Aurelia Oanca-POPAS PRINTRE CUVINTE-cronica ”Prin ochii mei”

281531668_1033770460593957_4881394698650127676_n

POPAS PRINTRE CUVINTE

cronica la  ”Prin ochii mei”

Unul dintre darurile supreme făcute omului, este cuvântul. Cu el putem lumina mintea și inima, putem bucura, putem răni. De multe ori aceste răni nu se vindecă niciodată, chiar dacă încerci să uiți acele cuvinte, ele au lovit și poate au distrus un suflet, o poveste frumoasă, etc.

Eu însă nu voi folosi arma-cuvânt ci voi prezenta cuvântul-doctor, cuvântul frumos, cuvântul-creație.

„A sosit poștașul” așa cum spune autoarea volumului „Prin ochii mei”, Mihaela CD. Am primit și eu darurile trimise de autoare prin Iulia, prietenă de suflet a Mihaelei. Neobosita scriitoare, jurnalistă, eseistă, poetă și toate formele în care slujește cuvântul, prin acest volum ne poartă prin emoțiile ei atunci când poștașul îi aduce un colet cu volume sau reviste ale scriitorilor de peste ocean, din țara în care a văzut lumina zile, unde și-a plimbat pașii copilăriei și adolescenței, România.

Bucuria produsă de fiecare plic sau colet, este prezentată într-un serial =cu poștașul=.

Fiecare pachet este prezentat în amănunțime, pentru a mulțumi în acest fel creatorilor de frumos și gestului de a-i dărui cărțile sau revistele în care a fost publicată creația Mihaelei CD, dar și volumele de autor, dăruite cu mult drag.

Autoarea prezintă prin recenzii pertinente cărțile mai multor autor români din țară și nu numai. Cartea „Simfonia culorilor” a Gabrielei Raucă ne prezintă o autoare care folosește un „limbaj cald și duios prin care transmite un mesaj de iubire cititorilor.

Cărțile autoarei Mara-Popescu Vasilica sunt de asemenea prezentate prin cronici ample de către Mihaela CD: Dragostea nu are vârstă (Paula, împlinire târzie), „În căutarea fericirii (Vanda, între dorință și rațiune), „Arta folosirii imaginilor cu valoare de simbol ( Nora în căutarea identității), „Trădarea sufletului prin compromisurile vieții” ( Străinii), „Gustul binelui pe buze” ( Ursula, o mamă judecată de copii), etc.

„Lăcrimioara Iva: înțelepciune artistică într-un suflet de copil” este o prezentare a activității și creației Lăcrimioarei Iva prin ochii cititorului Mihaela CD.

„Lecție de iubire adevărată” cronică la romanul „Caruselul”, autor Aurelia Oancă, este prezentată ca un medicament de care avem nevoie în aceste vremuri tulburi, ireale și parcă bolnăvicioase.

„Ștefan Doroftei Doimăneanu, poetul simfoniilor sufletului” este poetul care poartă în suflet harul rapsodiei necuvintelor, care printr-o strălucită armonie cu Universul, orchestrează poetic simfoniile sufletului.

„Scrisori de peste ziduri” autor Lucian Dumbravă este prezentat cu realism de Mihaela CD: „Romanul este o pleiadă de emoții și chiar de dureri fizice, psihice, spirituale și uneori filozofice.

„DRUMUL SPRE LIBERTATE„este un subtitlu în care sunt prezentate episoadele revoltei camionorilor și nu numai, pentru recâștigarea libertăților pe care o mână de oameni fără suflet și fără Dumnezeu le vor închise între ziduri negre. Încercarea de a trezi omenirea și a conștientizării ei, despre pericolul care ne paște pe toți. Acești eroi care au stat pe baricade la -25, -32 de grade, au dus lupta pentru noi toți.

AURELIA OANCAÎn ultima parte a volumului „Prin ochii mei” autoarea prezintă impresii, cronici, fragmente din articolele scrise de diferiți autori și jurnaliști asupra creației Mihaelei CD, o scriitoare puternic ancorată în realitățile vieții, uneori de o sensibilitate debordantă, alteori tăioasă ca o spadă.

Mihaela CD este un creator de frumos, atât prin cuvânt cât și prin culoare.

Felicitări

și mult succes, Mihaela CD pe acest drum miraculos al CUVÂNTULUI!

AURELIA OANCĂ

 

 

Mai citește: 

Scriitoarea Mihaela CD laureata a festivalului ”Fericirea -Vis Nepământean” la secțiunile: poezie și proză poetică

GABRIELA RAUCA ne invita la emisiunea sa : SIMFONIA CULORILOR la RADIO PRODIASPORA!

In curând va fi tipărită revista de colectie cu nr 9/2022

A aparut videoclipul volumului 2 al antologiei GALAXY

Poeţii nu mor niciodată

Silvia Mihalachi *UN GÂND FRUMOS-Impresii Revista de colectie PPSM nr 8/2022

Fericirea stă ascunsă în zâmbete

Ce mai e nou prin librărie?

Revista TIPARITA nr 8/2022 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 8 al revistei Poezii pentru sufletul meu, cu numai 20 CAD .De o calitate excepțională imprimata color revista de colecție Poezii pentru sufletul meu este o revista trimestriala de literatura, arta și cultura ce iți aduce frumosul în suflet.

20,00 CAD

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare TIPĂRITĂ(softcover)

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare -autori români contemporani, este un dans al constelaţiilor cuvântului, plămădit din lutul iubirii eterne, într-o coregrafie unică cu tematica universală. In cele 384 PAGINI cuprinde 42 de scriitori contemporani. Transportul este inclus, livrare oriunde în lume! OFERTA LIMITATA!

35,00 EUR

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Un gând despre „Aurelia Oanca-POPAS PRINTRE CUVINTE-cronica ”Prin ochii mei”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.