MIHAELA CD *ARTIZANA METAFORELOR TRĂITE-recenzie CUVINTE CU PARFUM DE SCORȚIȘOARĂ de L. Moldovan

 

 22 - Copy

 

ARTIZANA METAFORELOR TRĂITE

După succesul răsunător pe care l-a avut cartea sa ”O carte a cărților scriitorului Al. Florin Țene: Însemnări literare” ,îndrăgita scriitoare de pe plaiuri mureșene, doamna Liliana Moldovan ne surprinde din nou  de această dată cu o carte de proză scurtă cu un titlu aromat: CUVINTE CU PARFUM DE SCORȚIȘOARĂ, o carte ce cuprinde ”eșantioane dintr-un intim parcurs sentimental ”.

Cartea a fost publicată la editura Ecou Transilvan din Cluj Napoca în februarie 2023 și  începe cu un motto deosebit al lui Paulo Coelho:”Ar fi vrut să fie ca un vas în care marea Iubire să vină să își așeze florile și fructele sale. Și unde apa vie să le păstreze ca și cum ar fi fost proaspăt culese, gata să fie oferite cui avea curaj – exact, cuvântul potrivit era CURAJ – să le ia.” (Paulo Coelho)

Iubirea este cel mai nobil sentiment care există! Din iubire am fost creați ca să dăruim la rândul nostru iubire. Sentimentele și emoțiile simțite care ne fac să vibrăm pe scara adevărului trăit înalță și purifică chiar dacă ele sunt trăite poate o singură dată în viață. O iubire adevărată nu se uită niciodată, ea rămâne încrustată  în cutiuța de comori a sufletului!

La fel s-a întâmplat și cu scriitoarea Liliana Moldovan care a gustat din potirul de argint al iubirii sincere, fermecătoare și nealterate,și care,iată a decis să  îmbrace în haina brodată a prozei scurte aceste minunate sentimente trăite atât de intens și de firesc.

Autoarea  valsează elegant pe valurile iubirii într-un stil propriu, elevat și rafinat, pășind foarte delicat, în vârful degetelor, printre amintiri încărcate de cuvinte tandre și emoții puternice.Cuvintele sunt alese atent, fiecare slovă mângâie precum un fular de mătase trecut peste suflet. O artizană desăvârșită a metaforei ce știe să așeze aceste bijuterii și în proză nu doar în poezie.Harul autoarei este indubitabil un dar prețios de la Dumnezeu.

Creația literară este o artă iar  scriitoarea  Liliana Moldovan  dezvoltă și înfrumusețează fiecare cuvânt pe care-l folosește în așa fel încât să ne bucure inima, să ne îmbogățească imaginația și să ne lumineze sufletul. O scriitură de excepție ce poartă în ea amprenta galantă a dăruirii complete și o infinită bucurie a  actului creator ce se lasă simțită dincolo de paginile scrise.  

330476821_2985593364908578_4849758626542513524_nAtunci când iubești lumea din jur este minunată viața este mai frumoasă, frunzele florile,  iarba toate zâmbesc și vibrează alături de tine”În iubire nimeni nu-i mic. […] Un fir de iarbă devine punctul de sprijin al cedrului”.(Victor Hugo) Ochii îndrăgostiților văd înzeit frumosul din  lume iar locul ce a fost martor al iubirii devine templul dragostei, palatul de diamant unde se desăvârșește iubirea, descrierile autoarei sunt superbe, valurile, marea, plaja, hoteluri de 5 stele, orașe minunate  încărcate de istorie și țări străine, toate au un farmec aparte pentru că  sunt  părtașe iubirii. O poveste de iubire în care iată autoarea a înserat și  cărțile, și biblioteca ca  loc de suflet pentru  îndrăgostiți.

Pentru  a da o strălucire eclatantă  poveștii de iubire,autoarea intercalează printre rândurile pline de lirism versuri pudrate cu sentimente, cu arome fine și parfum  de scorțișoară, pentru a fi mângâiate de ochii  cititorului avid de lectură.

Fericirea este un carusel amețitor care te învârte și te poartă pe cele mai înalte culmi ale împlinirii sufletești. Petalele iubirii  nu le poți culege decât trăind iubirea plenar fie că este o eternitate sau o singură zi.”O zi este o eternitate în miniatură”.(Ralph Waldo Emerson)

 Frumoasa poveste de dragoste  din cartea CUVINTE CU PARFUM DE SCORȚIȘOARĂ poate fi povestea  fiecăruia dintre noi, în viața prezentă, într-o viață trecută sau viitoare.Esența este să nu  renunțăm  să credem în iubire, să nu ne pierdem speranța, dragostea adevărată există trebuie doar să o căutăm!

Sincere felicitări stimatei scriitoare Liliana Moldovan, așteptăm cu mult interes viitoarele publicații.

 

 

Mihaela CD

    Membru TWUC, LSR, WPAC

Mai citește: 

Eroul de la Ottawa Csaba Vizi bătut și încătușat de politie – partea 1

Aurelia Oancă -DIN ZBOR DE FLUTURI

Recuperarea biografiilor „mărturisitorilor” în „NEÎNFRÂNȚII – Reeducarea de la Aiud” de Ionuț Țene

Johnny Ciatlos Deak câștigă PREMIUL LIGII SCRIITORILOR  DIN ROMÂNIA ” CARTEA DE ANTOLOGIE SI CULTIVARE A VALORILOR LITERARE 2022” cu volumele GALAXY  editura GLOBART UNIVERSUM! 

Aurelia Oancă- A SCRIE, A CITI, A TRANSMITE… *Postfață PRIN ROUA GÂNDURILOR

Descoperind  bulgǎrele de luminǎ Mihaela CD -despre ”O CARTE A CĂRȚILOR SCRIITORULUI AL. FLORIN

ȚENE”

Ce mai e nou prin librărie?

Camelia Florescu și Bela Andrași pe podiumul festivalului CRIZANTEMA DE ARGINT- CHISINAU 2023

Invitație de participare la antologiile tematice ”ÎMPREUNĂ” editura GLOBART UNIVERSUM *Montreal 2023

 

 

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Pachet TRIO LOVE-format TIPĂRIT (softcover)

Pachet TRIO LOVE este un pachet de 3 volume de poezii romantice :PAȘI DE CATIFEA, DIALOG PESTE OCEAN și IUBEȘTE-MA ÎN FIECARE ANOTIMP, însumând 700 de pagini în care veți pluti pe valul iubirii bucurându-va privirea cu imagini și picturi color care îmbogățesc trăirea. Comanda acum la preț promoțional pachetul TRIO LOVE la 95$ (Preț întreg 105$) și veți primi gratuit trei semne de carte din partea autoarei

95,00 CAD

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare TIPĂRITĂ(softcover)

GALAXY -VOLUMUL 1-antologie de ecouri literare -autori români contemporani, este un dans al constelaţiilor cuvântului, plămădit din lutul iubirii eterne, într-o coregrafie unică cu tematica universală. In cele 384 PAGINI cuprinde 42 de scriitori contemporani. Transportul este inclus, livrare oriunde în lume! OFERTA LIMITATA!

35,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.