Chiar și postașul își mai ia câte o vacanță!

285833186_1120561758501520_5361701378680149729_n (1)

Chiar și postașul își mai ia câte o vacanță!

Uitându-mă la postașul meu și studiind câți pași face și cât aleargă de la o casă la alta încărcat cu pachete și plicuri mă întrebam, oare nu o fi și el obosit?  Omul asta nu își mai  ia și el o vacantă? Dar m-a trecut imediat un fior doar la gândul că și-ar putea lua o vacantă exact când eu aștept cărțile din România!  Ei bine într-o zi l-am întrebat  și  m-a informat cu un zâmbet în coltul gurii că mai are  o lună și două zile până pleacă în vacantă…  se pare că  nu-i este chiar atât de ușor,  fiindcă le numără, fiecare zi este socotită de acest aducător de bucurii .

Norocul a dat peste mine căci  am reușit  să plecăm și noi în vacantă în aceeași perioadă și am mers eu și mi-am adus cărțile  din România Deci nu am pierdut nimic, nici măcar timpul…

Aflându-mă la Sinaia  unde am avut o  triplă lansare de carte, am primit  nenumărate daruri literare pe care bineînțeles că le-am  luat cu mine și care  mi-au făcut o mare bucurie.

Un cadou frumos  și foarte consistent au fost  cele 4 cărți ale autoarei Aurelia Rînjea, ”Copiii și poezia, ”Adagietto”, ”Păpușarul”  și  ”Prima iubire Poezia”,  cărți pe care tocmai  le-am citit și cărora le-am făcut recenzie  în acest an  și care scot în evidentă o poeta puternică cu un spirit mereu tânăr,  cu un suflet  mare și curat care are de dăruit multă iubire atât celor dragi  cât și cititorilor.

292172225_421147399943852_7902628031236955555_n

O altă bucurie a fost revista RINOCERUL , TEATRUL ABSURDULUI  ȘI ABSURDUL REALITĂȚII   cu numărul 5  în care semnează editorialul ”Sângele apă nu se face”  domnul Dinu Grigorescu, comediograf, regizor și comentator teatral  pe care l-am cunoscut la Sinaia  la lansarea cărții mele  LA CASA DE NEBUNI .

Doamna Adela Conciu  mi-a adus în dar  două cărți ale sale : ”Transparenta (în)sângerărilor” editura Ecreator Baia Mare 2021 în care poeziile Adelei Conciu sunt însoțite de picturile artistei Carmen Mihaela Coca  prezentate în  alb și negru  și ”Iubire cu gust de mir” coautor Daniel Luca  editura Castrum de Thymes Giroc,  2022, un duet liric o  expunere a personalității poetice a celor doi în forma de dialog, cu o  continuitate   gen răspuns  dat de celălalt , ”o carte scrisă la patru mâini  și două inimi arzânde ”  asa cum spune Nicolae Toma pe coperta spate a cărții.

Alte două daruri  importante, de suflet,  vin de la Chicago, de la mamă și fiică,   doamna Ligia Ana  Grindeanu cu cartea de poezii  ‘‘Anotimpuri de dor” editura Ardealul 2020 și mama sa doamna  Ana Munteanu Drăghici, cunoscută ca și ”Ana  de Sighișoara”   cu cartea ”Cerească Gradină”  Editura Vatra Veche 2020-40 de poeme  de suflet, o carte scrisă și dedicată în memoria fiului mult iubit  care a plecat prea repede la ceruri. Ambele cărți sunt  ușor de citit 74 și 76 de pagini,  conținând  poeme de mare sensibilitate sufletească asupra  cărora voi reveni  cu o cronică literară.

Simona Nicoleta Lazăr  mi-a dăruit două cărți ale sale ”Corabie spre Magonia”  editura Semne 1999  cu poeme  și ”Rețete de Paști ” editura Jurnalul 2007, colecția ”România culinară”.Asupra acestor cărți voi reveni cu siguranță .

Alte daruri primite  de la poeții prezenți la Sinaia :

Dumitrel Plopeanu , ”Semne de întrebare” colecția ”Cele mai frumoase poezii ” editura INSPIRESCU 2022, carte premiată cu Premiul de originalitate  de către editura Inspirescu 2022

Pica Maria Boștină , ”Mozaicul vieții” editura Dantes 2020, Drobeta Turnu Severin, o carte care cuprinde în cele 150 de pagini poeme  originale  scrise cu vocea  sa poetica, un om  care admiră și  protejează virtuțile vieții  după cum ne spune  Prof Ing Simina Silvia Scladan  pe coperta spate a cărții

Ștefan Dima-Zărnești , ”Sărutul apei de foc”  editura Editgraph Buzau 2020,  o carte de poezii  prefațată de Paul Androne care spune ca acest poet ”este cu siguranță  un poet  cu har, născut , nu făcut,  înzestrat cu instinct artistic ” .Voi reveni și  asupra acestei cărți  pe îndelete.

00000

Si de îndată ce  m-am întors  din vacantă, am revenit la Montreal cu  gustul amar al trecerii vacantei  mult prea repede  iar  surpriza cea mare a fost că nu doar vacanta mea se terminase ci și cea a postașului.

El mi-a adus  într-o zi  un plic   cu o carte  surpriză, pe care nu o asteptam : Armonii  de absentă autor Iulian Patca , o antologie a poeziei  de dragoste, o carte  ce cuprinde poezii din  volumele ”Să vii și maine” 2011 și ”De dragul tău” 2017 revăzute și adăugite dar și poezii noi.

 Abea aștept să o pot citi  căci  atât cât am  apucat să răsfoiesc  mi-a plăcut foarte mult.

Timpul mă presează cu pregătirile  pentru lansarea cărții mele ” La casa de nebuni ” și aici,  acasă  la Montreal căci aici locuiesc de o grămadă de ani și  nu vreau să îmi neîndreptățesc cititorii  și fanii mei care deja m-au și întrebat  văzând că lansez în premieră cartea ”La  casa de nebuni”  la Sinaia,  fiind oarecum nedumeriți :   ”Dar la Montreal  când va fi lansată această carte?” 

Apoi  urmează  alte mari pregătiri pentru Gala  Artelor la ceas aniversar  ediția a 3-a care este un eveniment anual, aniversar, foarte important  al revistei Poezii pentru sufletul meu și care  va avea loc  la doar 2 săptămâni  distantă după  evenimentul ”The O.N.E” în care voi lansa cartea ”La casa de nebuni ”.

Mulțumesc tuturor pentru darurile minunate, le voi citi cu mare plăcere, iar vouă dragii mei cititori, vă dau întâlnire  data viitoare când mai vine postașul! 

Mihaela CD

Mai citește: 

A venit din nou postasul!

Iubesc postasul!

Postașul meu cu surprize!

Mihaela CD*Postașul care aduce primăvara!

Poștașul meu e Moș Crăciun!

Invitație de participare la revista de colecție numărul 10/2022

Despre cartea LA CASA DE NEBUNI

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

LA CASA DE NEBUNI format tipărit (softcover)

LA CASA DE NEBUNI este o carte de poezii răzvrătite din suflet si pentru suflet Cartea este tipărita color si conține 262 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa pătrundeți alături de ea în tainele ”Casei de nebuni”. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea LA CASA DE NEBUNI în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.