Recenzie de Veronica Gavril -Nora, în căutarea identității – al scriitoarei Mara Popescu Vasilca

Nora_Coperta_publicata-5-mai-2020-_2_

Nora, în căutarea identității al scriitoarei Mara Popescu Vasilca- despre jocurile iubirii

recenzie de Veronica Gavril 

Nora, în cautarea identității este al treilea roman de dragoste scris de Mara Popescu-Vasilca și face parte din colecția Dragostea, arză-o-ar focul!. Am avut plăcerea să descopăr colecția de romane ale scriitoarei la editura Izvorul Cuvântului, unde au fost publicate în 2020.

Iubirea este adeseori un amalgam de sentimente care răstoarnă ființa umană pe dos. O forță autoritară care răscolește și domină dincolo de credințe și principii. Un vulcan care erupe din nimic și care înconjoară sufletul într-un fum năucitor, aproape orbitor.

 

Nora trăiește toate aceste sentimente la superlativ de mai multe ori. Este veșnic în căutarea unei iubiri complete. Iar această căutare o împinge spre suferință și alegeri greșite. Dar în final, Nora reușește să își găsească identitatea.

Se căsătorește de tânăra cu primul bărbat ieșit în cale doar pentru că îi oferă plăcerea de a fi femeie. Confundă iubirea cu pasiune și rătăcește într-o căsnicie stearpă de emoții adevărate.

Dar Nora nu este genul de femeie care să se resemneze. Nora nu este o femeie banală și nici ștearsă. Nora este o femeie dornică de aventură, curajoasă și plină de surprize. În Nora zace un instinct puternic de a incita și de cuceri bărbați necunoscuți.

Privirea mea e ca a unei feline blânde, în timp ce-mi caut victimele. Apoi, le trec pe lista mea de dorințe, de chemați să-mi facă jocul crezând că sunt eu cea cu care se vor juca. Dacă nu reușesc să înțeleagă să nu intre în competiție cu mine, să aibă puterea să renunțe, să plece din fața pericolului. Sau se vor îndrăgosti nebunește de mine. Aceștia trebuie să fie frumoși, interesanți și să mă iubească sincer.

Nora nu se mulțumește cu puțin și intră în jocurile iubirii fără să se gândească la consecințe. Este atrasă de alți bărbați încă din perioada căsniciei. Si, deși își respectă soțul, nu pierde ocazia de a-și căuta sufletul pereche. De a-l găsi pe bărbatul care să îi fie de ajuns, care să trezească în ea toate acele emoții dătătoare de viață. Care să îi anuleze această dependență de flirt pentru totdeauna.

Se pot înlocui bărbații ca piesele pe tabla de șah? Pe unii aș vrea să îi pun la înaintare, ca pionii, care au două trăsături speciale: capturarea și promovarea, “en passant” (în trecere).

Însă consecințele sunt mult mai dureroase decăt se aștepta. În timp ce Nora este ocupată să flirteze cu bărbați străini, soțul ei se îndrăgostește de o altă femeie. Atunci realizează că nici ea nu poate fi de ajuns pentru soțul ei, așa cum nici el nu e pentru ea.Mara Popescu-Vasilca reușește cu măiestrie să explice în plan secund procesul infidelității. Scriitoarea prezintă punctual etapele trădării din perspectiva ambilor parteneri. Căci până la urmă divorțul se datorează ambilor parteneri. Uneori, femeia poate fi extrem de plăcută în societate, adorată de alți bărbați, fără a fi iubită de soț.Iar bărbatul nu se îndrăgostește întotdeauna de femeia fermecătoare din centrul atenției. Ci de femeia misterioasă care stă singură la fereastră în toiul unei petreceri fastuoase. Acestea sunt jocurile iubirii pe care le jucăm cu toții, jocuri sinuoase din care adeseori pierdem. Pentru ca apoi să câștigăm la runda a doua, căci experiențele anterioare sunt lecții de viață.Iar Nora învață. Să iubească, să sufere, să își asume responsabilitatea pentru greșelile ei și să fie o parteneră sinceră și credincioasă.

(…) iată-mă, o femeie goală pe dinăuntru, aștept pe cineva să-mi mobileze mintea, ființa și sufletul meu. Am privit doar spre răsărit, fără să mă intereseze apusul. Oare se poate reînnoi sufletul? Oare eu fac păcate pentru că am puțin suflet?

Nora, în căutarea identității este un roman de dragoste incitant, care provoacă și seduce prin emoție, analiză psihologică și maturizare. Identitatea fiecărei ființe este redată prin trăirea acelei mari iubiri după care aleargă toată viața. Uneori o găsim din prima, alteori străbatem labirinturi întunecate până la ea, alteori nu o găsim deloc.Nora este femeia perseverentă care o caută indiferent de consecințe sau de conjunctură. Se aruncă dezarmată în jocurile periculoase ale iubirii în speranța unei recompense pe măsură – iubirea adevărată.Este Nora o învingătoare?

Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.


Afla mai mult in paginile urmatoare  despre scriitoarea  MARA POPESCU VASILCA: 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

Vânzătorul de iubiri             

De vorbă cu Mara Popescu-Vasilca,autoarea colecției de romane “Dragostea, arză-o-ar focul”!

 

Adâncul setei de iubire in romanul Marei Popescu-Vasilca – „Bianca, printre castele de nisip”

Gala artelor editia a 2-a-Montreal scriitoarea MARA POPESCU VASILCA – laureata la sectiunea CREATII LITERARE

Romanul -”Ursula, o mamă judecată de copii”Mara Popescu Vasilca

Romanii-canadieni care ne fac cinste-lista laureatilor- GALA ARTELOR-ed a 2-a Montreal

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

20,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 75 dolari canadieni.

75,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alături de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 4 ani a revistei noastre prin donația ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.