Interviu cu Mara Popescu-Vasilca, autoarea cărții ”Vanda, între dorință și rațiune”

1589548310797blob

Vanda, între Dorință și Rațiune – un roman de dragoste introspectiv

 

E.I. Cine este autoarea Mara Popescu-Vasilca ?

M.P.V. Sunt o scriitoare canadiană de origine română. Acum locuiesc în Montreal. Ultimul loc de muncă în țară,  Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, facultatea de Mecanică. Primul drum în afara țării. Italia. Primul oraș în care am locuit, Roma. Apoi drumul spre Canada mult visată. Primul oraș, Toronto.  

 Am citit mult. Cel mai bine îmi amintesc din copilărie chipul profesoarei de Limbă Română, doamna Moldovan care avea multe cuvinte de laudă pentru modul în care scriu și mai ales, citesc. Spunea clasei ”Mara o sa ajungă departe”.  A avut dreptate. Doar că am ajuns departe de țară, rămâne de văzut unde voi ajunge cu romanele pe care le scriu cu mult drag și pasiune.  Am început să scriu la primul roman ” Paula prin labirintul iubirilor” cu câțiva ani în urmă. A fost prezentată și publicată în țară și în Canada. După care am început cel de-al doilea roman ”Vanda, între dorință și rațiune”, terminat și publicat.

E.I. De la ce idee a pornit cartea Vanda, între dorință și rațiune?

M.P.V.  Din dorința de a înțelege dacă femeia trăiește din punct de vedere emoțional în funcție de pregătirea profesională sau rămâne ”Femeie”.

E.I. Cum ați simțit toate emoțiile în procesul  de creație al cărții?

M.P.V. Trăind alături de personaje m-am bucurat și am plâns alături de ele. Dacă scriitorul nu reușește asta e greu să redea stările emoționale, să participe efectiv la crearea lor cu adevărat pe toate planurile.

E.I. Vi s-a părut dificil să creați un personaj de sex opus?

M.P.V.  Nu, l-am creat într-o manieră reală, sinceră, care s-a comportat în funcție de cantitatea de sentimente pe care o avea la dispoziție și dispus să o dăruiască cuiva. Cu fața curată chiar dacă a lăsat suferință, s-a arătat, nu a dispărut. Deschiși la dialog dar nu în căutarea unei soluții ci doar pentru a clarifica anumite situații.

E.I. Ce părere credeți că ar avea personajul dvs. principal despre dumneavoastră?

M.P.V.  Mi-am pus această întrebare pe parcursul creării personajului, de multe ori aveam un dialog imaginar cu ea. Trebuia mai întâi să înțeleg eu ce vrea să transmită, care este preocuparea principală după ce a fost despărțită de soțul ei. O întrebam dacă știe încotro să o ia, dacă are o direcție sau îl lasă pe el, destinul să hotărască pentru ea. Vedeți, între noi s-a creat o legătură, una care rămâne ca într-o adevărată prietenie, ea m-i s-a destăinuit și eu am scris. Sper să fie o părere bună, aici vine cititorul care va evalua cu adevărat legătura dintre scriitor și personaj. Cred ca ar putea să-mi reproșeze faptul că nu am dat și soluții, dar am lăsat la latitudinea cititorului.

E.I. Există o persoană care v-a susținut în tot acest proces de publicare a cărții?

M.P.V.  Da, soțul meu care a fost în primis impresionat plăcut de modul meu de a scrie. Nu pot să spun că nu a fost influențat și de persoana mea ca femeie, dar este meritul lui.

E.I. Cum vi s-a schimbat stilul de a scrie după ce ați publicat primul roman?

M.P.V.  Referitor la stil pot spune doar că acum când scriu la cel de-al șaselea roman, îmi este din ce în ce mai ușor să descriu locuri, persoane și viețile celor implicați între coperțile unei cărți. Vieți ale unor oameni care pot doar să fie un exemplu mai mult sau mai puțin demn de urmat dar care sunt experiențe de viață. De urmat sau de evitat.

E.I.  În prezent lucrați la o nouă carte?

M.P.V.  Da. Un nou roman ”Ursula, o mamă judecată de copii.” Dar, între Vanda și Ursula, am mai scris alte două romane, ”Nora, în căutarea identității” și ”Catia, gustul amar al trădării”, care vor apare în următoarele două luni.

E.I. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile.

M.P.V.

  • De la Editura Izvorul Cuvântului / edituraizvorulcuvântului@yahoo.com
  • Libraria Eminescu Bucuresti
  • http://www.sionoeditura.ro
  • APPLE- i-Book în formă electronică
  • Pe GOOGLE în aceași formă

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii Booknation.ro.

M.P.V.  Vă invit să citiți aceste romane scrise despre femei și pentru femei, dar mai ales despre ei, bărbații care sunt și ei implicați. Fără ei viața nu are farmec, nu visăm și nu trăim intens. Este un roman care nu judecă și nu dă soluții de viață, dar vă lasă pe dumneavoastră să vă spuneți părerile despre cum au trăit aceste personaje. Sper să vă bucur, este o carte de vacanță fără morți și răniți, grav…

Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.

Afla mai mult in paginile urmatoare  despre scriitoarea  MARA POPESCU VASILCA: 

Vânzătorul de iubiri             

De vorbă cu Mara Popescu-Vasilca,autoarea colecției de romane “Dragostea, arză-o-ar focul”!

 

Adâncul setei de iubire in romanul Marei Popescu-Vasilca – „Bianca, printre castele de nisip”

Gala artelor editia a 2-a-Montreal scriitoarea MARA POPESCU VASILCA – laureata la sectiunea CREATII LITERARE

Romanul -”Ursula, o mamă judecată de copii”Mara Popescu Vasilca

Romanii-canadieni care ne fac cinste-lista laureatilor- GALA ARTELOR-ed a 2-a Montreal

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.