Recenzie de Emanuela Istrate ”Paula, împlinire târzie” de Mara Popescu –Vasilca

 

Paula-IT_Coperta_publicata-1

Recenzie ”Paula, împlinire târzie” de Mara Popescu –Vasilca

de Emanuela Istrate

 

Ce mai faceți, pasionați cititori? Cum stați cu dragostea? O trăiți sau o citiți în această perioadă?

Dacă vă este poftă de o escapadă într-o poveste incitantă, carusel de emoții, vă invit să descoperiți romanul de dragoste Paula, împlinire târzie scris de Mara Popescu –Vasilca.

În iunie vă povesteam de „Vanda, între dorință și rațiune” de aceeași autoare, primul roman din colecția „Dragostea, arză-o-ar focul!”.

Curând voi reveni și cu următoarele două volume din această colecție: Nora, în căutarea identității și Catia, gustul amar al trădării. După cum vedeți este belșug de dragoste în balconul meu perioada aceasta.

Cartea are 11 capitole savuroase. Fiecare vine cu un personaj interesant, cu o intrigă sau o răsturnare de situație. Ești captivat pagină cu pagină și curiozitatea următorului pas te menține implicat alături Paula.

Suntem primiți în viața eroinei, în anii de tinerețe, când descoperă fiorii de iubire, libertatea, conexiunea cu omul iubit și, pe rând, dezamăgirile care îi ard sufletul, mocnit.

Destinul îi face cunoscută iubirea prin diferiți bărbații care o iubesc în felul lor. 

Se căsătorește cu Claudiu, un tânăr inginer, care îi dăruiește o fetiță. Din primele zile după nașterea copilului, Paula descoperă că iubitul este inginer și emoțional, nu doar profesional. La scurt timp se despart. După o perioadă îl întâlnește pe Dinu alături de care stă o perioadă de timp. Apoi îl cunoaște pe Ștefan. Spre final Massimo, Thomas. Bărbați care o îmbrățișează cu scântei de speranță în iubire. Va reuși, în final, să o îmbrățișeze unul pentru toată viața?

Apoi, cronometrul începu să măsoare timpul în care ploua doar în suflet, într-o singurătate desăvârșită, cu multe întrebări la care nu găsise răspuns. Părea că trăieşte în altă lume, unde cei din jur o privesc şi o judecă. “Nu te vrea. Asta e, resemnează-te. Uită tot ce a fost!”. (pag. 107)

Toate personajele au existat la un momendat pe axa timpului scriitoarei. Scrisă pe baza unor fapte reale, cuprinde aspecte cu probleme de familie, fidelitate, intimitate și provocări care par că vor să-i spulbere încrederea în dragostea adevărată. Va mai iubi ea între ultimele pagini?

Eroina este un exemplu de viață luată în mâini și trăită clipă cu clipă. Fiecare are un destin unic, bucurii și provocări, iar dorința de a savura toate firele de viață, cu încărcătura și surprinderea lor, este o înțelepciune.

Catia, prietena Paulei, va deveni eroina într-un roman viitor de care vă voi povesti curând.

Pe parcursul lecturii, am fost plăcut surprinsă să văd cum își dezlănțuie mireasma versuri care cuprindeau esența paginilor lăsate în urmă.

“O să mă cauţi şi prin buzunare 

Crezând măcar că poţi să te uimeşti, 

 Găsind din tot ce-a fost, un rest, o zare, 

Şi o să vezi că încă îţi lipsesc.” (pag.81)

Vă recomand să vă găsiți un loc comod, un ceai bun, eu prefer menta sau lavanda, și să vă cufundați în aventura Paulei prin călătoria numită viață.

Vă las acum. Voi începe călătoria Catiei. Revin.

P.S. Vă veți delecta cu scene de dragoste construite într-un mod atât de delicat. O delicatesă pentru suflet – acest roman.

“Noian de sărutări şi mângâieri sub clar de lună, tandreţe şi voluptate, era legătura între corp şi minte. Au înţeles că iubirea este un sentiment complex și răspundeau impulsurilor atracţiei. Starea de bucurie şi senzaţia de bine era tot pachetul posibil pentru a-i face fericiţi.” (pag. 283)

 

Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.

Afla mai mult in paginile urmatoare  despre scriitoarea  MARA POPESCU VASILCA: 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

Vânzătorul de iubiri             

De vorbă cu Mara Popescu-Vasilca,autoarea colecției de romane “Dragostea, arză-o-ar focul”!

 

Adâncul setei de iubire in romanul Marei Popescu-Vasilca – „Bianca, printre castele de nisip”

Gala artelor editia a 2-a-Montreal scriitoarea MARA POPESCU VASILCA – laureata la sectiunea CREATII LITERARE

Romanul -”Ursula, o mamă judecată de copii”Mara Popescu Vasilca

Romanii-canadieni care ne fac cinste-lista laureatilor- GALA ARTELOR-ed a 2-a Montreal

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.