Prietenia adevǎratǎ  existǎ!

autor Mihaela CD

Prietenia adevǎratǎ  existǎ!

de Mihaela CD

Se spune că rudele ți le dă Dumnezeu iar prietenii ți-i alegi tu singur.Ei bine, așa am crezut și eu și  am fost de acord cu această sintagmă până acum vreo douăzeci de ani, când am emigrat în Canada și când mi-am dat seama  că pe unii prieteni ți-i dă tot Dumnezeu!Mai ales când ești în lumea mare  și nu ai cum să-i alegi, nici măcar să îi găsești între milioane de  oameni de zeci de naționalități.

Uitându-mă la retrospectiva celor două decenii trăite aici, la mii de kilometri depărtare de țara mamă,am ajuns la concluzia că nu există  nimic întâmplător pe lume, totul este plănuit de EL de undeva de SUS și face parte dintr-un întreg puzzle pe care îl vom observa numai dacă vom analiza retrospectiv anii trăiți, mai ales după ce am trecut de jumătatea vieții.Atunci vom înțelege că fiecare om pe care Dumnezeu ni l-a scos în cale a avut un rol, mai mult sau mai puțin important în viața noastră.

Există persoane care vin și pleacă întocmai ca și într-o gară, dar există și oameni care vin și rămân!De la fiecare vom avea de învățat câte ceva, pe unii îi vom ajuta, alții ne vor ajuta ei, unii ne vor iubi, alții ne vor răni sau ne vor trăda. Dar toate acestea se întâmplă sub privirea  atentă a divinității  care ne-a trasat deja drumul.

Avem de învățat lecții în viață, dar unii dintre noi nu  suntem conștienți de asta și persistăm în propriile erori la infinit. Și cum să înveți mai bine lecția umilinței, a căinței, a iertării sau a iubirii decât trecând tu însuți prin anumite  experiențe de viață?!

Omul a fost creat cu inteligență, creativitate, voință și liber arbitru, dar uneori alege căi greșite sau face lucruri greșite, iar aceste lecții au rolul de a ne corecta, de a ne face mai buni. Dacă privim prin prisma psihologică toate aceste  experiențe de viață  nu fac decât să ne întărească, să ne educe,să ne formeze și să ne transforme în persoane mai rezistente, mai empatice, mai înțelepte.

Pe unii oameni ți-i scoate Dumnezeu în  cale pentru a-ți fi prieteni și îngeri păzitori, pentru a te  ajuta, a-ți fi alături la bine și la greu. Unii dintre noi primim acest dar de la bunul Dumnezeu tocmai pentru că el ne cunoaște sufletul, alții  își petrec o viață pe acest pământ înconjurați de mulți oameni dar de niciun prieten adevărat.

Am întâlnit oameni care au venit și au rămas în viața mea de foarte mulți ani, fiindu-mi alături la bucurie și la necaz oferindu-mi o mână de ajutor când aveam mai mare nevoie de ea. Acești oameni se numesc prieteni adevărați, pentru că  sunt adevărați îngeri păzitori pe care i-am găsit din întâmplare,mi-au fost scoși în cale pur și simplu, nu i-am cunoscut, nu i-am ales din rândul unor cunoscuți.

Prietenia adevărată este o nestemată rară pe care nu toată lumea o găsește iar cei care o găsesc vor ști să o prețuiască! De la prietenii aceștia am învățat că durerea plânsă împreună apasă mai puțin dureros pe suflet, am învățat că a fi alături și a ajuta dezinteresat, fără să ai foloase sau garanții nu este un semn de slăbiciune ci un semn de încredere, un semn de iubire necondiționată și  mai ales un semn de prietenie.

Să avem încredere în prietenie dragii mei căci ea devine o comoară tot mai greu de găsit în zilele noastre, să ne bucurăm unii de alții și să nu uităm nicicând pe cei care la nevoie ne-au ajutat.Iar cei care încă mai căutați comoara vă spun doar atat: fiți voi comoara pentru cei din jurul vostru, fiți voi îngerii păzitori de  care semenii voștri au nevoie  și veți vedea cum lucrurile se schimbă!

Mihaela CD

COMANDA   CARTEA ”Născut pentru a fi (alt) cineva /Born to be someone (else)” CHIAR AZI  SI VEI BENEFICIA DE TRANSPORT GRATUIT!

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

 

7carti-web

Mai citește:

Despre cartile autoarei Mihaela CD

Profil Gold: Mihaela CD 

Creatii literare: Mihaela CD

Pictura și Art Design:Mihaela CD

COMANDA cartile autoarei Mihaela CD

Referinte critice: Mihaela CD

Clubul GOLD- Ambasadorii culturali ai revistei noastre tiparite!

Salut Romanesc din Montreal *emisiunea ta de suflet *din 21 octombrie 2022!

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

Cadoul tău pentru revista noastră la ceas aniversar- de 4 ani alături de voi!

Un mare proiect ce se naște dintr-o mare inima : 6 cărți noi pentru a fi donate la biblioteci -proiect al autoarei Mihaela CD

Ce mai e nou prin librărie?

DONEAZĂ  ȘI TU PENTRU CAMPANIA 6 CĂRȚI  ÎN BIBLIOTECILE DIN ROMANIA 

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

20,00 CAD

CADOU ABONAMENT REVISTA PERSONALIZAT

Fă-i cadou unui om drag un abonament la revista Poezii pentru sufletul meu în format tipărit   și noi ii vom trimite o felicitare  personalizată în numele dumneavoastră  împreună cu prima revistă. Ofertă valabilă până la 31 decembrie!

75,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.