Camelia Florescu și Bela Andrași pe podiumul festivalului CRIZANTEMA DE ARGINT- CHISINAU 2023

332884058_1328924721017005_3283949497608894380_n
 

Camelia Florescu și Bela Andrași pe podiumul festivalului CRIZANTEMA DE ARGINT- CHISINAU 2023

CRIZANTEMA DE ARGINT – EDIȚIA a XXVI-A

Binecunoscuta și talentata  interpreta Camelia Florescu este colega noastră de redacție a  revistei ”Poezii pentru sufletul meu’ fiind’ șef al  departamentului ” ROMANI DE SUCCES” și  realizând interviuri inedite și captivante cu români de succes.Talentul său nu se  oprește doar la scris fiind și un extraordinar poet, compozitor,  interpret de muzică ușoară dar și  realizator al emisiunii  Sens Giratoriu  la Radio PRODIASPORA. In toate aceste activități,  Camelia pune multa munca și mult suflet, nu lasă lucrurile niciodată la voia întâmplării, fiind extrem de exigenta si  perseverenta, cu o forță de creație și o ambiție greu de egalat.Camelia  Florescu nu se dezice nici de această dată, confirmând că este ea însăși unul dintre ROMANII DE SUCCES și  categoric  NU-I O FATA  CA ORICARE!  
Minunatul rezultat obținut la festivalul Crizantema de Agint, din capitala moldavă  editia 26 este PREMIUL DOI la  secțiunea Creație. Aceasta veste extraordinara  ne aduce tuturor mare bucurie și mândrie și o felicităm din toată  inima ! 
Purtând nume de floare,fiind parcă predestinat acestui festival al  romanței și el cu nume de floare, artista Camelia Florescu, poetă , interpretă și  compozitoare, este  dăruită de Dumnezeu cu  harul creației, al  atingerii sufletului cu sentimente divine ce izvorăsc din versurile, glasul și  melodiile sale.Rar ne este dat să vedem atâtea talente într-un singur om  și  o atât de magnifică corelare  intre glas, vers, muzică și interpretare! Romanța  ii era predestinată! Timbrul vocii, căldura din glas, forța cu care interpretează și  capacitatea de transmitere a trăirii  spre ascultători, toate o recomandă (și)  pentru  romanță! Melodia  care i-a adus  gloria la CRIZANTEMA DE ARGINT  și a așezat-o  pe podiumul câștigătorilor se numește : CARUSELUL VIEȚII ,fiind vorba de povestea  vieții  sale, la care  ea semnează și muzica și textul.  
Co-echipierul său,  partenerul  de creație, binecunoscutul compozitor  al Văii Jiului, nume cu rezonantă în tagma  compozitorilor din muzica românească, care  semnează compoziția   la multe dintre melodiile  Cameliei Florescu ,  compozitorul Bela Andrași din  Lupeni, a fost  deasemenea unul dintre fericiții câștigători  fiindu-i decernat   Premiul Special al Uniunii Muzicologilor  Moldoveni  pentru melodia  DOI COCORI, interpretată de Cristina Beldean-Mosutan., versuri Camelia Florescu. La secțiunea de interpretare  Cristina Beldean-Mosutan  a obținut locul 1.
Ne bucuram din suflet pentru  aceste frumoase premii și din partea revistei Poezii pentru sufletul meu  va spunem: 

FELICITĂRI  CAMELIA FLORESCU! FELICITĂRI  BELA ANDRAȘI! FELICITARI  CRISTINA BELDEAN- MOSUTAN ! 

Gala Laureaţilor Festivalului – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Argint”, ediția a XXVI-a, eveniment organizat tradițional de Primăria municipiului Chișinău.
Concursul s-a desfășurat în perioada 22 – 24 februarie.
Timp de două zile, 18 participanți din România și Republica Moldova au concurat la două categorii, Secțiunea Creație și Secțiunea Interpretare.
La Gala Laureaților, interpreții au fost acompaniați de Orchestra de muzică populară ,,Folclor”, dirijor Petre Neamțu și Orchestra de muzică populară ,,Mugurel”, dirijor Ion Dascăl.
 Felicitări celor 10 câştigători  evaluați de juriu şi  care au primit diplome de participare şi premii băneşti.
⁃ Premianții au fost
▶️⁃ SECȚIUNEA INTERPRETARE
1. Premiul Mare – Dragalina MIGALATIEV (Republica Moldova)
2. Premiul I – Cristina BELDEAN (România)
Ana CEBOTARI (România / Republica Moldova)
3. Premiul II – Ionela MIRICA – MARDARE (România)
4. Premiul III – Valentino DONICA (Republica Moldova)
5. Premiul Special al UMM – Aureliu IGNAT (Republica Moldova)
6. Premiul Special al Primăriei mun. Chișinău –
Aurel NIAMȚU (România)
▶️⁃ SECȚIUNEA CREAȚIE
1. Premiul I – Stelian COMAN (România)
Petre Marcel VÂRLAN (România)
2. Premiul II – Camelia FLORESCU (România)
3. Premiul III – Liuba PROCOPII (Republica Moldova)
Marcel MORĂRESCU (România)
4. Premiul Special al UMM:
Bela ANDRAȘI (România)
Scopul Festivalului – Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței ,,Crizantema de Argint” este de a valorifica şi revitaliza romanţa, a promova interpreţii şi creatorii de romanţă, dar şi a populariza creaţiile de gen, semnate de autorii contemporani.
FELICITĂRI TUTUROR! 
 

 

332608536_770276830711893_5727460077339275574_n
 
Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Consiliului municipal Chișinău anunță organizarea Festivalului- Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței ,,Crizantema de Argint”, ediția a XXVI-a.
Festivalul este organizat în scopul valorificarii şi revitalizării romanţei ca gen muzical, sprijinirea interpreţilor şi creatorilor de romanţă, popularizării creaţiilor de gen, semnate de autorii contemporani.
🎼În cadrul Festivalului, Secțiunea Creație va fi susținută de către Orchestra de muzică populară ,,Folclor”, dirijor Petre Neamțu, iar Secțiunea Interpretare va fi susținută de către Orchestra de muzică populară ,,Mugurel”, dirijor Ion Dascăl.
A II etapă a Festivalului – Concurs constă din:
📌 Concursul final: 22 – 23 februarie 2023, ora 18:00, (Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16).
📌 Gala premiilor: 24 februarie 2023, ora 18:00, în cadrul căruia vor participa laureaţii ediţiei a XXVI-a și invitații în recital, (Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16).
Organizatorii vor oferi premii băneşti, menţiuni, premii speciale şi diplome de participare.
– PREMIUL MARE – 15000
– Secțiunea intrepretare
Premiul I – 10000
Premiul II – 7000
Premiul III – 5000
Menţiuni
– Secțiunea de creație
Premiul I – 10000
Premiul II – 7000
Premiul III – 5000
Menţiuni
Intrarea este liberă!

 

MAI CITESTE:

PARFUM DE CRIZANTEME

Crizanteme la Craiova-Concertul “Tinerețea Romanței”…

COMUNICAT DE PRESĂ-festivalul Crizantema de aur 2022

PRESELECŢII REGIONALE PENTRU CONCURSUL DE INTERPRETARE festivalul Crizantema de aur 2022

REGULAMENTULFestivalului – concurs Național de Interpretare și Creație a Romanței„Crizantema de Aur“ — Târgoviște, Româniaediția a 55-a, 20-22 octombrie 2022

Toamnă cu parfum de romanță – Festivalul Crizantema de Aur- ediția 54 -Târgoviște.

Invitație de participare la antologiile tematice ”ÎMPREUNĂ” editura GLOBART UNIVERSUM *Montreal 2023

Invitație de participare la revista numărul 11/2022

 
 

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.