Recenzie
Născut pentru a fi (alt)cineva de Mihaela CD
Cu toată apăsarea restricțiilor poeta Mihaela CD a învins toate impedimentele și și-a realizat visele printr-o muncă asiduă, creând o lume a metaforei și a sensibilității nemărginite.Această carte”Născut pentru a fi (alt)cineva” este scrisă cu lacrimi de mare bucurie, la fel ca și celelalte cărți ale sale pe care le-a scris până acum și pe care am avut onoarea să le recenzez și care toate sunt nestemate literare pentru că vin din sufletul său curat,sunt scrise cu simțire și cu emoție și conțin mesaje pozitive, de speranță și de iubire către oameni.
Într-o lume din ce în ce mai frământată de probleme și tot mai dezacordată, în care omenirea întreagă este prigonită și debusolată, scriitoarea Mihaela CD își înmoaie tocul său în cerneala sufletului și aduce speranța în sufletul cititorilor, prin rânduri frumoase și pline de fericire și iubire.
Mihaela CD reprezintă un ideal literar al unui om, poet și scriitor care este sincer,natural și real, cuvintele sale scrise fiind pârghii ale sufletului său minunat și care prin demersul creator se îndreaptă către cititor.
Forța evocatoare a acestei cărți este în strânsă legătură cu harul poetic al Mihaelei CD, cu modestia, dăruirea și cu lumina aflată în același context cu generozitatea intelectuală rar întâlnită printre poeții și scriitorii de astăzi.
Niciodată nu vom ști cine a hotărât să ne naștem într-un anumit timp și să ne intersectăm cu oameni minunați într-o anumită perioadă a vieții noastre. Pentru că nimic nu este întâmplător în viață, poeta autoare Mihaela CD întruchipează binele și frumosul prin fapte reale și împărtășește trăiri frumoase cu semenii, prin cuvântul său care trebuie trimis și trebuie dat mai departe generațiilor viitoare.
Poeta Mihaela CD începe cartea ”Născut pentru a fi (alt)cineva” cu un aforism propriu : ”Nu lăsa pe nimeni să îți spună cine ești, tu știi cel mai bine” și cu un superb motto aparținând poetului Ion Minulescu:”Ce-am fost cândva, azi nu mai sunt…/Dar ce sunt azi îmi pare rău/Că n-am putut să fiu mereu /Acelaşi cântăreţ cu chip de Sfânt…”
În cuvântul editorului , jurnalistul și senior editorul Johnny Ciatlos Deak ne invită să pătrundem în secretele acestei minunate cărți care ne va ajuta să ne descoperim și să avem puterea și curajul de a ne schimba.
Cartea autoarei Mihaela CD ”Născut pentru a fi (alt)cineva”cuprinde 17 capitole, reflexiile,poeziile și enunțurile motivaționale din această carte sunt toate scrise în limba română și în limba engleză,iar fiecare aforism sau poem este însoțit de imagini semnificative, bine alese, ce amplifică expresia și sensul cuvintelor scrise.
În primul capitol denumit ”Exiști ” scriitoarea simte existența ei pe care o trăiește plenar și există simțind că trăiește, poeta se consideră o norocoasă că s-a născut iar pentru părinții care i-au dat viață zâmbetul său de copil este un miracol.
Nu contează unde s-a născut omul, important este să fie, să trăiască, să existe, chiar dacă această decizie aparține altcuiva, omul trebuie să-și caute menirea și rostul său pe pământ.
Prin faptul că există poeta și scriitoarea Mihaela CD, cu o personalitate deschisă, luminoasă și fără egoism, ea însăși reprezintă un miracol al vieții în care trăiește, unde trăiește și lângă cine trăiește.”Venit-am bucurie ca să dau/Și slovelor pustii să le dau nume”…” În țara unde multe turme pasc/Și unde râuri murmură aievea” …”Acolo-n leagănul cel strămoșesc/Fostu-mi-a dat să am noroc”…” Și-n mine clocotește uimirea/Când versurile în mine cresc” (Mă-ntrebam care-i menirea)
Pentru poeta Mihaela CD ”Cel mai frumos dar pe care ți l-a făcut Dumnezeu este viața” căci omul fără suflet este ca o vioară fără arcuș și foarte adevărat că primind viața numai Dumnezeu are dreptul să ți-o ia. Foarte frumos explică poeta Mihaela CD,că tu ca om respiri, trăiești, zâmbești și deci exiști iar acesta este un noroc.
În capitolul doi, ”De ce?” scriitoarea Mihaela CD ne pune în fața unor întrebări multiple cu o tentă filosofică care se nasc : ” De ce eu?/De ce aici?/ De ce acum?/De ce așa?”. Dacă ai primit șansa să exiști trebuie să îți duci la îndeplinire viața cu un scop anume, adică să ai un rost și un rol bine determinat pe pământ atât pentru tine ca și om cât și pentru ceilalți oameni iar faptele tale să fie de bine, să dăruiești binele ca să fii pentru cei din jurul tău o minune.
Să nu facem umbră pământului degeaba, ci să lăsăm generațiilor care vin ceva util, concret, verosimil și pertinent. Să dăruim fără să cerem nimic în schimb, să fim buni iar binele pe care-l dăm azi să se multiplice și mâine și poimâine căci viața trebuie să continue. ”Căci rolul nostru pe Pământ/ Ne este dat c-un scop precis”…” Avem un țel ce nu îl știm defel/Și-l căutăm atâta cât se poate !”(Întrebări)
În capitolul al treilea scriitoarea ne pune o altă întrebare tot cu o tentă filosofică ”Cine ești?” Răspunsul la această întrebare îl vom găsi într-o multitudine de aforisme care invită la autocunoaștere și analiză. Ești un cumul al felului în care te manifești, în viața ta, cu gândirea, logică, caracterul și temperamentul tău, ești un om, o entitate într-o societate în care interacționezi cu ceilalți dar depinde de capacitatea ta de exercițiu, de status, de capacitatea ta funcțională ca și individ cum relaționezi cu cei din jur la nivel de macrocosmos și microcosmos. Tu, omule ești special, ești o entitate unică între oameni, nu minți, nu imita, găsește rostul tău pe pământ.” Fii autentic și original !/Nu încerca să copiezi pe nimeni/Găsește-ți Identitatea proprie!/ Inspiră-te, dar nu imita!Întotdeauna copiile sunt considerate fake /iar originalul are valoare!” Rămâi mereu tu, fiindcă tu ești suma valorilor tale. Omul trebuie să aibă caracter, sa fie autentic, să aibă identitate proprie, pentru că doar el știe ce poate și cât poate. ”Nu lăsa pe alții să îți spună cine ești descoperă tu singur! Secretul se afla în tine doar trebuie să îl găsești!”căci ”Nimeni nu te cunoaște cum te cunoști tu”
În capitolul cu numărul patru, scriitoarea Mihaela CD ne invită să ne punem o nouă întrebare: ”Ce vrei?” Ca să știi ce vrei cu adevărat trebuie să gândești logic și rațional asupra a ceea ce vrei să-ți dezvolți ca și aptitudini în domeniul pe care vrei să-l abordezi, să devii un profesionist căci numai așa ajungi cu adevărat fericit.Bogăția ta ca om este viața sufletului tău și inima ta, cu ele ai libertatea să te manifești și să îți construiești viitorul.Omul cu adevărat fericit nu trebuie sa fie lacom, hoț, invidios și nici nu trebuie să urască, aceste sentimente negative dacă le nutrești nu au cum să te conducă spre fericire.Gândirea pozitivă, munca și altruismul înnobilează omul iar pentru a ajunge acolo unde dorești trebuie să ai curajul să riști, iar în aforismul său scriitoarea Mihaela CD explică foarte clar ” Riscă și încearcă!/Zboară spre noi înălțimi!/E șansa ta la fericire!”
În capitolul cinci, scriitoarea Mihaela CD ne invită să aflăm ce este ”Timpul”.Timpul vieții este scurt dar este de o valoare inestimabilă pentru că fiecare clipă trăită este unică și ireversibilă iar distanța de la naștere la moarte nu este știută de nimeni. Nu poți lăsa timpul să treacă la voia întâmplării, trebuie să îi dăm un sens timpului, să lucreze și să treacă în favoarea noastră, cu scopul de a deveni mai buni, fiindcă dacă lăsăm timpul să treacă fără să ne educăm fără să învățăm ceva este un timp pierdut degeaba. De la naștere noi mergem braț la braț cu timpul ce se scurge ca și nisipul din clepsidră, iar timpul pe măsură ce trece ne va scrie povestea în cartea vieții. ”Cine-ți măsoară timpul cât îl mai ai?/Cine învârte așa tare roata vieții ?/Ești la-nceput ori la sfârșit idee n-ai/Nu poți să cumperi elixirul tinereții”(Timpul)
Prezența noastră în timp și spațiu diferă de la individ la individ și este dată de bunul Dumnezeu care ne dăruiește fiecăruia timpul vieții noastre ce are un singur sens: înainte și o singură dată fiind o reacție ireversibilă pentru cel ce moare. ”Viața are un singur sens! ÎNAINTE!/Mergi cu capul sus și avansează cât poți tu!”Timpul este evaluat de poetă pe bună dreptate ca și o mare bogăție : ”Timpul este cea mai scumpă AVUȚIE!/Poți să cumperi orice dar nu poți cumpăra TIMP!” căci așa cum descrie în alt aforism: ”Bogătașii cred că pot cumpăra /cu banii lor orice! /În realitate ei pot /cumpăra frumusețe și avuții /dar nu pot cumpăra exact /ceea ce este mai important: /timp, iubire și sănătate!”
În capitolul șase scriitoarea Mihaela CD ne invitǎ sǎ citim despre ”Dorința de a te schimba” și sǎ aflǎm cǎ ni se poate întâmpla să nu fim pe drumul bun :” Uneori suntem pe un drum greșit însă șansa noastră stă tocmai în capacitatea de a realiza că nu suntem pe drumul care ne face fericiți!”
Tot timpul trebuie să vrei să te schimbi în bine, dar pentru asta trebuie să ai puterea de a te schimba încât să fii fericit cu schimbarea făcută. ”Pornit-ai pe un drum greșit/Și sensul vieții-i fără sens/Ai vrea să știi cum ai pășit /De ai ajuns pe contrasens?”… ”Dar inima-ți în piept se zbate/De îndoială ești aprig răpus”(Dorința schimbării)
Este important să fii capabil de autoanaliză, să gândești și să acționezi căci visele tale fără un suport hotărât rămân doar vise.Greșelile vieții costă, numai faptele bune rămân: ”Greșelile pe care le faci le poți ascunde de alții dar niciodată de tine însuți.”și de aceea scriitoarea ne îndeamnă: ”Fă numai fapte bune ca să nu ai nimic de regretat”.De aceea scriitoarea ne spune să cântărim bine: ”Ce ai de pierdut? /Ce ai de câștigat?/Pune în balanță și cântărește bine ceea ce ești acum și ceea ce crezi că te va face cu adevărat fericit”
În capitolul șapte, ”Nimeni”, autoarea cărții ”Născut pentru a fi (alt)cineva”încurajează cititorul să aibă încredere în propria simțire fără a ține cont de părerile celorlalți căci:” Nimeni nu plânge sau râde în locul tău!”… ”Nimeni nu ia palmele vieții în locul tău” și desigur că ”Nimeni nu poate trăi viața ta în locul tău”. Ceea ce simți știi doar tu și bunul Dumnezeu, cel care te însoțește pe drumul vieții și cel care ți-a dat viața: ”Simțirea ta n-o știe nimeni/ Doar tu și bunul Dumnezeu/Pantofii tăi nu-i poartă nimeni/ Bătut ești de-al tristeții alizeu” (Nimeni)
Tu ești singurul care ai să răspunzi direct pentru viața ta, pentru ceea ce faci,pentru cine ești,căci nimeni nu poate gândi în locul tău, deci ai incredere-n tine, în drumul tău, ai curaj și mergi înainte!”Nu privi înapoi! Viitorul este în față!”
În capitolul opt denumit ”Fericirea” autoarea Mihaela CD ne invită prin câteva întrebări de început să ne gândim la secretele fericirii:ce este, unde o găsim și de unde știm când o găsim.Răspunsurile la aceste întrebări vin tot prin autoanaliză și autocunoaștere căci așa cum spune autoarea ”Secretul fericirii îl porți în sufletul tău” Fericirea se dobândește cu inima și cu sufletul tău prin felul tău de a gândi, prin felul în care îți place să îți trăiești viața și prin felul tău de-a fi. Iubirea și fericirea îți luminează viața și îți fac sufletul și inima să vibreze dacă în jurul tău este pace și lumină.
Foarte frumos ne explică autoarea cum”Același cuvânt „Fericire” poate însemna altceva pentru o altă persoană: ”Pentru un părinte fericirea înseamnă bătăile inimii copilului său”, ”Pentru un bunic fericirea înseamnă retrăirea propriei tinereți prin luminița din ochii nepoțelului”,”Pentru un copil fericirea înseamnă îmbrățișarea protectoare a părintelui”, și cum fericirea poate fi exprimată în diverse feluri: ”Fericirea este roua de pe petalele unui trandafir ce ți-a fost dăruit de cineva drag”,” Fericirea înseamnă soare în suflet într-o zi ploioasă”.
Fericirea este un felinar al păcii, al dragostei, al iubirii, este natura, floare, recolta bogată, pâine caldă, dragostea familiei, mulțumire și împăcare.”Un vals al bucuriei dansează/ O inimă vie și-un suflet hoinar/ Iar în văzduh steluțe vibrează/ Și-aprind al fericirii felinar’ ‘(Fericirea, valsul bucuriei)
În capitolul nouă ”Lupta”, scriitoarea ne invită să credem în visele noastre și să luptăm pentru realizarea lor ”Lupta pentru visele tale, nimeni nu o va face în locul tău!” pentru că prima condiție ca să câștigi este să participi de aceea ” Înving doar cei care intră în luptă!”
Iubește-ți propria viață ca să te iubească și ea pe tine, ai curaj să zbori spre noi înălțimi, riscă lupta și învinge! Principiile care trebuie să stea la baza luptei tale cu viața să fie principiul iubirii și al păcii.
Viața este o luptă continuă și mai ales: ”Viața este o permanentă luptă în primul rând cu tine însuți!” de aceea autoarea spune în versuri minunate: ”O luptă este viața și totuși riscăm/ Alegem, culegem, plângem,cântăm/Înving numai cei care intră în luptă/Te-ntrebi cămașa-ti ieși-va ruptă.”(Lupta cu tine însuți) și ne invită să fim curajoși prin îndemnul:”Nu sta ca un spectator ce privește la propria viață!” și ”Iubește-te chiar și atunci când greșești” căci știm cu toții că după vreme rea vine vreme bună, totul este să avem răbdare și încredere: ”Orice furtună a vieții va trece la un moment dat păstrează-ți calmul”
În capitolul zece ”Răbdarea”, autoarea ne explică cât de importantă este răbdarea căci fără ea nu faci nimic, nu te grăbi și fă pași mici ca și furnica dar fii perseverent și ambițios și încet încet vei ajunge unde vrei tu.”Cu răbdare ceea ce este azi în viața ta colorat doar în alb și negru mâine poate fi viu colorat!”
Visele tale se vor materializa dacă ai răbdare, te antrenezi, te educi, căci merită efortul dacă ești perseverent cu multă răbdare și tenacitate vei ajunge la performanță! ”În vârf nu ajunge cel care fuge mai repede ci acela care are ambiție și perseverență și își dozează bine efortul !
Nerăbdarea poate să-ți fie un mare dușman, trebuie să îți temperezi ieșirile, trebuie să clădești cărămidă cu cărămidă pentru a avea o construcție solidă. ”Să ai răbdare nu înseamnă să numeri toți arborii dintr-o pădure ci să aștepți să crească”
Autoarea exemplifică în superbe versuri ce înseamnă să ai răbdare: ”O plantă cât de mică îți va crește/De o îngrijești și-o uzi cu răbdare/ Și-n timp util ea te și răsplătește/Cu roade îți va umple o căldare!(Răbdarea care trece marea)
În capitolul unsprezece ”Înțelepciunea” scriitoarea Mihaela CD ne explică faptul că”Înțelepciunea se dobândește în timp din experiențele de viață proprii și din experiențele altora” de aceea autoarea ne spune:” Ascultă și ia aminte”, ”Ascultă sfaturile celor mai bătrâni căci ei au trecut deja prin lupta ta ” și nu vorbi când nu trebuie, judecă mai întâi și nu te grăbi să arunci vorbe pe care apoi să le regreți.”Întotdeauna să analizezi înainte de a lua o decizie, nu după!”Analizează cu omenie faptele și lucrurile nevăzute de tine, ascultă și nu te avânta orbește să judeci și să dai verdicte pe care nu le stăpânești. Nu îți da cu părerea despre tot și despre toate, stai și analizează, ascultă cu răbdare, încearcă să înțelegi și apoi trage concluzii.” Nu îți călca pe valorile morale pentru o satisfacție de moment!”
Unui copil pentru a avea noblețe și omenie mai târziu îi trebuiesc transmise toate valorile la timp, de la vârste fragede pentru că acestea sunt vitale pentru o bună dezvoltare a gândirii și a omului înțelept de mai târziu”Experiențele de viață te conduc/Spre zămislitele valori curate/Și-nțelepciune-n gând aduc/Ștergându-ți visele necurate’ ‘(Înțelepciunea ta)
Fără valori morale sufletul rămâne gol, experiențele de viață sunt și ele valori dacă sunt adunate într-un cuget curat. Pune la loc de cinste lecțiile vieții, poveștile cu învățături de la bătrâni, îți vor servi pentru mai târziu ca și îndreptar pe drumul vieții. ”Înțeleptul nu își compromite niciodată valorile morale pentru că știe că odată pierdute sufletul rămâne gol”
În capitolul doisprezece denumit ”Credința” autoarea cărții ”Născut pentru a fi (alt)cineva” ne relevă faptul ca Dumnezeu ne-a creat cu un scop și îl vom afla la momentul potrivit dar indiferent care ne este menirea: ”Rolul nostru pe pământ este să facem bine!”
Privește roua dimineții și soarele pe cer ce se înalță pentru trăire, pentru viață, și crede și simte-l pe Dumnezeu în sufletul tău, în inima ta,căci credința este binele din sângele și trupul nostru care va învinge tot răul.
Dacă omul nu ar avea suflet ar fi doar un viețuitor, ar trăi fără să conștientizeze și fără să aibă emoții și simțire, dar ”Sufletul este esența ta, descoperă-ți sufletul prin credință!” Credința este cea care ne salvează sufletul de la infern, și ”Indiferent ce religie ai, crede în puterea divină!” și ”Chiar dacă nu poți opri toată răutatea din lume măcar nu o înmulți” pentru că noi nu suntem răspunzători pentru răul pe care-l fac alții dar suntem răspunzători pentru faptele noastre și dacă am primit un rău să dăm o lecție de bine, o lecție de iubire :Binele se răsplătește cu bine iar la rău se răspunde tot cu bine pentru că este singurul mod prin care se poate educa și se poate schimba mentalitatea!”
Este important să dăruim în jur frumusețe, bunătate și iubire căci ”Dumnezeu a creat florile pentru a bucura oamenii” iar noi să ajutăm pe cel care are nevoie nu pentru el și pentru a aștepta o răsplată ci pentru sufletul nostru” O mână pe care o întinzi la nevoie este un dar pe care îl faci sufletului tău și nu celuilalt!”
Puterea divină este ca o inimă nu putem renunța la ea dar putem ajuta , dărui, ierta și iubi căci este în puterea și în voința noastră să facem fapte bune care ne fac cinste și chiar ne definește pe toți de la naștere acest aspect divin în a face bine și a învinge răul din lume.”Împarte-n jurul tău doar bine/C-așa faci bine pe pământ/Crede în El și crede-n TINE/ Căci numai binele e sfânt !”(Credința-n bine)
În capitolul treisprezece autoarea Mihaela CD ne vorbește despre ”Puterea iubirii” care este imensă, un adevărat panaceu ”Iubirea învinge distanța și trece oceane” deci ”Nu subestima niciodată puterea și forța iubirii!”
Iubirea are rol vindecător, ea este cheia magică care deschide inimile înghețate,” Iubirea-i cheie magică în toate/ Chiar lacătele închise izbutește/Să le deschidă numaidecât poate/Și de-i întuneric, tot nimerește.”(Puterea iubirii)
Iubirea învinge răul și creează echilibru, frumusețe, bunătate și speranță, fiindcă iubirea atrage încrederea, liniștea, pacea și alină rănile sufletului create în timp. ”Puterea iubirii distruge orice bariere!”… ”Puterea iubirii vindecă rănile sufletului”… ”Puterea iubirii înnobilează!”
În capitolul patrusprezece ce poartă denumirea ”Miracole” aflăm că însăși existența ta pe pământ este un miracol ”Tu ești un miracol, Tu!” dar ” Ca să poți să înțelegi mai întăi trebuie să vrei să vezi!”, adică să vezi viața ca un miracol căci tot autoarea ne spune că ”Omul dispune de o forță interioară miraculoasă de care află numai la momentul oportun” pentru că în viață suntem puși în fața unor situații ce par fără ieșire uneori și după un timp realizăm că noi înșine am făcut miracolul, noi înșine am făcut schimbarea, cu gândul cel bun cu iubire, cu ambiție cu perseverență, cu credință! Astfel autoarea Mihaela CD leagă în acest capitol într-o împletire extraordinară toate învățămintele din celelalte capitole care vin să sublinieze și să întărească puterea schimbării pe care o avem în noi ”Orice este posibil dacă vrei cu adevărat! /Deciziile îți aparțin și tu hotărăști ce vrei cu adevărat” …”Important este să iei decizia bună să nu te pripești și să nu te lași !”
Toate aceste virtuți se aflau în noi și a trebuit să vină un moment în care să avem curajul să facem un pas ca să rezolvăm o problemă, atunci aflăm noi înșine că suntem capabili de ceva ce nu am fi crezut niciodată dar fiindcă am fost puși în fața unei situații fără ieșire, am încercat și am aflat ca noi deținem acest secret magic și unic în interiorul sufletului nostru. ”Schimbările din gânduri te seduc/Și-n fiecare zi în inimioară/Fiori de miracole îți produc/Căci n-ai crezut ca să apară ” (Miracolul e-n tine)
În capitolul cincisprezece ”Schimbă-te” ni se vorbește despre cum să ne schimbăm, așa cum o spune titlul.
Autoarea Mihaela CD subliniază și întărește în acest capitol că este important să avem curaj ”Ai curaj și schimbă-te” pentru că tu ești singurul care știe ce porți în suflet și ce îți dorești cu adevărat și dacă faci ceea ce nu îți place ai curajul să schimbi.”Simți că ți se întâmplă lucruri pozitive pe care ți le-ai dorit?” ai făcut încercări, ai cântărit, iar acum știi pe ce drum vrei să apuci dar nu ai făcut-o pentru că ți-a lipsit curajul, ”Ți-ai dorit vreodată să îți schimbi profesia sau poate ți-ai dorit să îți schimbi locul de muncă?” …”Ți-ai dorit să fii ALTCINEVA?” autoarea ne spune ” E timpul să încerci ce-ți place”
Niciodată nu e prea târziu să faci ceea ce-ți place, ai o singură viață și trăiește-o cu pasiune, nu îți urî viața pentru că faci o muncă care nu îți place,”E timpul să alegi ce-ți place/Și să muncești cu pasiune/ Că-i mare lucru azi a face/Menirea ce ți-e misiune!”(Curajul schimbării)
În viață apar mereu oportunități dar trebuie să le vezi și să le prinzi atunci când apar: ‘Vaporul vieții plin cu oportunități oprește în multe porturi depinde de tine dacă vrei să urci”
În capitolul șasesprezece denumit ”Altcineva” aflăm că totul în viață se face echilibrat și gândit așa cum fac acrobații pe sârmă.Copilul când este mic nu știe să-și țină echilibrul dar va dobândi acest lucru pe măsură ce crește și învață să meargă. Exact la fel spune autoarea că ”Mersul pe tocuri se învață, nu te naști cu el!”căci atunci ai satisfacție deplină și ești cu adevărat mulțumit când reușești singur:”Adevărata satisfacție în viață vine din lucrurile pe care le faci tu singur” deci acționează,adică așa cum spune autoarea:”Dă-ți voie să fii fericit!”
Oricât ai nega că ești nefericit poți păcăli pe oricine dar nu te poți păcăli pe tine însuți și mai devreme sau mai târziu vei suferi pentru că:”Fiecare om vede lucrurile prin ochii proprii, într-un anume fel, însă adevărul este unul singur!”
Crede-n tine și în forțele tale, ai curaj zâmbește des pentru că ”Zâmbetele pe care le oferi altora se vor reflecta în ochii și sufletul tău. Zâmbește cât mai des!”și folosește-te de toate darurile cu care natura te-a înzestrat, nu te lăsa copleșit de rău, de invidii, de dușmănii căci: ”Fiecare persoană are steaua proprie trebuie doar să creadă în ea și să o lase să strălucească!”
În capitolul șaptesprezece ”Ești cineva” care este ultimul capitol al acestei minunate cărți de aforisme ”Născut pentru a fi (alt)cineva” autoarea trage concluziile”Ai reușit!/Ți-ai găsit menirea!/Bucură-te de noul”TU” pentru că așa cum spune Mihaela CD ”Fericirea ta are forma inimii tale” căci tot ce ai adunat în suflet te reprezintă ”Valorile și calitățile pe care le ai dau frumusețea sufletului tău” iar ”Scena vieții îți aparține!Felicitări! Bucură-te!” Scena vieții este plină de flori acum dar drumul până la succes nu este întotdeauna cu flori ” N-a fost deloc ușor, dar tu ai mers/Desculț călcând pe durii bolovani/Iar șansa ți-a șoptit duios în vers/Printre castanii vieții roșcovani” (Eșticineva)
Dumnezeu i-a dat poetei Mihaela CD harul, șansa de a ne șopti duios în versuri,valoarea și calitatea sa de scriitor îi înfrumusețează sufletul iar cuvintele îi ies din inimă și parcă zboară, ”Veghează stele-nsuflețite sus din cer/ Și-n noapte mă trezesc fără să cer/ Cuvinte așezate-n rând pe-o sfoară/Din inimă îmi ies și parcă zboară” căci Universul i-a fixat destinul: ” Simt bucurie și amar deopotrivă/ Și cârma vieții mele-i în derivă/ Căci Universul mi-a fixat destinul/Ce-mi mângâie oftatul și pelinul” pentru că aceasta este menirea sa : ”Degeaba încercăm împotrivirea/ De sus din cer aceasta-mi-e menirea /Slovele bune ca să le împart/Cu ele răutatea lumii s-o despart”(Născut pentru a fi altcineva)
Cartea se încheie rotund, la fel cum a început cu un citat din Ion Minulescu ”Şi-azi, dacă sunt un chip de Sfânt,/Aşa m-a vrut, pesemne, Dumnezeu -/Să fiu tot altul… Şi să-l cânt mereu/Pe cel ce-am fost cândva, dar nu mai sunt…”
Doamna Mihaela CD, autoarea cărții ”Născut pentru a fi (alt)cineva”, transmite prin această minunată carte de aforisme și versuri un mesaj de bine spre toți cititorii, un mesaj spre o curățire sufletească și spre o bunătate a vieții. Poeta răscolește în inima cititorului sentimente și îl invită să se analizeze să se gândească și să scoată la lumină adevărul din toată bogăția lui umană.
Poeta Mihaela CD va rămâne mereu prezentă în inimile noastre și în inimile cititorilor pentru scrierile sale pline de iubire și de patos căci această scriitoare deosebit de talentată este o realitate și va rămâne o realitate în conștiința cititorilor prin calitate și profesionalism iar cărțile sale sunt și vor fi mereu o bogăție sufletească pentru orice cititor.
Cartea de aforisme ”Născut pentru a fi (alt)cineva” ne prezintă reflecții și aforisme cu valoare sentimentală, cu un puternic mesaj motivațional, menite să stârnească emoții puternice prin îmbinarea cu imaginile prezentate, prin reprezentările eului de grație divină la scara valorică ridicată prin personalizarea stilului ca o expresie individuală și specifică a scriitorului, pentru a fi receptate de cititori.
Fiecare gând al nostru este o energie de informație care prinde rădăcini căpătând contur prin cuvânt și formează o artă, arta scrisului și a cititului care îl eliberează pe cel care scrie, de povara gândului.Ce frumos și minunat este că poeta Mihaela CD scrie despre iubire căci iubirea este esențială în viața noastră și chiar eu însumi pledez pentru iubire ca o formă divină.
E firesc ca oamenii să scrie și să construiască dar puțini oameni ajung în centrul imaginației unde să se regăsească într-o activitate literară intensă precum este cea a scriitoarei Mihaela CD, pentru că este nevoie de mult curaj ca să creezi și trebuie să ai multă voință, iubire și încredere în tine și în scrisul tău de înaltă calitate,cu har și cu profesionalism reflectat în suflet și în cuvânt.
Respir paginile de inspirație ale cărții ”Născut pentru a fi (alt)cineva” plină de speranțe, de aspirații înalte, ce înnobilează ființa umană cu dăruire sufletească prin dăinuirea virtuților, această carte este deosebită prin conținut și prin caracterul său inedit.
În cartea de aforisme ”Născut pentru a fi (alt)cineva” a autoarei Mihaela CD, s-au contopit visurile unui ocean de gânduri, cu sufletul, cu inima, cu mintea, înălțând punți temeinice, cu rost luminos între iubitorii de cuvânt și născătorii de cuvânt.
Recomand cititorilor din întreaga lume această minunată carte de reflexii, versuri și enunțuri motivaționale, iar poetei Mihaela CD îi transmit mult succes cu mult respect și prețuire.
prof. Victor Manole
Membru al Ligii Scriitorilor Români
Membru al Asociației Poeților Mondiali
Membru al World Poets Association România
COMANDA CARTEA ”Născut pentru a fi (alt) cineva /Born to be someone (else)” CHIAR AZI SI VEI BENEFICIA DE TRANSPORT GRATUIT!
COMANDA cartile autoarei Mihaela CD
Mai citește:
Despre cartile autoarei Mihaela CD
Pictura și Art Design:Mihaela CD
COMANDA cartile autoarei Mihaela CD
Clubul GOLD- Ambasadorii culturali ai revistei noastre tiparite!
Salut Romanesc din Montreal *emisiunea ta de suflet *din 21 octombrie 2022!
Invitație de participare la revista numărul 11/2022
Cadoul tău pentru revista noastră la ceas aniversar- de 4 ani alături de voi!
DONEAZĂ ȘI TU PENTRU CAMPANIA 6 CĂRȚI ÎN BIBLIOTECILE DIN ROMANIA

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-FORMAT TIPĂRIT(softcover)
Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-este o carte bilingvă de aforisme, reflecții, versuri și enunțuri motivaționale ce poartă semnătura autoarei Mihaela CD. Imprimată full color conținând imagini extraordinare, cartea te va cuceri pe loc datorită pozitivismului pe care îl degajă. Autoarea va oferă gratuit un semn de carte și livrare gratuită pentru comenzile făcute înainte de 31 decembrie!Comandă acum cartea care te va ajuta să iți descoperi forțele ascunse!
55,00 CAD

Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-FORMAT ELECTRONIC(ebook pdf)
Născut pentru a fi (alt)cineva/Born to be someone(else)-este o carte bilingva de aforisme, reflecții, versuri și enunțuri motivaționale ce poartă semnătura autoarei Mihaela CD. Imprimata full color conținând imagini extraordinare, cartea te va cuceri pe loc datorită pozitivismului pe care îl degajă. Autoarea va oferă gratuit încă o carte( în format ebook-pdf) pentru toate comenzile făcute înainte de 31 decembrie!Comandă acum cartea care te va ajuta să iți descoperi forțele ascunse! MAI IEFTIN, MAI RAPID, MAI ECOLOGIC!
30,00 CAD
Felicitări amândoi!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
mulțumim mult!
ApreciazăApreciază