
 

VIOLETA BOBOCEA

 
Alte bucurii ale sufletului- antologia Galaxy, editura Globart Universum, revista de literatură, artă și cultură „Poezii pentru sufletul meu” nr.8/2022 și diploma de onoare- Gala Artelor la Ceas Aniversar, Montreal, Canada!
Mii de mulțumiri doamnei Mihaela CD, redactor fondator, dar și domnului Johnny Ciatloș-Deak, senior editor , pentru aceste daruri minunate!

MARIA MAGDALENA TIRCHILA

Poezii pentru sufletul meu Nr.8,,.revista de suflet prin care artistii isi pot exprima sensibilitatea sufleteasca,redactor fondator Mihaela CD ,editor coordonator Johny Ciatlos Deak,fondata la Montreal,Canada💕💞

300218819_204453841908295_8084649855304817850_n

ANA MARIA SURUGIU

 
Stimata doamna MIHAELA CD,va felicit pentru harul pe care-l aveti de a scrie poeziile cu sufletul.
,,Poezia ramane pentru mine locul unde ma mai intalnesc cu sufletul (Marin Sorescu)

ILEANA PASCU 

A sosit și la Moreni – Dâmbovița revista nr.8 ,,Poezii pentru sufletul meu” a romanilor de pretutindeni , editata în Montreal Canada sub atenta privire a poetei – redactor fondator Mihaela CD și a senior editorului coordonator Johnny CiatlosDeak , ambasadori ai culturii literar -artistice românești în lume, cărora le transmit complimente și mulțumiri ! Reverență ! Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă aceasta apariție editoriala!

300598567_1920983828098981_4738918640152568359_n

 

ANGELA DUMBRAVA

 
Onorată să mă găsesc cu un text de proză în Revista românilor de pretutindeni, Poezii pentru sufletul meu,nr.8/2022.
Pe această cale aduc mulțumiri fondatoarei Mihaela CD, editorului Johnny Ciatlos-Deak și întregului colectiv redacțional!
Multă sănătate și succes în noile proiecte!

Ana Munteanu Draghici

Vivat revista ,,Poezii pentru sufletul meu”!
Lumini desprinse din suflete cu har dăruite, cu iubire spre semeni răspândite!
 
 
299993310_3304785639847154_3778175074792384172_n
 
 

ALICE PUIU

 
Curajul de a susține cultura în vremuri oblice, în timpuri înscrise într-o geometrie absconsă constituie un salt copleșitor pentru toți slujitorii artei, ai frumosului. Este uimitor că dincolo de ocean Doamna Mihaela CD și Domnul Johnny Ciatlos-Deak au reușit să învingă inerția cotidiană și desfășoară o adevărată campanie de cunoaștere și prețuire a limbii române. Cele mai sincere și calde Felicitări„poeziipentrusufletulmeu” !

300086841_3304784389847279_4590070933228091669_n

AURELIA RÎNJEA

NOTE DE LECTURĂ:

POEZII PENTRU SUFLETUL MEU nr 8, 2022

Publicaţie trimestrială de literatură, artă şi cultură, apărută prin colaborarea între editura Celestium şi Globart Universum.

Domnul Johnny Ciatloş-Deak, senior editor, ne întâmpină foarte inspirat cu semnificațiile „infinitului”, interpretări bine alese și sugestive, ca un preambul al revistei,  cu trimitere directă la „Infinitul din noi”. Nu e prima dată când Domnul Johnny Ciatloş-Deak, mă cucerește cu scrierile sale!

În continuare Nina Lavric (Elveția) și Vasile Bele (România) își dau mâna în aceeași pagină, oferindu-ne dorință și cântec, în clipe de bucurie!  Ecouri de la casa părintească, magia iernii și spectacolul vieții.

Remarc: Ce frumos „Mi-au încărunțit munții”   în poezia Lilianei Badea-Cârstea (România)!

Urmează un  moment de reverie: Picturile Carmen Smutneac  (Canada), despre sentimente, cosmos, eternitate, într-un univers cromatic aparte, în care concepția și mesajul generează emoții estetice.

Povestea de Crăciun sau Statuile din cer ale lui Cristian Bodnărescu (România), ne readuce la realitatea în care trăim: „Pământul ţării s-a vândut / De-un neam înstrăinat”, alături de recenzia la nuvela „Inima străinului”, scrisă de Eugen Oniscu, realizată de domnul Johnny Ciatloş-Deak.

Victor Manole (România), scriitor și artist plastic, se remarcă prin  limbajul culorilor, dar și prin iubirea de țară și de graiul nostru românesc:

Te iubesc din suflet ţară, / România mea geto-dacă, / Tu-mi eşti cântul de vioară / Soarele pe tâmpla mea curată”.

Alături, scriitorul Al. Florin Țene (România), face referiri la  volumul poetei Mihaela CD,  intitulat „Iubeşte-mă în fiecare anotimp”, în recenzia volumului, cu titlul „Iubirea ca vibraţie a inimii, exprimată de eul Poetei”.

Vasile Aioanei (România), ne încântă cu o nocturnă astrală, cu rădăcinile sufletului adânc înfipte la casa părintească. Flori pentru părinți și vise ne oferă Simona Mihuțiu (România), alături de nostalgia ploii în poezia Dianei Şoblea (România) și gândurile poetei Camelia Florescu (România) către poeții ce pleacă dintre noi.

Un interviu cuceritor e realizat de Camelia Florescu, interpretei Anișoara Buică (Republica Moldova), alături de gândurile acesteia către cititorii Revistei Poezii pentru sufletul meu.

Eu, Aurelia Rînjea (România), vă invit la un grupaj de poezii de dragoste, la fel ca și Maria Trif (România), adresându-se cu dezinvoltură viețiiHaide, viaţă, vino să mai stăm la masă, / Să sorbim din tihna şoaptelor de ceas”

Vasile Dan Marchiş (România) invocă  „Cum Isus Hristos strigând către Lazăr care a înviat,…. „Poezie, vino afară!”, invitându-ne la meditație asupra lecțiilor pe care viața ni le oferă.

O altă pagină în culorile  sufletului, ne-o dăruiește  Maria Magdalena Tirchilă (România), prin picturile sale în acrilic și culori jucăușe.

Mara Popescu-Vasilca (Canada) ne acaparează cu un fragment din romanul „Nora, în căutarea identităţii”, pe care vi-l recomand și eu pentru lectură.

Angela Dumbravă (România) creează o lume specială despre oameni și iubirea acestora pentru ființele necuvântătoare.

Mihaela CD (Canada) ne încântă cu creațiile sale, picturi, acrilic pe pânză: „Înviere Boreală”, „Ananas Turbillon” și  „Mândria Păunului”.

Florentina Danu (România) ne îndeamnă să cântărim clipa,  „Preţul fiecărei clipe de linişte / Se plăteşte cu bucăţi de inimă”  sau   „Încă un tren a plecat / Dintr-o gară pustie”, iar Cristian Pavel (Canada) completează universul poetic cu reflecții asupra vieții, cu necunoscutele ei și timpul pierdut.

Despre Revista „Poezii pentru sufletul meu” – revistă de literatură, artă şi cultură Nr. 7, revista a românilor de pretutindeni, ne vorbește Vasile Bele, apreciind și felicitând acest proiect cultural.

Ligia Ana Grindeanu (Statele Unite ale Americii) ne induce o stare de liniște, benefică, prin poeziile sale, privind în ochii frunzelor, pentru ca Mioara Hususan (România) să ne îndemne să facem daruri: „Suntem atât de bogaţi când suntem buni… / Când ştim să dăruim iubire şi preţuim ce avem… / Suntem împliniţi prin ceea ce facem pentru noi, pentru cei de lângă noi… / Dăruiţi-vă zâmbetul! / Nu-l ascundeţi de noi, aducătorii de speranţă…”  iar de  la Aurelius Belei (România) aflăm cum poezia e nesfârșită și simplă, iar lumina e „cuibărită” în propriul cer.

Despre războiul de la poarta sufletului, ne vorbește MIHAELA CD (Canada): „Alergăm să respirăm liber, tânjim să respirăm liber! Dar  unde? Unde se mai poate respira astăzi liber?” cu argumente și radiografii de fin observator,  constată că „Războiul de la poarta sufletului a început”.

Irina Vera Terebeşi (România), scriitor și pictor, ne încântă cu o pictură tradițională din Bârsana și ne arată cum dragostea trece în poezie, iar alături de Liliana Tirel (România) pășim în sanctuarul sufletului.

Un paradis din flori pictate Melania Stoiciu (România) ne face să ne simțim în raiul de acasă. O alternanță culoare-cuvânt, care încântă ochiul și face plăcută lectura.

Cu „Știri culturale din Montréal” vine Marian Costachecare ne oferă argumente că: „Chiar pe timp de pandemie / Cultura mi-e dragă mie!“

Delia Stamate (Belgia)  ne poartă îl lumina reflectoarelor, prin poezie, iar Corina Vlad (Statele Unite ale Americii) vine cu un îndemn pertinent: „dragostea de semeni s-o avem la căpătâi”.

Despre MIHAELA CD, ne vorbește Trandafir Sîmpetru (România), pe care ne-o prezintă ca  pe un: „întreg univers pentru că poezia ei, este un accelerator gigantic al conştiinţei, al gândirii, al senzaţiei, al facerii de bine”.

Iuliana Paşca (România) ne oferă fotografie artistică, într-o concepție încântătoare!

O invitație la lectură  vă fac și eu, Aurelia Rînjea, printr-un fragment din recenzia „Puterea visului”, realizată la volumul „Uneori elefanţii zboară” a distinsei scriitoare Mihaela CD.

Ana Munteanu Drăghici (Statele Unite ale Americii) ne invită la zbor, în așteptarea primăverii, într-o contemplare de sine.

Din nou pictură, Andra Anghel Ceauşu (Canada) cu o tematică acaparatoare ca și cromatica:  „Gânditoarea”, „Iubire şi speranţă”, „Apus de soare” și „Vaza iubirii”.

Lucian Dumbravă (România) alături de Lidia Iarema Dumbravă (România), ne încântă cu interferența universurilor lor poetice, într-un tandem între absență și oniric.

Carmena Felicia Băințan (România) ne invită în castelul sufletului, în timp ce Violeta Bobocea (România) ne colindă cu dor și drag, dăruindu-ne bucăți de suflet.

Kessy Ellys Nycollas (România) ne îmbrățișează în poezie, în căutarea fericirii, alături de  Alice Puiu (România) cu care ne jucăm poetic „de-a v-aţi ascunselea cu umbra lumii”.

Împreună cu Aurelia Oancă (România), într-o căutare de sine, descoperim cum poveștile se nasc în primăvara din suflet.

O altă recenzie la cartea „Dialog peste ocean”, scrisă de MIHAELA CD și Trandafir Sîmpetru, este realizată de Lăcrimioara Iva, relevând cum poeziile acestora ne mângâie mintea și ne emoționează plăcut.

O adevărată revelație sunt și lucrările Tatianei Zahariuc (România),  „Artă manuală din mărgele”,  reprezentând icoane creștine.

Marian Costache (România) marcat de  Jalea emigrării, se revoltă: „Voi nu vedeţi tragedia / Ce-o trăieşte România!?”

Ecaterina Rolea (România) își cântă iubirea printre cuvinte și îngeriiar Mihail Coandă (România) comunică direct cu Dumnezeu.

Gabriela Raucă (Austria) își poartă dorul oriunde este: „Noi am plecat, cândva din ţară, / Dar ţara n-a plecat din noi.”

Lăcrimioara Iva (România)  ne încântă cu picturile sale digitale și „Foșnet de Bunică”, iar Gelu Dragoş (România) ne perindă printre neliniștile din singurătatea poetului.

George Vasilca (Canada) ne încântă cu un mozaic revigorant, iar universul artistic este întregit de Maria Baba (Canada) cu picturi în ulei pe pânză.

Adrian Erbiceanu (Canada) vine cu o poezie realistă, alături de Ileana Pascu (Spania),  care se adresează direct României: „Mână în mână şi-un cânt’ la unison / Frăţeşte ne împărţim bucuria / Reîntregirii neamului, al nos’ popor”.

Un univers  încântător este și cel al lui Mircea Ruştiuc (România), picturi în ulei pe pânză, natură statică cu reverberații muzicale.

Ştefan Doroftei Doimăneanu (România), aflat în căutarea muzei, a stelei fără nume, ne transpune și pe noi în visul său romantic.

Ileana Anghel Meşter (Canada) ne aduce în prim plan o pictură delicată, cu elemente din natură.

Titina Nica Țene (România) ni se dăruiește „precum pagină de carte, într-un suflet de copil”, rememorând clipele copilăriei trăite magic și intens.

Rubrica „Noutăți editoriale” este semnată de AURELIA OANCĂ, concluzia fiind: „Și totuși… se scrie”.

Pe Dorina Omotă (Austria), o întâlnim în căutarea unui strop de fericire, iar pe  Elena Netcu (Româniaîntre bătăile inimii, tăcere și rugul de secunde.

Radu Botiş (România) ne prezintă cartea Cartea „Mântuirea universală  şi personală”, semnată de Sorina Mihaela Botiș, aceasta fiind un real sprijin oricărui doritor şi căutător al împlinirii binelui în şi prin Hristos Domnul.

Árpád Tóth (România) vine cu îndemnuri profunde: „Iubiți-vă unii pe alții”, „Lăsați dragostea să vă cuprindă!”

Liliana Roibu (România) ne oferă „Gânduri aniversare, adresate Revistei Poezii pentru sufletul meu”, cât și realizatorilor ei.

Iurie Braşoveanu (Italia) ne-o prezintă pe scriitoarea Liliana Roibu: „fiind recunoscută prin talent, valoare, în înalte cercuri naţionale şi internaţionale”.

Teodora Chiric (România) este pătrunsă de un puternic sentiment de iubire de țară și ni se adresează direct: „Nu uita  că ești român!”, iar  virtuțile acestui neam trebuie date mai departe.

Mihaela CD (Canada),  cu dorul așteptând în prag, ne prezintă reflecții asupra vieții, în care iubirea triumfă. O frumoasă deschidere spre viitor de promovare a valorilor umanului.

REVISTA POEZII PENTRU SUFLETUL MEU cuprinde o colecție de creații autentice ale scriitorilor români, pline de gânduri și mesaje, o admirabilă compoziție cu valențe cosmice și estetice, unde fiecare din participanți  își aduce contribuția, atingând și mângâind firele nevăzute ale umanului, revigorându-le, specific românesc. Revista realizează un frumos Împreună, ceea ce dă forță și beneficitate acestui minunat demers cultural.

Apreciez ca de fiecare dată, că Revista este  un minunat proiect cultural, atât din punct de vedere conceptual, axiologic cât și estetic, un proiect îndrăzneț și necesar, care zidește și păstrează valorile culturale românești, un templu al spiritului românesc, o dovadă că prin cultură putem dăinui. Un spirit viu ce trebuie păstrat aprins și dat mai departe generațiilor viitoare.

Revista POEZII PENTRU SUFLETUL MEU este un arbore cosmic,  un Arbore al Vieții Dacic, cu rădăcinile adânc înfipte în pământul strămoșesc, cu ramurile în cer,  între care ființăm cu toții sub binecuvântarea lui Dumnezeu.

aurelia-rinjea-portret-1Vă îmbrățișez pe toți în poezie și îmi exprim convingerea că numai Împreună vom reuși!

Aprecieri și mulțumiri adresez redacției Revistei și în mod special, doamnei MIHAELA CD și domnului JOHNNY  CIATLOȘ-DEAK! Sunteți fereastra noastră spre lume, liantul care ne ține împreună și bucuria de fi români!

Cu prețuire, AURELIA RÎNJEA

Membru al USLR și al World Poetry Association, România.

Mai citește : 

Impresii despre cartea Genesis-editura Globart Universum 2022

Impresii după tripla lansare de carte de la SINAIA

Ecaterina Rolea -impresii-TRIPLĂ LANSARE DE CARTE LA SINAIA MIHAELA CD

Silvia Mihalachi,IMPRESII -PRIN OCHII MEI

IMPRESII SI CRONICI-IUBESTE-MA IN FIECARE ANOTIMP

Impresii revistaPoezii pentru sufletul meu nr 7/2021

Impresii revista numarul 6/2021

Invitație de participare la revista de colecție numărul 10/2022

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Revista TIPARITA nr 8/2022 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 8 al revistei Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.