Prezența spectatorilor la seara literar muzicală din ziua de 6 Mai a anului 2003, a confirmat faptul că au,, primit invitațiile / Scrise de mână/ Cu cerneală albastră/ Înmuiată în destin.”
Participanții la spectacol au dovedit o implicare interactivă în împlinireal privind semnele comunicării între emițător și receptor.
Au evoluat poeții, cantautorii, interpreții vocali și instrumentali ai artelor ,, la taifas cu iubirile muze”
,,Piesa muzicală ,, Bardul din Mircești” a fost de natură să ridice spiritul românesc, vrednic urmaș al regelui poeziei Vasile Alecsandri!
Primăvara la ea acasă în natură și în sufletul celor pătrunși de mesajul darului muzical ,, PRIMĂVARA” oferit cu virtuozitate de solistica lui Cătălin Lari și acompaniat pe măsură.
,, Odă viorii” aduce și poeta Ligia Ana Grindeanu prin creația sa cu același nume.
Cântecul,, Mocirița” a strâns laolaltă în zâmbete de bucurie și lacrimi de dor sufletele românilor.
Am invocat ,,Cerul cel din noi” prin creația mea literară în care optez pentru prioritatea divinului.
Cantautorul Ștefan Cristolțean a creat o atmosferă de dinamism și optimism prin piesa muzicală structurată pe motivul salcâmului intitulată ,, Au înnebunit salcâmii” Pentru moment cu toții respirăm miresme de salcâm prin harul artei sunetului dovedite vocal și instrumental de Ștefan.
Primăvara-i frumoasă peste tot, dar a noastră-i ,, Primăvara românească”!
De farmecul acestui anotimp ne conving cantautorii Corina Vlad și Cătălin Lari, cu măiestrie artistică.
Vioara-și continuă demersul melodios cu o stilistică ce acompanează recitarea delicată și impresionantă a Ligiei care a compus ,,Poem pentru noi”
Talentata scriitoare și interpretă de muzică vocal instrumentată, ne invită de data aceasta printr-o convingătoare interpretare în ,, Dumbrava minunată”!
Sorin Grija, cantautor stăruitor și strălucitor în menirea sa, ne poartă melodios în lumea feerică a unui ,, Verde- nrourat” prin piesa cu același nume.
,, Hora Mărțișorului” în interpretarea lui Cătălin Lari, crează atmosfera armoniei spirituale a sorgintei noastre și ne invită să,facem pașii jocului românesc.
Radu se ține de cuvânt dăruindu-ne prin senitărea unui cântec ,, Vara promisă, chiar acesta fiindu-i titlul.
Dar iată că a sosit o scrisoare, pe care o citește expresiv și cu putere de transmitere a emoționalului dintre rânduri, Anda.
De unde vine scrisoarea și cine o semnează, avem să aflăm la sfârșitul lecturii făcute cu har de Anda. Scrisoarea poartă semnătura lui Dumnezeu.
Am admirat întotdeauna armonia din viața familiei Anda și Ștefan Cristolțean ca și parteneriatul lor artistic. Iată că acum Ștefan ne convinge din nou prin piesa muzicală cântată cu succes de casă că Anda e ,, Numai una”
Sorin Griza ne îndeamnă cu convingere de talie artistică superioară,, prin compoziția sa muzicală, creație proprie text și muzică : ,, Trăiește clipa”.
Piesele muzicale cântate în limba țării de adopțiune, engleza au adus un prinos de recunoștință artei universale.
Ne-au încântat deci succesiv următoarele piese muzicale prin intermediul interpreților lor: It’s noe or never( Radu),
Have you rever seen the rain ( Corina),
Fly me to the Moon ( Ștefan)
Suflul românesc a revenit la el acasă prin mesajul transmis de impresionata cântare ,,Tata și caii” ajuns în sufletul nostru devenit deopotrivă interpret și spectator prin liantul emoțional și ideatic creat de Ștefan.
Cu această piesă muzicală apreciată cu îndelungi aplauze și dăruită cu lacrimi, a făcut casă bună privind continuitatea emoțională și ideatică, poezia mea ,, Casa”
Acompaniamentul violonistului Cătălin Lari, a fost de natură să deschidă și să fie un prețios adaos emoțional al momentului recitării.
Anda ne surprinde în mod plăcut prin calitățile sale vocale cu piesa ,, Porunca”
Adevăr grăiesc Corina și Sorin, când afirmă prin intermediul titlului unui cântec,, Câteodată râd, câteodată plâng”
Au cântat cu chitara, inima, sufletul și vocile încântătoare pe versuri de suflet răscolitoare…
Răspundem invitației la ceai, făcută de Anda, cu expresivitate, o voce remarcabilă, acompaniament la chitară, efecte sonore.
Se aude vocea ospitalității casei care ne invită și la un vin fiert.
A urmat o masă a impresiilor, cu vorbe bune și bucate alese, venite din sufletele calde ale gazdelor.
Dar până atunci să ne bucurăm să rămânem cu ,, Poeți la taifas” împreună cu Ligia Ana Grindeanu și Sorin Griza. Să respirăm cu sufletul darul literar muzical oferit de colaborarea lor în plan artistic.
Recitarea Ligiei, din versurile ce le-a creat pentru cântec, a impresionat alături de ingenioasa compoziție muzicală aparținând lui Sorin Griza. Această colaborare artistică s-a dovedit a fi o adevărată ìngemănare literar muzicală.
Cântecul Corinei Vlad ,, Te voi iubi” promite iubire ,,în orice anotimp” prin arta sa poetică și muzicală! Și aici versurile și muzica se potrivesc ,, mănușă”!
Ligia Ana Grindeanu, care a fost în același timp organizatoarea și moderatoarea acestui minunat spectacol muzical-literar, recită din creația sa proprie poemul ,, Doar gândurile” Ligia nu se dezice nici de data aceasta ca prezență scenică, talent interpretativ și carismă.
În dialog cu Anda CRITOLȚEAN, Ligia Ana GRINDEANU prezintă, cu caracteristicele specifice, pe cei care-au dăruit anotimpuri sufletești dragilor români și nu numai, în spațiul lăcașului de rugăciune Sfåntul Andrei din Chicago:
Așadar:
,, Glasul dulce al viorii ne poartă pe aripi de dor”…Cătălin Lari
,, Un frate tânăr care crede în dreptate”…Sorin Griza
,, Focul viu al clipei, fata frumoasă a pădurilor…Corina Vlad
,, O prințesă visătoare din Cetatea Medievală a Sighișoarei”…Ligia Grindeanu
Ana de Sighișoara, doamna Poeziei este alături de noi…Ana Munteanu Drăghici
,, Pierdut în vârtej american, dar regăsit în Retro”…Radu Răcean
,, Totul se transformă în poveste prin culori și nuanțe cu Anda CRITOLȚEAN
,, Veșnic îndrăgostit de ochii căprui ( ai soției sale Anda), Liderul.Cenacluluk Retro…Ștefan CRITOLȚEAN!
,, Din spatele camerei de filmat, în centrul atenției…Iulian Grindeanu.
Scenografia a fost sugestivă, iar diversitatea ținutei artiștilor elegantă!
Reacția publicului a confirmat faptul că ,, Așa ca Retro nu sunt mulți” după cum spune refrenul cântecului cenaclului, care a încheiat programul, dar n-a închis cortina sufletului.
Pe buzele spectatorilor, prieteni ai muzicii și poeziei, stăruiau zâmbete, în ochii multora încă mai licăreau lacrimi, semn că sufletele noastre s-au întâlnit în bucuria revederii și a dorului de țară…
Cuvântul de mulțumire, rostit de Cosmin Preda, preot paroh al Bisericii Sfântul Andrei, a adus o aură din lumină credinței dăruirii noastre artistice.
S-a referit, cu privirea înrourață de lacrimi, la amintirea bunilor și străbunilor săi, la venerația față de mamă.
Bun român și vrednic păstor al credinței ortodoxe, preotul încrezător în puterea cuvântului și al tuturor artelor, admiră graiul artistic ca pe un glas cu ecou divin.

Mulțumim și noi acestor suflete de români deschise pentru credință, omenie și artă și cu aceeași iubire și respect comitetului bisericesc cu mâini harnice și inimi primitoare!
Primăvara poeziei și a muzicii, în frăția credinței și înrudirii spirituale, a înnobilat sufletele de sărbătoare, românilor!