Simpozion ,,1 Decembrie – Ziua Națională a României”

316683428_2071565033038482_3346186298532766729_n
29 noiembrie 2022
Simpozion ,,1 Decembrie – Ziua Națională a României”
,,Te salut, te iubesc și te respect, România!”.
Locație – Cercul Militar Baia Mare
,,100 de ani de la moartea Leului de la Șișesti”.
Au luat cuvântul oameni de cultură, militari, profesori universitari. Nu neapărat în ordinea asta: comandantul garnizoanei, prefectul județului, col. (rz.) dr. Mircea Fechete, col. (rz.) Gavril Costin, prof. dr. Ilie Gherheș,
Printre invitați am observat prezența lui pr. Casian, pr. stareț Varlaam, col. Gavril Babiciu, col. Romică Breban, col. Ioan Ceterchi, general Ioan Pop, Valer Opriș, Gheorghe Pârja, Milian Oros, Mircea Tetiș (primar de Șișești), Claudiu Pintican, Teodor Ardelean, Ștefan Vișovan, Radu Botiș, Iacob Oniga, Gelu Dragoș, Gabriel Stan, Ștefan Selek, Eugen Indre,
O manifestare, prin excelență, de înaltă valoare.
– Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala Maramureș;
– Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala ,,Pintea Viteazu”, Maramureș;
– Radu Botiș, face un scurt rezumat al celei mai proaspete apariții editoriale – revista ,,Mărturii maramureșene”, apoi ne dăruie câteva din cele mai profunde poeme.
Cu siguranța voi reveni asupra textului cu alte amănunte de interes.
S-au acordat ,,Diplome de Excelență” și Placheta aniversară ,,Vasile Lucaciu”.
S-a prezentat un fragment din legea 77/2022, privind declararea ca Erou Național, a ,,Leului de la Șișesti” – Vasile Lucaciu.
– prezentare volum ,,Vasile Lucaciu (1852- 1922) – Erou Național”, o activitate literară moderată de prof. dr. Teodor Ardelean. Centenar.
– cuvânt al conf. univ. dr. Ștefan Vișovan – despre volumul lansat – Centenar Vasile Lucaciu, iar în final col. (rtg.) Gavril Babiciu, și-a exprimat mulțumirile, vizibil emoționat, celor care l-au susținut și sprijinit în acest demers literar – printre care, amintesc pe Zaharia Bledea, Claudiu Pintican, Marius Roman, Ștefan Groza (sculptura din lemn Vasile Lucaciu), Pop Alexandru – jurnalul filatelic MM.
– col. (rz.) Iacob Oniga, ne-a oferit un crâmpei de suflet, un recital de excepție.
– Corul ,,Armonia Chioreană”, din Ciolt, dirijor Eugen Indre, ne-au încântat cu câteva cântece patriotice și două colinde. Felicitări pentru evoluția scenică. Succes în activitatea culturală pe care o desfășurați. Drumurile dumneavoastră să fie ocrotite de Bunul și Dreptul Dumnezeu. Doamne ajută! Pentru evoluția scenică și pentru momentul oferit au fost distinși cu ,,Diplomă de excelență” și o Plachetă aniversară, meritată, din partea Asociației.
– Maria Silvia Breban, ne-a oferit un recital de excepție. Emoțiile au fost evidente. Fără doar și poate, Maria Silvia Breban, promite. Este deja celebră, dar cu siguranță are în fața a impresionantă activitate culturală. Eleva, și-a deschis deja drumul spre sufletele noastre. Mândru că este din Chiuzbaia, satul cu puternice rădăcini în tradiție și autenticitate. Ne-a dăruit, printre altele: ,,Balada lui Pintea”, ,,Andante”. Felicitări, Maria Silvia Breban! Ești o mândrie pentru noi. Ești un exemplu de om puternic. Felicitări, părinților care te-au susținut și te-au sprijinit mereu. ,,Diploma de excelență” și ,,Placheta aniversară – Vasile Lucaciu”, sunt meritate, pe drept. Vivat, fam. Breban!
 
 
 

Globart -antologie de artă în imagini (Softcover)

Antologia Globart de artă în imagini este un album al artiștilor contemporani români de pretutindeni, ce adună în cele 198 de paginile ale sale, pictură, mozaic, fotografie artistică, icoane pe sticlă sau pe lemn, icoane din mărgele și pictură digitală, creații aparținând celor 17 artiști cuprinși. Imprimată full color pe hârtie de cea mai bună calitate, antologia este acoperită cu jachetă de protecție. Comandă ACUM această bijuterie de artă! Stoc limitat!

125,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.