Aurelia Rînjea*Cuvânt înainte: URCÂND TREPTE DE LUMINĂ *Născut pentru a fi (alt)cineva

NASCUT PENTRU A FI ALTCINEVA FINALA - FATA

Cuvânt înainte

 URCÂND TREPTE DE LUMINĂ

Cartea pe care o ții în mână Cititorule, azi sau mâine, te invită să te desprinzi de lumea iluziilor generate de mintea ta, mult prea ocupată de disconfortul de ordin material, pentru a-ți arăta că se poate trăi frumos și demn, iubind și dăruind, pe această planetă, pe care ne aflăm nu întâmplător, în căutarea adevărului unic, care ne propulsează spre a învăța o singură lecție fundamentală și divină, cea a „iubirii”.

Cartea NĂSCUT PENTRU A FI (ALT)CINEVA, a distinsei și binecunoscute scriitoarei canadiene de origine română,MIHAELA CD, este o carte de aforisme, care adună în ea reflecții, gânduri profunde, enunțuri motivaționale, dar și poezii emoționante, pline de sinceritate și esență. O carte dedicată dragelor sale Pompy si Nicoleta, alături de care aceasta a trăit bucuriile vieții, rememorându-le în special pe cele ale copilăriei!

La întrebarea ce este universală „pentru ce ai venit pe lume?”, vine ca o replică a destinului afirmația:  „caută-ți menirea!” Secretul se află în tine și-l vei afla când vei fi pregătit. „Nu lăsa pe nimeni să îți spună cine ești, / Tu știi cel mai bine”.

318373147_1346285162782661_403596900429190773_n

Versurile lui Ion Minulescu, te întâmpină ca un laitmotiv: „Ce-am fost cândva, azi nu mai sunt… / Dar ce sunt azi îmi pare rău / Că n-am putut să fiu mereu / Acelaşi cântăreţ cu chip de Sfânt…”

Cuvântul editorului, distinsul om de cultură, Johnny Ciathos-Deak,  ne-o prezintă pe distinsa scriitoare MIHAELA CD, la cea de a zecea sa carte, care vine spre cititori cu daruri spirituale, de suflet, născute din maturitatea scriitoarei.

O să vă prezint cele mai deosebite aspecte pe care eu le-am remarcat, lăsându-vă în mare parte pe dumneavoastră, Cititorii, să le descoperiți singuri, pe un fir imaginar, precum al Ariadnei, de astă dată al sufletului autoarei, pe care urmându-l cu siguranță vă veți regăsi.

Cartea este structurată pe 17 capitole, cu un conținut dens și bine ales, pe care vi le voi prezenta în continuare:

EXIȘTI, ne introduce în sfera existențială, unde toți ne aflăm acolo unde Dumnezeu ne-a binecuvântat să fim, drept ființe creatoare, aducătoare de iubire și Lumină, în Viața ca un miracol.

319222677_713231593358472_8323462648619314625_n

Ne prezintă cu bucurie de român creștin, că a fost dăruită de Creator să se nască pe un „pământ strămoșesc”… „În țara unde multe turme pasc / Și unde râuri murmură aievea”, pentru a da slovelor „un nume”.

Ne atrage atenția asupra muzicii lăuntrice, precum o „vioară” însuflată de Creator, care generează cea mai frumoasă simfonie, al cărui scriitor de partitură ești chiar Tu!

Capitolul 2 ne aduce întrebarea cea mai firească: DE CE? „De ce eu, aici, acum?” Da, suntem o șansă din miliardele de a nu fi fost, din ghindele Copacului Cosmic și asta nu întâmplător, pentru că numai în puterea fiecăruia stă posibilitatea aflării acestui demers creator, prin care ne naștem spre a iubi și a dărui.

MIHAELA CD își și ne pune întrebări profunde, care te invită la reflecții, precum: „Cât dăruiești din timpul tău celorlalți?” M-am întrebat și eu și am descoperit că dăruind vine spre tine o mare bucurie! Sau: „Ai sădit o floare sau un copac în viața ta? Ai dăruit ceva fără să aștepți nimic în schimb?, întrebări care mă duc cu gândul la înțelepciunea chineză, care încerca să limpezească drumul spre evoluția spirituală.

„Toți oamenii se nasc buni, pentru că sunt creația lui Dumnezeu!”, dar prin Liberul nostru Arbitru decidem cine dorim să fim. Nu vom discerne din început asta, dar vom căuta, intuind că la un moment potrivit vom afla și MIHAELA CD, a aflat!

318090896_449373233873048_8166822506476799001_n

Capitolul CINE EȘTI? vine în întâmpinarea cititorului cu răspunsuri: „Ești unic”…  „În oglindă poți vedea ce vrei să vezi”, afirmație care îmi amintește spusele lui Brâncuși: „Privește până vei vedea”, referindu-se la sculpturile sale. Iar noi suntem niște sculpturi vii, însuflate de Creator, apoi modelate de fiecare așa cum inima și minte o cere. Secretul existenței și răspunsul la întrebarea din capitol e în fiecare din noi, ne sugerează autoarea, care vine cu îndemnuri: „Nu copia pe nimeni, Găsește-ți propria identitate”, spre a fi fericit.

În capitolul  CE VREI?, autoarea ne arată că cel ce vrei să devii, depinde de tine, de ceea ce discerni și vrei să schimbi. Un mod de adresare direct și confesiv, care te transformă instantaneu pe tine în personajul principal din această superbă analiză spirituală, îndemnându-ne spre a încerca: „E șansa ta la fericire!” De asemenea aduce în prim plan un adevăr de mulți neînțeles corect: „Părinții îți dau aripi”, apoi zbori. Moment de cugetare și pentru părinți și pentru copii!

Capitolul TIMPUL, ne amintește de valoarea acestuia, inestimabilă… „Folosește-l în favoarea ta!” Și ca o poveste a propriei vieți, frumos spune: „Timpul îți scrie în fiecare zi o filă în povestea vieții tale” Timpul nu se poate cumpăra… El, Timpul, zic eu, rămâne Prietenul, Stăpânul, Slujitorul sau Profetul, aşezat pe celălalt taler al balanţei, de unde legăm fiecare prezenţă de altele, iar lotcile clipei ni se oferă pentru mereu alte călătorii spre inima existenţei.

319664946_1196683227922319_2792013247633135557_n

Capitolul DORINȚA DE A TE SCHIMBA, relevă o dorință firească, dar nu ușoară, care depinde de fiecare, visele fiind impulsul promotor al acestei decizii etapizate:

„Gândește!  Analizează!  Acționează!” sau:dorință,  ambiție, muncă și perseverență!”

În capitolul NIMENI, autoarea este fermă: „Nimeni nu poate trăi viața TA în locul TĂU!” Ești singurul care îți poți descoperi limitele pe care trebuie să ți le asumi, apoi să le depășești, dacă dorești. „Ai încredere în ceea ce simți!” – da, aici avem mult de lucru noi oamenii, nefiind educați pentru a ne asculta intuiția sau semnalele lăuntrice, ale corpului, ale sufletului!

Capitolul FERICIREA ne prezintă această aspirație, care împreună cu Iubirea, formează un cuplu, în viziunea autoarei. Și o definire a ei: „Fericirea este valsul bucuriei între inimă și suflet”, ce trebuie căutată cu atenție în locul potrivit. Magicul „Te iubesc” ni-l prezintă cu toate valențele lui, depinzând de cine îl rostește: copil, părinte, bunic, iubit. Un „te iubesc” spus azi, face mai mult decât întreaga lume de mâine, e ca o invitație la veșnicie!

Ne vorbește despre o melodie a inimii și despre faptul că „Viața-ți adună lumină divină”.

318124555_1291950844921195_5371061719935400637_n

În capitolul LUPTA, ne îndeamnă să perseverăm continuu pentru realizarea propriilor vise, care este de fapt: „o luptă cu tine însuți”. Orice furtună va trece și liniștea va reveni. „Iubește-te și iartă-te”, într-o vindecare miraculoasă a sufletului!

Capitolul RĂBDAREA, ne învață cum cu răbdare să ne colorăm viața, cu perseverența furnicii, pentru a ajunge în vârf! Și acolo vei descoperi frumusețea drumului, prin care tu ai evoluat, pentru a ajunge să vezi răsăritul de la înălțimea atinsă prin propriile puteri și aspirații. Frumoasă trimitere întâlnim și la a acționa, dar și la iubirea de natură „Sa ai răbdare nu înseamnă să  numeri toți arborii dintr-o pădure, ci să aștepți să crească!”

Capitolul ÎNȚELEPCIUNEA, ne e prezentată ca o virtute căpătată din lecțiile altora , dar și din propriile lecții, dacă ți le însușești. Valorile morale transmise de părinți copiilor, le definesc personalitatea, ei fiind solul cel mai bun pentru semănat sau cărțile – un izvor a devenirii noastre

318624282_6014587551895511_3365011410436761538_n

În capitolul CREDINȚA, aceasta este orientată spre Creator, în Forța Binelui:  „Ajută! / Dăruiește!  / Iartă! / Iubește! / Crede în binele-omenesc  / Ce stă ascuns adânc în noi  / Căci înlăuntru glăsuiesc  / Forțele binelui din noi” (Credința-n bine). O lumină vine dinlăuntrul nostru şi ne locuieşte, un strop de divinitate, o scintilaţie din Marea Lumină! Bucură-te de ea și luminează-i pe cei din jurul tău!

Într-o bucurie și o recunoștință declarată, ne spune: „Prietenii adevărați sunt îngeri trimiși de Dumnezeu pe pământ.

În capitolul PUTEREA IUBIRII, iubirea ne este prezentată ca fiind cheia magică, deschizătoare de inimi… „Am fost creați din iubire”. Ea aduce: „pace, siguranță, frumusețe și bunătate!” Ca  fizician, asta îmi amintește de unda iubirii, definită astfel de Daniel Winter, din California, prin a cărei interferență, respectând șirul lui Fibonacii, generează pace, viață și armonie.

319344018_705798087825948_6194977425123428844_n

MIRACOLE, îți oferă o adevărată revelație prin cuvintele autoarei: miracolul care „Tu ești”! Forța ta, interioară și puterea de a vedea lucrurile pe care tu le atragi:„Dumnezeu te iubește, el îți scoate în cale oportunități pe care însă nu le observi decât dacă privești cu înțelepciune, răbdare și iubire!”…Universul este infinit și TU aparții lui”, interacționează creator cu el!

SCHIMBĂ-TE vine deja ca răspuns la titlul cărții: „Ți-ai dorit să fii  ALTCINEVA?” și o afirmație pertinentă: „Vaporul vieții plin cu oportunități oprește în multe porturi, depinde de tine dacă vrei să urci!”

Capitolul ALTCINEVA, acționează concentric, fortificator: „Evaluează-ți șansele! Fă-ți un plan! Încearcă!” Echilibrul este văzut ca o lecție a vieții, iar unicitatea adevărului, dăinuie indiferent de numărul de ochi. „Dă-ți voie să fii fericit!” De tine depinde! „Schimbările venit-au rând pe rând / Și-n haina harului divin mă poartă / Croite-s slove ce se plimbă-n gând / Venite-s să-mi formeze altă soartă” (Altcineva).

319158530_703148167802947_2534618227498673870_n

În EȘTI CINEVA, un îndemn stăruie: Crede în unicitatea ta, „Fericirea ia forma inimii tale”,Învață-te cu noul „TU! În versuri continuă poeta: „Ești cineva căci ți-ai găsit menirea / Înscrisă-n stele de când te-ai născut / Dar importantă este firea și voirea / Să vrei acum s-o iei de la-nceput!” (Ești Cineva). Pentru ea, viața e un tren, iar la un moment oportun discernem fiecare cine dorim să fim: „Din pana celestină să-mi fac scut / Și slova pozitivă să-mi ascut / Să scriu pentru dreptate și iubire / Și pentru a binelui propovăduire / Din muze nevăzute ce-mi șoptesc / Coboară-n glas lin Dumnezeiesc / Cuvinte așezate-n toc divin / În scriitura-n ritm celestin. / Le-așez pe foi,le scriu așa cum vin / Mă bucur și-nțeleg că nu-i un chin / Născut-am fost pentru a fi altcineva / Și voia Lui eu n-am vrut a schimba !” (Născut pentru a fi altcineva) – poezia care dă titlul volumului.

            Ce frumos când la un moment semnificativ al vieții descoperi ce a dorit Dumnezeu de la tine, și… și mai apoteotic este când constați că ți-ai urmat drumul, unic, pe aceeași cale ce ți-a fost așternută de Creator, ca șansă de a o alege!

Volumul se încheie rotund, tot cu versurile lui Minulescu (Cântecul unui om): „Şi-azi, dacă sunt un chip de Sfânt, / Aşa m-a vrut, pesemne, / Dumnezeu – Să fiu tot altul… /  Şi să-l cânt mereu /  Pe cel ce-am fost cândva, dar nu mai sunt…”

O carte concertată parcă de o mână divină, cernând grâul de neghină, plină de învățăminte și cugetări. Volumul pare a fi un curs de dezvoltare personală, la care nu numai asiști, ci participi și tu, interrelaționând cu adevărul, enigmele și cu însăși viața.

318371835_859041705411801_4979799833809582265_n

Într-o concepție grafică de excepție, sugestivă, aleasă cu mare grijă, realizează un cocteil spiritual fermecător. Nu mă pricep la băuturi, dar mi-l imaginez, la o recepție de gală, de proporții, precum lansarea acestei cărți, care te poartă în lumina sufletului MIHAELEI CD, pe corzile iubirii de oameni, de Dumnezeu, de Cuvânt.

O carte spectaculoasă, în concepție proprie, cum numai autoarea poate combina cuvintele, mesajul, cu imaginea, pentru a rezulta sinergic ce ea însăși și-a dorit! (știu cum este).

Construcții estetice precum „Timpul – un trandafir incolor” sau „Fericirea este roua de pe petalele”, te urmăresc, îți rămân în gând și după citirea cărții, într-o reverie de zile mari, într-un frumos Împreună.

Cartea este o pledoarie pentru viața trăită frumos și demn, bogată în virtuți divine, unde a iubi înseamnă a ierta și a dărui. Înseamnă bucurie împărtășită, într-un joc al mulțumirii și al recunoștinței. Cu fiecare experienţă trăită, viaţa devine un vis împlinit, o realitate complexă, în care timpul depune mărturie la răscrucea căutărilor de sine, într-un joc afirmativ, într-o deschidere către perenitate.

Când spunem A FI, înţelegem multe lucruri, dar important pentru noi este să ne străduim să scoatem în evidenţă ce e esenţial şi merită să fie înălţat în om. Un mod axiologic de a simţi lucrurile, aşa cum ţi-l dictează un anumit spaţiu, o anumită tradiţie. O sămânţă aruncată în pământul viitorului, credinţa în om, în valorile fundamentale, în spiritul care înfrânge vremelnicia, în favoarea roadelor de aur ale conştiinţei sau altfel spus, o lecţie care se învaţă din mers, dând timpului valoare, spre a te şti şi simţi OM.

Viaţa este o pledoarie pentru credinţă şi iubire, pentru compasiune şi luciditate, pentru înţelepciunea îmbrăcată în haina modestiei şi a dragostei de oameni, o rugăciune făcută cu smerenie şi trudă, pe treptele greu de urcat ale devenirii. Cu siguranţă nu întâmplător ne-am întâlnit aici, în această carte, unde sufletul autoarei rezonează în inimile iubitorilor de frumos, iar libertatea spiritului ei, în scrierile sale, e o dovadă că a înţeles mesajul divin și a urmat calea propriei deveniri.

Îi mulțumim distinsei scriitoare MIHAELA CD pentru acest Dar, o felicităm, dorim cărții viață lungă prin cititorii săi și o asigurăm că o să-i urmărim în continuare, cu bucurie, noile aparții editoriale.

prof AURELIA RÎNJEA

                                 Membru al World Poets Association România

                               Membru al Uniunii Scriitorilor de Limba Română

 

 

COMANDA   CARTEA ”Născut pentru a fi (alt) cineva /Born to be someone (else)” CHIAR AZI  SI VEI BENEFICIA DE TRANSPORT GRATUIT!

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

mk_OM-CN-BCe-NA

 

7carti-web

Mai citește:

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Profil Gold: Mihaela CD 

Creatii literare: Mihaela CD

Pictura și Art Design:Mihaela CD

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Referinte critice: Mihaela CD

Clubul GOLD- Ambasadorii culturali ai revistei noastre tiparite!

Salut Romanesc din Montreal *emisiunea ta de suflet *din 21 octombrie 2022!

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Cadoul tău pentru revista noastră la ceas aniversar- de 4 ani alături de voi!

Un mare proiect ce se naște dintr-o mare inima : 6 cărți noi pentru a fi donate la biblioteci -proiect al autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

DONEAZĂ  ȘI TU PENTRU CAMPANIA 6 CĂRȚI  ÎN BIBLIOTECILE DIN ROMANIA 

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-FORMAT ELECTRONIC(ebook pdf)

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-este o carte bilingva de aforisme, reflecții, versuri și enunțuri motivaționale ce poartă semnătura autoarei Mihaela CD. Imprimata full color conținând imagini extraordinare, cartea te va cuceri pe loc datorită pozitivismului pe care îl degajă. Autoarea va oferă gratuit încă o carte( în format ebook-pdf) pentru toate comenzile făcute înainte de 31 decembrie!Comandă acum cartea care te va ajuta să iți descoperi forțele ascunse! MAI IEFTIN, MAI RAPID, MAI ECOLOGIC!

30,00 CAD

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-FORMAT TIPĂRIT(softcover)

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-este o carte bilingvă de aforisme, reflecții, versuri și enunțuri motivaționale ce poartă semnătura autoarei Mihaela CD. Imprimată full color conținând imagini extraordinare, cartea te va cuceri pe loc datorită pozitivismului pe care îl degajă. Autoarea va oferă gratuit un semn de carte și livrare gratuită pentru comenzile făcute înainte de 31 decembrie!Comandă acum cartea care te va ajuta să iți descoperi forțele ascunse!

55,00 CAD

Un gând despre „Aurelia Rînjea*Cuvânt înainte: URCÂND TREPTE DE LUMINĂ *Născut pentru a fi (alt)cineva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.