ANA MUNTEANU DRĂGHICI*FLORI ȘI POVEȘTI CU SURPRIZE-BUCURII, PENTRU MAME ȘI COPII!

ana munteanu draghici

 

FLORI ȘI POVEȘTI CU SURPRIZE

 

-BUCURII, PENTRU MAME ȘI COPII!

 
Aș vrea să-ți dăruiesc o floare
Cu petale vorbitoare…
Să-ți șoptrască fiecare
De iubirea mea cea mare!
 
O dimineață senină a Zilei de 5 Martie a anului 2023!
La Centrul Comunitar ,,ROCO” Chicago, Illinois, ne așteaptă gingașele petale ale primăverii, copiii!
Ca răspuns a invitației doamnei Iulia Burci
talentată și activă colaboratoare a vetrei românești din chiar inima metropolei Chicago, dar și a noastră, iată am ajuns la locul de sărbătorire a Zilei Internaționale a Femeii!
Postăre ilustrând lumea de primăvară a copilăriei au întregit ambientul primitor al locației prin osârdia aceleiași Iulia.
Organizatoarea gazdă, Cristina a prezentat conținutul programului precum și persoanele participante. Organizatoarele ne-au înconjurat cu multă căldură sufletească, flori și prietenie.
Așezați pe scăunele sau pe machetă, copiii așteptau în jurul Iuliei să înceapă povestea. Părinții și bunicii erau și ei în așteptare. Lectura poveștii a fost plăcută, accesibilă copiilor și însoțită pe alocuri de dialog cu aceștia, spre a-i ajuta să conștientizeze conținutul de idei și sentimente. Povestea a fost una cu benefice valențe educative.
După prezentarea plină de suflet pe care ne-a făcut-o Iulia, am avut parte de comunicare prin intermediul poeziei și eu împreună cu fiica mea Ligia.Ana.
Le-am relatat acestor minunați spectatori geneza poeziei ,, O Floare pentru mama” creată special pentru Ligia Ana, pe când era de vârsta unora dintre ei.
Au fost plăcut surprinși să afle că Ligia Ana e chiar darul de ziua mea., pentru că ne-am născut în aceeași zi și lună.
Am recitat în dialog cu Ligia Ana poezia cu petale vorbitoare. Am propus copiilor să coloreze imaginea florii care însoțește poezia.
I-am asigurat pe copii că bunica și Scufița Roșie sunt în viață, chiar dacă în poveste își face apariția și lupul…Atât ea cât și bunica au fost salvate de vanător….
Am versificat povestea lui Charles Peraullt intervenind în poveste cu elemente hazlii, pentru a răspunde cerințelor specifice copiilor de vârstă preșcolară și școlarilor din ciclul primar.
Lectura Scutiței Roșii.în versuri, a realizat-o Ligia Ana Grindeanu, cu o intonație expresivă si un timbru al vocii suav care a atras atenția în mod plăcut copiilor spectatori, dar și aparținătorilor acestora.
Cartea este prevăzută cu ilustrații realizate de Cati Drăgan.
Am dăruit cartea SCUFIȚA ROȘIE, cu autograf, bibliotecii din dotarea așezământului ,,ROCO”
Ne-am bucurat să respirăm candoarea și bucuria din privirea copiilor instruiți și în spirit românesc, chiar dacă le e dat să trăiască pe pământ străin.
Am admirat îndemănarea lor privind confecționarea unor suveniri ca dar pentru mame, dar și îndrumarea atentă a coordonatoarei de proiect Iulia,cât și a părinților și bunicilor prezenți.
În timp ce mânunțele lor dibace alergau pe conturul modelelor împodobindu-le cu mărgeluțe și alte elemente decorative, povestea Scufița Roșie se derula, pe sidiul din dotarea cărții, pe fond muzical, unde s-au întâlnit din nou cu vocea Ligiei.
Am primit si noi mărțișoare în dar de la copii și le purtăm cu drag chiar în dreptul inimii!
Imaginile desfășurării acestei activități dedicate mamelor și copiilor, au fost surprinse, cu vădite abilități artistice, de către Marius, fotograful venit la fața locului.
Și ca la orice casă de români, ospitalitatea n-a lipsit.
Un sponsor binevoitor a oferit pâine, diverse preparate, delicioase prăjituri. N-au lipsit nici răcoritoarele și fructele.
Cel mai mare dar, pe care l-a oferit această dimineață de primăvară, a fost și rămâne hrana spirituală! Petale de gingășie, dor, duioșie, au înflorit în sufletele celor adunați în dimineața primăverii, în care a înflorit O FLOARE PENTRU MAMA!
 
ANA MUNTEANU DRĂGHICI
Chicago, 5 Martie 2023
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

PRIN OCHII MEI -format TIPĂRIT (softcover)

PRIN OCHII MEI este o carte de proza, eseuri, articole și cronici literare. Cartea este tipărita color si conține 242 de pagini. In aceasta carte scriitoarea Mihaela CD va invita sa priviți lumea prin ochii ei. Primele 100 cărți vor beneficia de transport gratuit ! Comanda acum cartea Prin ochii mei în format tipărit și primești și un semn de carte gratuit!

35,00 CAD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.