40 DE  ÎNTÂLNIRI  în CENACLUL ,,DESTINE LITERARE”-ASRAN de Melania Rusu Caragioiu

RUSU-CARAGIOIU-Melania

40 DE  ÎNTÂLNIRI  în CENACLUL ,,DESTINE LITERARE”-ASRAN

Articol aniversar de Melania Rusu Caragioiu

O ce sumă rotundă și vestită! Patruzeci!

Dar câte semnificații are aceasta?

Au fost și rămân pe frontispiciul lumii  creștine, în credința noastră strămoșească Patruzeci de Mucenici, lucrători în credință, creștini . Românul zice: ,,Doamne ajută–mă cu cei patruzeci de Sfinți”. Tradiția noastră  plămădește ca prinos deosebit, ofrandă pentru cei care au trăit și activat printre noi, aci , la obiect și   pentru dragii scriitori decedați, dintre colaboratorii noștri, acele prăjiturele cu zahăr și miere, ,,mucenici””i. Prăjiturelele- colăcei, pe care și noi le oferim, deși suntem departe de țară. 

Laic , patruzeci de ani este pasul spre desăvârșirea a  a doua în timp a împlinirilor și numărătoarea bogatelor succese, ale unei vieți.

Ne apropiem ușor, cu bucurie, succese și dăruire de cele ,,40 de întruniri ASRAN”- Sărbătorite acum de către  Cenaclul ,,Destine Literare”-ASRAN

Subliniem:  Deasemenea și Revista noastră  ,,Destine literare” este în sărbătoare pentru cea de a 60-a apariție. 

Trecând în revistă un drag motiv emotiv,  privind Cenaclul ,,Destine literare”-ASRAN, prin ZOOM, de patruzeci de ori am auzit valurile Fluviului Saint Laurent, de tot atâtea ori păsărelele cântând în feeria verde a Dragului Scriitor, Președinte ASRAN și moderator Cenaclul ,,Destine Literare”, Dl. Alexandru Cetățeanu și glasul său împletindu-se cu toate acestea, susținând  și Importanta sa contribuție în auzul și văzul nostru.

De tot atâtea ori Personalități marcante din spatele cortinei au pus sufletul și îndemânarea la izbutirea  realizărilor ZOOM și la redactarea acelor  creații în slovele scrise electronic sau  tipărite pe hârtie, totalizând în mii de pagini, periodic, în tomul academic de sute de pagini- Revista ,,Destine literare”

Ne-am transmis entuziasmul nostru, creația  noastă, gândurile noastre deschise la auzul lumii, prin invenția  anticovid și alte ..anti”, numită ZOOM.

Nu avem nostalgia trecutului ci a cântecul glorios al trecutului când am apărut public în ASRAN,-Asociația Scriitorilor Români din America de Nord și a iubitorilor de spirit românesc din  întreaga lume. Am apărut prin ZOOM, prin Revista ,,Destine literare” și  prin noi ca mesageri ai limbii române.  Așteptăm Globalizarea, această acțiune ,,gogoriță” numită de unii, iar de către alții salvarea omenirii, prin unificare, dar putem gândi și  prin magnificarea celor cu ideea.

Noi mergem pe ideea trăirii României ca plai etern românesc și preamărirea  existenței a tot ce este românesc, plai, grai, neam, credință, datini și prestigiu în lume.

Toate acestea păstrate cu mult suflet,  dăruire, altruism în  tot ce intreprindem  noi.

Cele patruzeci de ieșiri în lume  printr-un enorm video asupra celor 40  de ședințe, 39   ZOOM și una incipienta, prin care ne-am întâlnit prima dată factic și prin poze și prin interfața unor celulare.

Este mai mult decât minunat cată  erudiție, suflet, bunăvoință, talent,  înfrățire s-au  prezentat la apel de patruzeci de ori.

Dar cum iarăși se amintește de către ecleziast, răsunetul a fost de patruzeci de ori câte șapte și înmulțit la pătrat prin mesajele transmise de către fiecare dintre  noi colaboratorilor și binevoitorilor noștri.

Să ne felicităm , să ne urăm sănătate, succese, suflet cald românesc și inspirație prin Duhul Sfânt adus prin rugăciune sau figurat, în grabă, prin Pegas și muzele chemate de fiecare cuvântător sau scriitor din Cenaclul ,,DESTINE LITERARE”,

Din partea  mea, MRC și a tuturor pe care îi reprezint ca redactor de reviste, vă transmit mult succes într-un viitor promițător, optimist și frumos,

Melania Rusu Caragioiu,

Vice Președintă ASRAN,

Posesoarea,  începând din anul 2012 a  titlului îmbogățit pe parcurs.  ..Ambasador literar al  Limbii Noastre cea Română” din partea Scriitorilor   între care amintesc cu îndatorare: Corneliu Leu, Ligia Diaconescu, Al. Florin Țene,  George A. Stroia,  Revista,,Armonii culturale”,  unele site-uri și colaboratori din Europa, Australia, Canada, America de Nord, Israel din continentul Asiatic Mijlociu, unde ați ajuns și Domniile voastre personal, dar și  prin  existența redirecționărilor mele.

Cu stimă,

Melania Rusu Caragioiu,

Canada, Septembrie 2022

Mai citește: 

Mihaela CD castigatoare a trofeului POETICUM HEDERA la marea GALA 7 INIMI ROMANIA

Scrisoare pentru fratele moldovean

Aurel Roşca –“Îndorurarea”

Zâna prețioasă  

Johnny Ciatlos Deak- editor *videoclip lansarea cartii Prin ochii mei

Romanul „Destinul, o jucărie stricată” – fragment-Autor Simona Mihuțiu

 

Revista TIPARITA nr 8/2022 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 8 al revistei Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

LA CASA DE NEBUNI format tipărit (softcover)

LA CASA DE NEBUNI este o carte de poezii răzvrătite din suflet si pentru suflet Cartea este tipărita color si conține 262 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa pătrundeți alături de ea în tainele ”Casei de nebuni”. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea LA CASA DE NEBUNI în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Un gând despre „40 DE  ÎNTÂLNIRI  în CENACLUL ,,DESTINE LITERARE”-ASRAN de Melania Rusu Caragioiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.