Recenzie de Emanuela Istrate ”Catia, gustul amar al trădării” de Mara Popescu-Vasilca

Catia_Coperta_publicata_4-aug.-2020-1

Recenzie ”Catia, gustul amar al trădării” de Mara Popescu-Vasilca

de Emanuela Istrate 

Dragilor, ce mai faceți? Abia așteptam să vă povestesc, așa cum am promis, despre Catia, prietena Paulei din romanul de zilele trecute. V-am zis că va deveni o eroină. 

Mara Popescu-Vasilca m-a captivat iremediabil pentru a treia oară. Talentul său în a surprinde detaliile vieții și ale dragostei m-au cucerit. Romanele din colecția „Dragostea, arză-o-ar focul!” sunt bijuterii cu perle de iubire.

Catia experimentează tristețea în cele mai profunde feluri. O îmbrățișează cu putere, curaj și vitalitate. Câte femei ar putea trăi destinul ei?

Cum eroina a primit un destin cu emoții colorate din belșug, în drumul ei întâlnește diverse persoane care își lasă amprenta pe sufletul ei. 

Dan, George, Mircea, Mihai, Horia sunt bărbați care îi vor promite dragostea eternă.

Ea va da naștere celor 4 copii, cu tați diferiți care nici nu știu de existența copiilor. 

Dezamăgită că aștepările nu îi sunt împlinite, Catia își găsește alinarea în iubirea curată pentru copii ei.

Dar am învățat că drumul spre iubire este îngust, dar că merită efortul de a o găsi. E frumos, îmi dă bucurie ca o floare parfumată într-o dulce mireasmă, poate că e singura care poate alunga un gust amar ca cel al trădării. (pag.336)

Momentul în care destinul Catiei se înfiripă cu destinul lui Dan în cel mai neașteptat moment și loc m-a surprins. Am trăit cu sufletul la gură fiecare gest al celor doi.

“Acum aveam două femei de care trebuia să am grijă. Iau florile, două buchete, mă urc din nou în mașină și ajung la cimitir. Eram vesel. De ce oare?” (pag. 40)

Sinceritatea pe care a avut-o în scrisorile pe care le-a scris părinților ei și copiilor, în care le mărturisește adevărul, mi-a îmbrăcat sufeltul în emaptie.

Cartea are 16 capitole surprinzătoare. Încă mă simt prinsă în atmosfera romanului. Catia, câte a putut să îndure…

Poate fi un îndemn împotriva avortului. O femeie care și-a dorit atât de mult să dea naștere copiilor născuți din fructul dragostei cu două capete.

Femeile din romanele Marei Popescu-Vasilca sunt niște luptătoare, au sufletele zdrobite dar își păstrează credința în dragoste. Deși bărbații din viața lor le produc răni sângeroase emotional, ele nu își pierd speranța. Sunt mereu gata să o ia de la capăt cu un alt bărbat, acordându-i încrederea totală. Cât amar poate îndulci o femeie?

Cărțile pot fi o invitație și pentru bărbați să descopere misterele sufletului unei femei, cum simte ea o despărțire, ce se petrece în sufletul ei după o noapte de dragoste, după o dezamăgire. Cum ar putea ei să intre pe poarta sufletului femeii astfel încât aceasta să nu mai vrea să îi petreacă altă clipă fără el.

Va avea parte într-un final Catia de dragostea nemuritoare? Va fi ea înțeleasă de copiii și tații copiilor ei?

Așa cum ne-a obișnuit autoarea, vom avea parte și aici de gustul scenelor de dragoste descris în detalii fine, elegante, gingașe.

Romanele Marei Popescu – Vasilca sunt pătrunzătoare. Eroinele te învăluie, te captivează în povestea lor și prin puterea lor interioară îți redau aripile speranței, încrederii în iubire.

Vă recomand cu sufletul colecția „Dragostea, arză-o-ar focul!”. Despre trei v-am povestit deja  „Paula, împlinire târzie”,„Vanda, între dorință și rațiune”, Catia, gustul amar al trădării”,  urmează și al patrulea Nora, în căutarea identității.

Sunt nerăbdătoare să o descopăr și pe eroina Nora, apoi să vă povestesc în detalii.

Revin curând. 

Aceste romane se pot citi pe eBook, intrand pe GOOGLE si Barns&Nobles , scriind numele autoarei: MARA POPESCU-VASILCA.


Afla mai mult in paginile urmatoare  despre scriitoarea  MARA POPESCU VASILCA:

 

Profil Gold: Mara Popescu Vasilca

Vânzătorul de iubiri             

De vorbă cu Mara Popescu-Vasilca,autoarea colecției de romane “Dragostea, arză-o-ar focul”!

 

Adâncul setei de iubire in romanul Marei Popescu-Vasilca – „Bianca, printre castele de nisip”

Gala artelor editia a 2-a-Montreal scriitoarea MARA POPESCU VASILCA – laureata la sectiunea CREATII LITERARE

Romanul -”Ursula, o mamă judecată de copii”Mara Popescu Vasilca

Romanii-canadieni care ne fac cinste-lista laureatilor- GALA ARTELOR-ed a 2-a Montreal

Revista TIPARITA nr 6/2021 Poezii pentru sufletul meu

Cumpără numărul 6 al revistei Poezii pentru sufletul meu, 15CAD si participa la concurs ! Semnează cu o culoare închisă ,[pix negru sau albastru ] pe globul pamântesc de pe coperta revistei tale , fă o poză revistei semnate și trimite-o pe adresa de email concurs@poeziipentrusufletulmeu.com Nu uita să lași coordonatele tale ca să poți fi contactat dacă ai câștigat un abonament gratuit!

15,00 CAD

Abonament PENTRU CITITORI revista TIPARITA

Abonament 4 numere/an. Revista de colectie de o calitate exceptionala, integral color, care cuprinde literatura, arta, interviuri, articole si evenimente culturale. Aboneaza-te si colectioneaza fiecare număr al revistei tiparite timp de un an pentru numai 55 dolari canadieni.

55,00 CAD

Doneaza din suflet pentru sufletul tau!

Vino alaturi de noi! Arata ca iti pasa! Sustine munca si seriozitatea de 2 ani a revistei noastre prin donatia ta de azi! Nicio suma nu este prea mica sau prea mare! Prin donatia ta de azi ne vei ajuta sa continuam sa oferim bucurii pentru suflet romanilor din lumea intreaga! Sterge cifra 1 si scrie in locul ei suma pe care doresti sa o donezi! Iti multumim anticipat!

1,00 EUR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.